Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası Türkiye'de - Son Dakika
Spor

Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası Türkiye'de

Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası Türkiye\'de

2013 Büyük Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 2.Grup maçlarına Türkiye ev sahipliği yapacak.

20.04.2013 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013 Büyük Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 2. Grup maçlarına Türkiye ev sahipliği yapacak. Yarın başlayacak şampiyonaya Türkiye, İsrail, Çin, Meksika, Yeni Zelanda ve Bulgaristan'ın buz hokeyi milli takımları katılacak.

Büyük Erkekler Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası 2. Grup maçları, 21-27 Nisan tarihleri arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Buz pistinde gerçekleşecek. Türkiye'de Buz Hokeyi dalında bugüne kadarki en büyük ve prestijli organizasyon olan dünya şampiyonası, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ile düzenlenecek. Şampiyona öncesi Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman ve Turnuva Başkanı Frederick Meredith basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, bu organizasyonun Türkiye'de ilk defa yapılacağını ve dünya yıldızlarının Türkiye'ye geleceğini belirterek, "Kocaeli, bir önceki turnuvamızda Balkan Buz Hokeyi Merkezi olarak seçildi. Bu hafta yapacağımız 2013 yılında Büyük Erkekler Dünya Şampiyonası 2. Grup B Grubu maçları 21-27 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Bu organizasyon Türkiye'de ilk defa yapılıyor. Bu organizasyona ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu ev sahipliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi son derece büyük katkılar sağladı. Şampiyonada Bulgaristan, Çin, Yeni Zelanda, İsrail, Meksika ülkeleriyle maçlarımız olacak. Bu ülkeler Buz Hokeyi'nde bizden 25-30 sene önde olan ülkeler, hepsi zorlu rakipler. Şu anki amacımız grupta kalmak. Bir üst gruba çıkalım gibi büyük hayallerimiz şuan için yok ama bu sene grupta kalırsak önümüzdeki sene için grup atlamayı düşünüyoruz. Rakipler zorlu, maçlar çok güzel olacak. Dünyanın çeşitli yerlerinde yıldızlaşan oyuncuların Türkiye'ye geldiği bir maç olacak. Kocaeli halkını maçları seyretmeye davet ediyoruz" dedi.

Öte yandan turnuva başkanı ve Erzurum Kış Olimpiyatlarının da turnuva başkanlığını yapan Frederick Meredith yaptığı konuşmada ise, Türkiye'nin Buz Hokeyi Şampiyonalarını organize etmekte profesyonel olduğunu vurgulayarak, "Bu dünya şampiyonası organizasyonunu almalarından dolayı Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu ve İzmit şehrine teşekkür etmek istiyoruz. Türkiye artık gerçekten Buz Hokeyi şampiyonalarını organize etmekte profesyonel oldu. Türkiye bu kadar üst seviyedeki bir Buz Hokeyi organizasyonunu ilk kez yapacak. Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'na karşı seyirciler ve takımlar için mükemmel bir organizasyon yapabileceklerinin kapasitesinde olduklarının farkında ve güvenindeyiz" diye konuştu.

Bu kadar üst seviyedeki bir organizasyonun başarıyla tamamlanmasının, olimpiyatlara başvuran Türkiye için olimpiyat organizasyon komitesinin elini rahatlatacağının altını çizen Meredith şunları söyledi:

"Olimpiyat başvurularının sonuçlandırılacağı bu senede, bu kadar üst seviyedeki bir organizasyonun da başarıyla tamamlanması olimpiyat organizasyon komitesinin de elini rahatlatacaktır. Bu seviyede gerçekten önemli bir organizasyonun Türkiye'de yapılması bu açıdan da önemli."

Bu arada Türkiye ilk maçını yarın akşam saat 20.00'da Meksika Milli Takımı ile oynayacak. Ay-yıldızlı ekip

Pazartesi günü saat 20.00'da ise İsrail Milli Takımı ile nefes kesen bir mücadele gerçekleşecek. Çarşamba günü Çin Milli Takımı ile karşılaşacak olan milliler, Perşembe günü Yeni Zelanda'ya karşı mücadele edecek. Milliler Cumartesi günü son maçını Bulgaristan ile oynayacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası Türkiye'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement