İpek Wimbledon'dan Çekildi - Son Dakika
Spor

İpek Wimbledon'dan Çekildi

İpek Wimbledon\'dan Çekildi

Milli Tenisci İpek Şenoğlu, Hastalığı Nedeniyle Wimbledon Tenis Turnuvasından Çekildi.

26.06.2010 05:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda çift bayanlardaki temsilcimiz Milli Tenisci İpek Şenoğlu, hastalığı nedeniyle bugünkü karışık çiftler karşılaşmasından çekildi.

Wimbledon'daki son umudumuz İpek Şenoğlu'na nazar değdi. Maç öncesi ateşi 39 dereceye yükselen Şenoğlu, doktor tavsiyesi üzerine turnuvadan çekilmek zorunda kaldı. Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç'un Şenoğlu'nun maçlarını izlemeden Türkiye'ye dönmesi ise hayal kırıklığı yarattı.

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda çift bayanlardaki temsilcimiz Milli Tenisci İpek Şenoğlu, hastalığı nedeniyle bugünkü karışık çiftler karşılaşmasından çekildi.

ATEŞİ 39'A YÜKSELDİ

Dünkü maç sırasında oldukça yorgun olduğu gözlenen ve maç sonunda gözyaşlarına boğulan Şenoğlu, DHA'ya özel açıklamada bulundu.

Wimbledon gibi bir turnuvadan çekilmek zorunda kaldığını ve bunun kendisini çok üzdüğünü söyleyen Şenoğlu, " Londra'da 4 gün önce başlayan ateş ve başağrısı sonradan nezleye ve gribe dönüştü. 3 gündür antibiyotik kullanıyorum. Dün çiftler maçından sonra ateşim 39'a kadar yükseldi, ancak 2 saat sonra doktorlar ateşimi düşürebildi. Bugün sabah yine atesim vardı sonradan düştü ama doktorlar son ana kadar beklememe rağmen oynamamam gerektigini, sağlığıma zarar verebileceğimi söylediler. Ne yazik ki çok istememe rağmen, karışık çiftlerden çekilmek zorunda kaldım. Uzun vadede sağlığım daha önemli. Şimdi iyilesip, biraz dinleneceğim" diye konuştu.

İpek Şenoğlu, dünkü çift bayanlar ilk tur maçında Jelena Jankoviç (Sırbistan)-Chanelle Scheepers (Güney Afrika) ikilisiyle karşı karşıya geldi.

Wimbledon Tenis Kulübü'nde 6 numaralı kortta yapılan karşılaşmanın ilk setini 6-4 kaybeden Şenoğlu-Garrigues çifti, 2'inci seti de 6-2 kaybederek ilk turda turnuvaya veda etti. Şenoğlu, geçen yıl ilk kez katıldığı Wimbledon Tenis Turnuvası'na, çift bayanlarda 3. turda veda etmişti.

FEDERASYON ŞENOĞLU'NU YANLIZ BIRAKTI

Wimbledon'daki temsilcilerimiz Marsel İlhan ve İpek Şenoğlu'na destek vermek amacıyla Londra'da bulunduğunu söyleyen Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Marsel'in maçlarını izledikten hemen sonra Türkiye'ye geri döndü.

Uluç, Şenoğlu'nun maçını neden izlemediğini ve İlgiltere'den ayrıldığını ise şu cümlelerle anlattı:

"Ben 11 senedir İpek'in maçlarını izliyorum (Jr Turnuvaları, Fed Cup vs). Kendisi de bunu biliyor. Oyuncum ile aram gayet iyidir, Wimbledon'da beraber olma fırsatımız olmadı zira kendisi Marsel'le aynı gün oynayacağını yazmıştı, ancak son gün oyun programı değişti. O yüzdendir ki ben maalesef maçını seyredemedim. Daha önceden alınmış randevularım ve toplantılarım olduğundan geri dönmek zorunda kaldım. Ben oyuncularımın hepsine aynı derecede ilgi ve alaka gosteririm ve şimdiye kadar da buna gayret ettim. Ancak şunu da söylemeden edemeyeceğim, çok istememe rağmen bütün programımı oyuncu maçlarına göre ayarlayamıyorum."

Uluç, kendisine eşlik eden Türk heyetin Wimbledon'dan ayrılış nedenini de şöyle açıkladı:

"Türk heyeti diye birşey yok, Geçmiş dönem Federasyon Başkanı kendi imkanlarıyla gelip dönmüştür, Clubalibey Koordinatorü de aynı şekilde kendi imkanlarıyla, iş ve Wimbledon seyretme programını kendi yapmıştır. İpek maçlarını seyretmeme kararı diye birşey yoktur. Bu tür polemiğe girmek istemiyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor İpek Wimbledon'dan Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement