İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na Adaylık Statüsü Kazanması - Son Dakika
Spor

İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na Adaylık Statüsü Kazanması

İstanbul\'un 2020 Olimpiyatları\'na Adaylık Statüsü Kazanması

Kanada'nın Quebek şehrinde düzenlenen Uluslarası Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu toplantısında yapılan kapalı oylama sonucu İstanbul, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için resmi adaylık statüsüne hak kazandı.

24.05.2012 03:52

Kanada'nın Quebek şehrinde düzenlenen Uluslarası Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu toplantısında yapılan kapalı oylama sonucu İstanbul, 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için resmi adaylık statüsüne hak kazandı. Türkiye, tarihindeki beşinci başvurusunda ilk defa teknik puanlamayı geride bırakarak bu sefer olimpiyatlara daha çok yaklaştı.

İstanbul'un yanı sıra Tokyo, Madrid, Bakü ve Doha'nın başvuru yaptığı yarışta, Bakü ve Doha elemeyi geçemedi. İstanbul'un adaylığının açıklanması ile birlikte tüm IOC delegeleri, Türk heyetini tebrik etti. İstanbul 2020 spor elçileri Hidayet Türkoğlu ve Neslihan Darnel, IOC delegeleri ve basının ilgi odağı oldu.

Gelinen son aşamada İstanbul'u yeni bir yarış bekliyor. 7 Eylül 2013 tarihinde Arjantin'de yapılacak ikinci ve son oylamaya kadar İstanbul, Tokyo ve Madrid ile yarışacak. Türkiye, 15 aylık süreçte Uluslarası Olimpiyat Komitesi'ni dünyanın en büyük spor organizasyonunu İstanbul'a getirmek için çalışacak.

- QUEBEC CİTY -

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na Adaylık Statüsü Kazanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement