Bursaspor Manisa'da Derin Nefes Aldı - Son Dakika
Spor

Bursaspor Manisa'da Derin Nefes Aldı

Bursaspor Manisa\'da Derin Nefes Aldı

Spor Toto Süper Lig'in 26.haftasında Manisaspor evinde konuk ettiği Bursaspor'a 3-1 mağlup oldu.

12.02.2012 20:21

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Manisaspor evinde konuk ettiği Bursaspor'a 3-1 mağlup oldu. Manisaspor Teknik Direktörü Ümit Özat maç sonrasında hakem Kuddusi Müftüoğlu'na ateş püskürdü.

Manisaspor'da kötü gidiş sürüyor. Geçtiğimiz hafta Ankaragücü deplasmanından aldığı galibiyetle derin nefes alan Siyah-beyazlılar, kendi evinde Bursaspor'a 3-1 mağlup oldu. Düşme hattına iyice yaklaşan Manisaspor'da tehlike çanları çalmaya başladı.

Maç sonrasında basın toplantısında konuşan Manisaspor Teknik Direktörü Ümit Özat, "Maçın çok da fazla değerlendirecek bir tarafı yok. İlk yarıda bizde pek bir pozisyon bulamadık, onlarda bulamadı. 3 tane duran topun biri bizim adımıza 2'si onlar adına gol oldu. Son dakikalarda yediğimiz golü değerlendirmenin pek bir anlamı yok. Bu maçları kazanamıyorsanız da kaybetmeyeceksiniz. Fakat alışkanlıklar kolay kolay unutulmuyor. Hafta içi o kadar söylememize rağmen yine duran toptan gol yedik. İkinci yarıdaki

oyundan ve coşkudan memnunum" dedi.

Hakem Kuddusi Müftüoğlu hakkında da sert eleştirilerde bulunan Özat, "Ne diyeyim ki hakem hakkında, ben yorumculuk yaptığım dönemlerde de söyledim, Fenerbahçe'de ve Ankaragücü'ndeki dönemlerimde de söyledim. Benim bu hakemle ilgili fikirlerim belli. Nasıl bir hakem olduğunu siz de biliyorsunuz. Ne diyeyim yani bu ülkede konuşanlar hep cezalandırılıyor. Maalesef bu ülkede Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe maçında hakemler hata yaptıkları zaman 10 hafta dinlendiriliyor ama bu tür maçlarda hata yaptıkları

zaman ne MHK'nin başkanı ne de başkaları televizyona çıkıp saatlerce görüş belirtmiyor. Bu hakemle ilgili fikirlerim belli. Kendisiyle çok sevişmediğimiz de belli. Öyle bir ihtiyacımız da yok ama verdiği kararlarla ilgili pek bir şey konuşmak istemiyorum. Akşam bir daha izlemek lazım. Ama bu şahsın benimle olan geçmiş münasebetlerinden dolayı, futbolculuk dönemlerimden gelen olaylardan dolayı ve benim oynadığım maçları bir kontrol edip, analiz ederseniz doğruyu bulursunuz herhalde. Çok fazla bir şey

söylemek istemiyorum. Bazen bir şeylerin değmesi lazım. Çok da önemsediğim birisi olmamasından dolayı onun hakkında bir şey konuşmak istemiyorum. Allah'a havale ediyorum. Türkiye'de hakemler bu. Ben her zaman söylüyorum, Türkiye'de hakemlerin futbolu bilmediğini söylüyorum dedi.

SAĞLAM: "BursaSPOR GERÇEĞİNİ HERKESE HATIRLATTILAR"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise "Öncelikle bizi buraya kadar gelip destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyor ve bu 3 puanı onlara hediye ediyoruz. Bizim için çok önemli bir maçtı. Alınacak sonuç bize yön gösterecekti. Maç öncesinde futbolcularımız ile konuştuk. Onlara 'nereye gitmek istiyorsanız yönünü siz belirleyeceksiniz. Kazandığımız takdirde Play-off için mücadele edeceksiniz. Kaybettiğimiz zamanda Allah korusun ligde kalma mücadelesi yapacağız.' Futbolcularımız bu bilinçle sahaya

çıktılar. Maçı kazanarak Play-off için mücadele etmek istediklerini bizlere gösterdiler. Güzel bir maç oldu. Yukarıya yetişmek için daha fazla kazanmamız lazım. Seri yakalamamız lazım. İnşallah bu galibiyet başlangıç olur. Oyuncularım gerçek karakterlerini ortaya koydular. Bursaspor gerçeğini herkese hatırlattılar" dedi.

AHMET İLHAN: "BUNUN VEBALİNİ NASIL ÖDEYECEKLER"

Manisasporlu futbolcu Ahmet İlhan Özek de hakem hakkında değerlendirmelerde bulunarak, "Çok üzgünüz. Hafta boyunca yan topları çalıştık ama yine iki tane duran toptan yediğimiz 2 saçma gol var. Bu goller bizi moral olarak aşağıya çekti. Akşam maçı tekrar izleyeceğiz. Bana yapılan faul yüzde yüz penaltıydı. Akşam hakemler bu maçı izledikleri zaman nasıl vicdanları rahat uyuyacak bunu bilmiyorum. Bunun vebalini nasıl ödeyecekler. 1 puanın bile çok önemli olduğu bir ligde basit bir kaç hata hep bize oluyor.

Geçtiğimiz Eskişehirspor maçında da yine bana olmuştu. O da çok net bir penaltıydı ama bu çok daha net bir pozisyondu. Bunun hiç bir açıklaması yok. Benim 4 sarı kartım oldu önümüzdeki hafta oynayamayacağım. N'Diaye'yi 3-4 defa uyarmasına rağmen beni hiç uyarmadan sarı kart verdi. Bütün takdir haklarını Bursaspor tarafında kullandı"" diye konuştu.

Manisaspor'un golcü oyuncusu Isaac ise "Maça istediğimiz gibi başladık diyebiliriz, golü de bulduk. Bence iyi bir futbol oynadık. Skor üstünlüğümüzü yine koruyamadık zaten son haftalarda hastalık haline geldi. Bundan sonra yapmamız gereken yanlızca kafamızı dik tutup küme düşme hattından bir an önce uzaklaşmak" ifadelerini kullandı.

3 puanın kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Bursasporlu Turgay Bahadır, "Maçın başından beri topun sahibi bizdik. Oyunu biz yönlendirdik. Artık önümüzdeki maçlara bakıp en iyi şekilde sezonu bitirmek istiyoruz" dedi.

Farklı bir hedefle sezona başladıklarını kaydeden Bursasporlu Ömer Erdoğan ise şöyle konuştu:

"Allah göstermesin burada kaybedeceğimiz bir puan kaybında düşme hattındaki takımlarla aramızda puan farkı azalıp son haftaları çok farklı bir hedefle oynamış olacaktık. Biz her zaman kendimize güvenen bir futbolcu grubuyuz. Manisaspor'un bizi yenmesi durumunda önümüze geçme durumu vardı. Zor maç olacağını biliyorduk ama maçın birinci dakikasından sonuncu dakikasına kadar takım halinde iyi oynadık. Haklı bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Sezonu ilk 8'de bitirmek istiyoruz." - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Bursaspor Manisa'da Derin Nefes Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement