Galatasaray'ın Kurtuluşu İçin 60 Milyon Liralık Hisse Satışı - Son Dakika
Spor

Galatasaray'ın Kurtuluşu İçin 60 Milyon Liralık Hisse Satışı

Galatasaray\'ın Kurtuluşu İçin 60 Milyon Liralık Hisse Satışı

SPK'nın 25 Şubat 2014'teki sermaye artırma hamlesini geri çevirdiği sarı kırmızılı kulüp, 1 yıllık sürenin dolmasıyla yeniden harekete geçmeye hazırlanıyor.

03.02.2015 08:16

Mali açıdan zor bir süreçte olan G. Saray Yönetimi, olası krizi aşmak için B planını üretti. Sarı kırmızılılar, Sportif AŞ hisselerinin yüzde 14'ünü halka açarak Galatasaray'da yaşanan mali krize son vermeyi hedefliyor.

YÖNETİM HAREKETE GEÇTİ

Hürriyet'in haberine göre; Yönetimde görüşülen 'hisse formülü' ile alakalı idareciler, SPK'yla da görüşmelere başladı. Ünal Aysal döneminde 2. kez başvurulan 'sermaye artırımı' hamlesinin kabul edilmemesi nedeni ile G.Saray Yönetimi bu adımın başarılı olması adına SPK (Sermaye Piyasası Kurulu) ile de görüşüp izleyecekleri adımın doğru olması için harekete geçti.

AYSAL'IN HAMLESi REDDEDiLMiŞTi

Ünal Aysal döneminde başvurulan 2. sermaye artırım hamlesi 25 Şubat 2014'te kabul edilmemişti. SPK'dan, sarı kırmızılılara yapılan açıklamada, böyle bir başvurunun ancak işlemden 1 yıl sonra yapılabileceği bilgisi iletildi. Bu nedenle mali krize çare olarak görülen bu hamlenin hazırlıklarına şimdiden başlayan G.Saray Yönetimi, satışla 60 milyon TL gelir elde etmeyi hedefliyor. Bu hamle gerçekleşirse G.Saray Kulübü'nün Sportif AŞ hisselerinin yüzde 45'i halka açılmış olacak.

60 TL SICAK PARA BEKLENİYOR

Hamdi Yasaman, yeni girişimi doğrularken "Satsak bile G.Saray'ın hissesi yüzde 50'nin üstünde olacak" dedi. Galatasaray Yönetimi'nin 60 milyon TL sıcak para beklediği hisse satışını, 2. Başkan Hamdi Yasaman da doğruladı. A Grubu hisselerin satılamayacağını belirten Yasaman, "Biz B Grubu, borsaya kota ettirilen hisselerimizi satmayı düşünüyoruz. SPK ile görüşüyoruz. Hazırlıklarımıza başladık. Bu hisseleri Galatasaray kongre üyelerinin almasını istiyoruz. Şampiyonluk yürüyüşünde G.Saray kongre üyeleri kulübüne destek vermeli.

Daha karar almadık ama bu hisseler satılırsa, yüzde 50'nin üzerinde yine G.Saray'ın hissesi olacak ve hakimiyet gibi bir problem olmayacak" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Galatasaray'ın Kurtuluşu İçin 60 Milyon Liralık Hisse Satışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • es.es: cincona bak resmen batıyor 9 20 Yanıtla
  • çiço: aziz başkan gs satın alda kurtulsun ezikler 6 23 Yanıtla
  • samir: beter ol cincon. inşallah batar gidersin ve çocuklarımız cincon adını bile hatırlamaz. futbolun çirkin yüzü cincon. 8 19 Yanıtla
  • Deli: Çalıp gidenlerden alın o paraları Dinazorlaşmış beyinler 21 3 Yanıtla
  • HAMZA YILMAZ: Bu ezik şikeciler yine gs ye laf sölüyor sahasında mupa kaldırdımın bebeleri yıllar uefaya gidemolar şikeden gelmiş birde bize şikeci diolar mahkeme biliyor ne mal oldugunuzu yıllardır futbolcu aldınız avrupaya gıdemedınız ama hala para sıkıntısı çekmiyorsunuz azizcim feneri kurtarmak için köprü altından fazlamı çalışıyor sizce :) pavalı köpekler haha :)) 17 4 Yanıtla
  • adnan: acınacak durumdalar bundan sonra cl ligindende para gelmez bedavadan para geliyodu haksız para böyle kursak tıkar işte 4 13 Yanıtla
  • Murat: Sahası'nda kupa kaldırdığım Samiri kaç yıl oldu hala hazmedememişsin 14 2 Yanıtla
  • Mehmet: Samir isimli arkadaş, anlaşılan Cimbom fena yakmış canını, bu ne düşmanlık böyle, muhahaha 9 2 Yanıtla
  • Heliya Dêsim: Beşiktaşlıyım ama bu fenerliler farklı durumda olduğunu sanıyorlar ya en çok buna gülüyorum. Fener de bir sürü borç içinde, 3-4 sene öncesine kadar fener milyonları saçıyordu ama a. yıldırımın kafasına dank etti kulübü batırabilirdi. Şimdi şampiyonluk ve şampiyonlar ligi olmadan fener eskisi gibi transfer yaparsa aynı duruma düşer. Yani trabzon da dahil 4 büyükler ekonomik olarak rezalet durumdalar. Ekonomik çöküşten BJK dönüş yapıyor, FB frene bastı, GS yuvarlandığının yeni farkına vardı, Trabzon ise herkesin döndüğü yola gidiyor. 8 2 Yanıtla
  • burhanli: Isiniz gücünüz kücük yatirimciyi kaziklamak al aysali vur yarsuat hepsi liseli degilmi. 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement