Fatih Terim, Aldığı Kararlarla Tepkilerin Odağında Yer Alıyor - Son Dakika
Spor

Fatih Terim, Aldığı Kararlarla Tepkilerin Odağında Yer Alıyor

İzlanda maçı sonrasında Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 6 kritik hatasıyla sert eleştirilerin merkezinde yer aldı.

11.10.2016 08:29  Güncelleme: 11:26

Türkiye A Milli Futbol Takımı, deplasmanda İzlanda'ya 2-0 yenildi ve Dünya Kupası elemeleri I Grubu'nda 3. maçlar sonunda 2 puanda kaldı. TFF ile 5+2 yıllık sözleşme imzalayan ve Türkiye Futbol Direktörü sıfatıyla göreve başlayan Fatih Terim, Ay-Yıldızılar'ı Avrupa Şampiyonası'na götürmeyi başardı ancak sonrasında işler hiç de yolunda gitmedi. Terim'in 3. döneminde milli takım, tartışmaların merkezi haline geldi. Tecrübeli hoca aldığı kararlarla sert eleştirilere uğradı.

İşte Fatih Terim'in hataları:

1- KADRO KURAMIYOR

3 senede 80'in üzerinde milli oyuncu denedi. Oturmuş kadrolu rakiplere karşı çok zorlandı. Dünya Kupası elemelerinde sürekli farklı kadrolarla sahaya çıktı ve 19 oyuncu kullandı. 11'i halen net değil. Kadro denemelerinin pahalıya patlayabileceği zor rakiplere karşı istediği sonuçları alamadı.

2- SİSTEM OTURTAMADI

En küçük yaş grubundan A Millilere kadar tüm takımlardan sorumlu olan Fatih Terim, taktik sistem konusunda sürekli sıkıntı yaşadı. 4-5-1'le başladığı eleme periyodunda ikinci maçında 4-4-2, İzlanda deplasmanında ise 4-3-3 oynattı. Yaptığı oyuncu değişiklikleriyle de fazla maç çeviremedi.

3- MEVKİLERLE OYNUYOR

Fatih Terim, sisteme uygun oyuncu seçmekte de zorlanıyor. Almanya'da stoperde yıldızlaşan Kaan Ayhan, orta sahada, Süper Lig'de her sene yılın karmasına giren orta saha Mehmet Topal'ı, defansta oynatıyor. Emre Mor'u forvette harcıyor. Hakan Çalhanoğlu'nun mevkiini netleştiremedi.

4- KRİZLERİ YÖNETEMEDİ

Gökhan Töre-Hakan Çalhanoğlu- Ömer Toprak krizi nedeniyle bir süre bu önemli isimleri kullanamadı. Volkan Demirel sorununu çözemedi. Bunların ardından Arda Turan, Burak Yılmaz ve Selçuk'la yaşanılanlar bir türlü manşetten inmedi. Ne Fatih Terim bunu unutturdu ne de futbolcular…

5- HALA YARDIMCISI YOK

EURO 2016 öncesi eski milli oyuncular Nihat Kahveci, Tuncay Şanlı ve Tümer Metin kadrodaydı ama sonrasında Terim, bu isimlerle yolunu ayırdı. Kaleci antrenörü Alper Boğuşlu dışında teknik kadroda isim bulunmuyor. Görev süresi 3. yılına girerken hâlâ yardımcılarını belirleyemedi.

6- DESTEKÇİSİ KALMADI

Milli takımlar, halkın desteği ile büyür, arkasına milleti aldığı için büyüktür. Fatih Terim'in 3. döneminde büyük oranda erozyona uğradı. İstanbul'da destek azaldığı için çare Anadolu'da arandı ama gelinen noktada yorumcusundan taraftarına Terim'in adı, eleştiriyle anılır oldu.

(AMKSpor)

Fatih Terim, Aldığı Kararlarla Tepkilerin Odağında Yer Alıyor

Son Dakika Spor Fatih Terim, Aldığı Kararlarla Tepkilerin Odağında Yer Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement