Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika
Spor

Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi

Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi

Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa: "Bu yıl, plan ve projelerimizde çok ilerleme kaydettik" Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan: "Göreve bu yıl şubat ayında geldik ve çok ciddi planlamar ile çalışmalara imza attık"

27.12.2013 11:08

İLKNUR ÇETİNBAŞ - Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa,  "Bu yıl, plan ve projelerimizde çok ilerleme kaydettik" dedi.

AA muhabirine 2013 yılını değerlendiren Çapa, çok iyi bir yıl geçirdiklerini belirterek, "Arap Ligi'nde ve Avrupa Grand Prix'lerinde koşan atlarımız çok iyi dereceyer elde ettiler. Evsahipliğini yaptığımız Balkan Şampiyonası'nda ferdi ve takım müsabakalarında neredeyse tüm kupaları aldık. Başarılı bir organizasyon yaparak takdir kazandık" diye konuştu.

Alman antrenör Rene Tebbel yönetiminde, Almanya'da milli takım kampı düzenlediklerini kaydeden Çapa, şöyle devam etti:

"Cumhuriyet tarihinde ilk kez Kayseri'de Cumhuriyet Kupası organize ettik. Adana'da Akdeniz Oyunları ile ilgili yaptığımız tesislerin devamı için Adana'da Atatürk ve İnönü kupalarını düzenledik. Bu yıl, plan ve projelerimizde çok ilerleme kaydettik. Tarım Bakanlığı ile Ankara Beştepe'deki tesis yapımı, Karacabey haralarının canlandırılması ve yeniden at yetiştirmesine yönelik projelerde çok yol aldık. Sosyal sorumluluk projemiz olan, engelli çocukların tedavi ve gelişiminde atların kullanılması ile ilgili projenin protokolünü Tarım Bakanlığı ile imzaladık."

Göreve geleli henüz bir yıl olduğunu dile getiren Çapa, ilk yıllarını çok ciddi çalışmalarla yoğun bir tempoda geçirdiklerini, gelecek yıl da hız kesmeden çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Başkanı Haydar Doğan, "Göreve bu yıl şubat ayında geldik ve çok ciddi planlamar ile çalışmalara imza attık" dedi.

Doğan, yaptığı yıl sonu değerlendirmesinde, kendilerine bağlı korfbol, rafting, squash, kriket ve offshore branşlarında oldukça yoğun çalışma dönemini geride bıraktıklarını söyledi.

Korfbolde Türkiye Şampiyonası ve 2 milli takım kampı düzenlediklerini anlatan Doğan, "Ekim ayında yapılan Avrupa Şampiyonası elemelerinde grubumuzda namağlup 1. olarak 2014'te Portekiz'de yapılacak finallere katılma hakkı kazandık ve bu alanda bir ilk gerçekleştirdik" diye konuştu.

Raftingin ülke tanıtımı açısından çok önemli bir branş olduğuna değinen Doğan, bu alanda daha önce yeterli atılımların yapılmamış olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Türkiye Şampiyonası'nı Rize'de yaparak, bu bölgenin lokomotif görev taşıması anlamında önemli bir adım attık. Fırtına Vadisi, dünya çapında organizasyonlara evsahipliği yapabilecek niteliklere sahip bir parkur. Erzurum, Tunceli, Erzincan gibi illerimizde de çok iyi parkurlar olduğunu tespit ettik. Önümüzdeki dönemlerde bu parkurlarda uluslararası alanda organizasyon yapılabileceğine dair raporlandırmalar yaptık."

Haydar Doğan, Türkiye Şampiyonası'nda 19 yaş altında dereceye giren sporcuları milli takım kampına aldıklarını ifade ederek, "Bu sporcularımız, kasım ayında Yeni Zelanda'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 2 altın ve 2 bronz alarak bir ilke imza attılar" dedi.

Squash ve kriket

Squash branşının tanıtılmaya ihtiyacı olduğunu ve bu branşta çok az organizasyon düzenlendiğini anlatan Doğan, bu branşta da Türkiye Şampiyonası düzenlediklerini söyledi. İstanbul'dan iki kulübe Balkan Şampiyonası'na katılmaları konusunda yardımcı olduklarını ifade eden Doğan, iki kulübün de tamamen kendi imkanlarıyla Türkiye'yi temsil ettiklerini belirtti. Doğan, bu branşın daha çok tanınır ve oynanır olması için ilerleyen zamanlarda yeni çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Kriket branşında ilk kez bir Türkiye Şampiyonası düzenlendiğini anlatan Haydar Doğan, bu branşta altyapılarının henüz oluşmadığını söyledi. Doğan, bu braşta amaçlarının, kulüp ve sporcu sayısını artırmak, kulüplere malzeme yardımı yapmak ve ülke geneline yaymak olduğunu ifade etti.

Diğer branşları offshore'da ise teknik bilgi, altyapı ve malzemelerinin olmadığını dile getiren Doğan, şöyle devam etti:

"Ofshore oldukça pahalı bir branş. Sürat motorlarıyla yapılıyor ve fiyatları milyon doları buluyor. Eğer sponsorlukla ilgili girişimlerimiz olumlu sonuçlanırsa bununla ilgili bir projemiz var. Projede son aşamaya gelebilirsek gelecek yıl bunu kamuoyuyla paylaşacağız."

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın kararıyla federasyonlukları kaldırılan dijital oyunlar ve hava sporları branşlarının da kendilerine bağlandığını kaydeden Doğan, bu iki branşta henüz bir girişimleri olmadığını, yönetim kurulundan gerekli kişileri atadıktan sonra bu branşlarda da faaliyetlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Federasyon Başkanları, 2013 Yılını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement