EHF Avrupa Kupası'nı kazanan Konyaaltı Belediyespor başarıda istikrar peşinde - Son Dakika
Spor

EHF Avrupa Kupası'nı kazanan Konyaaltı Belediyespor başarıda istikrar peşinde

EHF Avrupa Kupası\'nı kazanan Konyaaltı Belediyespor başarıda istikrar peşinde

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kadınlar Kupası'nı kazanan Konyaaltı Belediyespor Takımı'nın antrenörü Birol Ünsal, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi olacaklarını söyledi.

18.05.2023 11:17  Güncelleme: 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kadınlar Kupası'nı kazanan Konyaaltı Belediye spor Takımı'nın antrenörü Birol Ünsal, önümüzdeki yıllarda çok daha iyi olacaklarını söyledi.

Konyaaltı Belediyespor Antrenörü Birol Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya'da kadın hentbolunu, 2000 yılından itibaren Akdeniz Üniversitesi ile gerçekleştirdikleri projeyle güçlendirdiklerini dile getirdi.

Okullardan seçtikleri öğrencilerden belediye ve üniversitenin imkanlarını kullanarak sporcu çıkarmaya çalıştıklarını vurgulayan Ünsal, yıllarca bunun semeresini de gördüklerini belirtti.

Konyaaltı Belediyesi'yle bu çalışmalara 3 yıl önce devam etmeye başladıklarına dikkati çeken Ünsal, ellerindeki yıldız ve genç milli takımlarda oynayan sporcularla yeni bir takım kurduklarını anlattı.

Daha önce 2 kere EHF Kupası finali oynamış bir antrenör olarak, takım kurulurken bu kupayı kazanabileceklerine inandığını kaydeden Ünsal, "O günün şartlarında EHF kupasını kazanmak hemen hemen hiç kimsenin inanmadığı bir olaydı. Bu hedefe kulüp yönetimimizi ve belediyemizi ikna ettik. Geçen yıl Avrupa kupalarına katılmaya hak kazandık. Geçen senenin başında kulüp yönetimiyle birlikte bu kupaya aday bir takım kurmaya çalıştık. Zaten bunu sporcuların da birçoğu biliyordu. Türkiye'de bir takımın hentbol gibi bir branşta Avrupa şampiyonu olacağı kamuoyuna çok inandırıcı gelmiyordu." dedi.

"Kızlarım tarih yazdı"

Karşılaşma sonrasında hentbola verdiği 40 yıllık emeğin yorgunluğunun üzerinden çıktığını vurgulayan Ünsal, "Kızlarım çok büyük bir iş başardı, hepsi tarih yazdı." diye konuştu.

Ünsal, elde edilen başarının kulüplerine büyük bir sorumluluk yüklediğini ve çıtanın çok yükseldiğini belirterek, bundan sonra Antalya kadın hentbolunun daha aşağılarda başarılar elde etmemesi gerektiğini söyledi.

"Her sene şampiyonluk ve Avrupa kupası hedefiyle oynayan, hentbolda başarılarıyla anılan bir il olmak istiyoruz." ifadesini kullanan Ünsal, şunları kaydetti:

"Bu çıtayı da aşağı düşürmek istemiyoruz. Takımımız, belediye başkanımızın da spor kulübü yöneticilerimizin de ciddi bir sempatisini kazandı. Başkanımız bize tesis müjdesini de verdi. İnşallah en kısa sürede yarıştığımız kulüpler gibi salonu olan, tesisi olan bir kulüp oluruz. Buna Türk hentbolu da hazır, Konyaaltı Belediyesi de hazır. Önümüzdeki yıllarda çok daha iyi olacağız. Kadın hentbolunda, Konyaaltı Belediyesi olarak açtığımız bu yolun devam etmesini istiyoruz. İnşallah yapabiliriz."

"Tüm Avrupa kamuoyu neye uğradığını şaşırdı"

Antrenör Ünsal, deplasmanda İspanya'nın Atletico Guardes takımına karşı ciddi bir kamuoyu, seyirci ve hakem baskısıyla oynadıklarını dile getirdi.

O karşılaşmada takım kapasitesinin çok altında, sadece 17 gol atabildiklerini hatırlatan Ünsal, "İspanya'dan Antalya'ya gelirken, hem kulüp yönetimimize hem belediye başkanımıza 'Size söz veriyorum bu kupayı alacağız çünkü biz daha iyi takımız.' dedim. Maçtan önce rakip takımdaki oyuncuların hiçbirinin bizden daha iyi olmadığını oyuncularıma aşılamaya çalıştım. Basınımız seyircilerimiz, kulübümüz, Antalyaspor kamuoyu, hepsi bizim arkamızda oldu. Antalya'da belki de hentbol tarihinin en önemli seyirci sayısıyla sahaya çıktık. Çok iyi bir atmosfer vardı. Kızlar o kadar inanmışlar, o kadar istediler ki 60 dakika boyunca 'Acaba bu kupa gider mi' diye hiç düşünmedim. İlk maçtaki altı sayılık fark az değildi. Yedi sayıyla yenmemiz gerekiyordu ancak 20. dakikada biz bu skoru yakalamıştık zaten. Onlar da neye uğradığını şaşırdı. Tüm Avrupa kamuoyu 'Üç yılda nasıl bir takım böyle olur diyerek' neye uğradığını şaşırdı. Benim açımdan ise şaşırtıcı bir şey değildi." diye konuştu.

3 yılda gelen başarı

Rize Pazarspor'un Hentbol Süper Lig'e katılma hakkının alınmasıyla 3 yıl önce kurulan Konyaaltı Belediyespor, kısa sürede önemli bir başarıya imza attı.

Bu sezon katıldığı EHF Avrupa Kupası'nın yarı finalinde Slovakya temsilcisi MKS IUVENTA Michalovce'yi saf dışı bırakan Konyaaltı Belediyespor, finalde İspanya'nın Atletico Guardes takımıyla eşleşti.

İspanya'da oynanan ilk maçı 6 sayı farkla kaybeden Antalya ekibi, ikinci maçı 13 sayı farkla kazanarak şampiyonluğa ulaştı ve tarihi bir başarı elde etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor EHF Avrupa Kupası'nı kazanan Konyaaltı Belediyespor başarıda istikrar peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • AK Parti MKYK Toplantısında Seçim Analizleri Yapıldı
    12:34 AK Parti MKYK Toplantısında Seçim Analizleri Yapıldı

    Geçtiğimiz gün yapılan AK Parti MKYK Toplantısında, 31 Mart sonuçları ve sonrasına ilişkin parti içinde alınacak tedbirler ve CHP'li, YRP'li, DEM Partili adayların seçimi nasıl kazandığına dair analizler ele alındı. Toplantıda ayrıca Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın artık Fenerbahçeli olmadığı ve Milli Takım'ı tuttuğu iddia edildi.

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor
    12:09 Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atan Amedspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Iğdır FK maçına büyük bir kararlılıkla hazırlanıyor. Stadyumun kapasitesi olan 33 bin kişinin tamamının maça gelmesi beklenirken, taraftarlardan sahaya zarar verilmemesi ve stadyumu korumaları konusunda özellikle hassasiyet göstermeleri isteniyor.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.


Advertisement