FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Zirvesi - Son Dakika
Spor

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Zirvesi

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Zirvesi

Ülkü Parlakyıldız Karakuş - Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Genel Sekreteri Jerome Valcke, Türkiye'nin gelecek yıl düzenleyeceği FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'yla ilgili, "Bu kupa, önem açısından Dünya Kupası'ndan hemen sonra"...

13.09.2012 13:59

Ülkü Parlakyıldız Karakuş - Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Genel Sekreteri Jerome Valcke, Türkiye'nin gelecek yıl düzenleyeceği FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'yla ilgili, "Bu kupa, önem açısından Dünya Kupası'ndan hemen sonra geliyor" dedi.

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın hazırlıklarının görüşüldüğü zirve, FIFA'nın İsviçre'nin Zürih kentindeki genel merkezinde düzenlendi. Valcke, burada yaptığı konuşmada, bu kupanın, Dünya Kupası'ndan sonra FIFA'nın en önemli ikinci etkinliği olduğunu vurgulayarak, "Pek çok organizasyon yapıyoruz ama dünya kupasından hemen sonra bu kupa geliyor" diye konuştu.

Bugün bu zirvenin yapılma nedenini açıklayan Valcke, "Bütün paydaşları biraraya getiriyoruz ki bu kupayı en iyi şekilde düzenleyelim. Zirvenin sonunda, bir de resmi deklarasyon imzalayacağız" ifadelerini kullandı.

UEFA 1. Başkanvekili ve FIFA İcra Kurulu üyesi Şenes Erzik de bugünün kendisi ve Türk futbolu açısından önemine değinerek, FIFA Başkanı Sepp Blatter'a ithafen, "Size iki şey için teşekkür etmek istiyorum. Birincisi, bizim bu kupayı düzenleme talebimizi kabul ettiğiniz için, ikincisi ise bize yıllar içinde gösterdiğiniz itimat için" dedi.

Şenes Erzik, Türkiye'nin, dünya kupası ayarında bir organizasyon gerçekleştirmek için bir çaba içerisinde olacağını vurgulayarak, "Türkiye, evsahipliği konusunda çok başarılı olacaktır. Bu organizasyonun gelecekteki adaylıklarımız için de bir hazırlık olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanvekili Servet Yardımcı da Türkiye'nin bu organizasyonu düzenlemeye hazır olduğunu belirtti.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da Türkiye'nın son yıllarda birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yaptığına değinerek, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin verdiği desteği anlattı.

Konuşmaların ardından FIFA Başkanı Sepp Blatter ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke ile TFF Onursal Başkanı UEFA 1. Başkanvekili ve FIFA İcra Kurulu üyesi Şenes Erzik, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, turnuvaya ev sahipliği yapacak Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon kentlerinin vali ve belediye başkanları, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan arasında bir deklarasyon anlaşması imzalandı, toplu fotoğraf çektirildi.

(Sürecek)

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - ZÜRİH

Kaynak: AA

Son Dakika Spor FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Zirvesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement