İşte Adaylar ve Projeleri! - Son Dakika
Spor

İşte Adaylar ve Projeleri!

İşte Adaylar ve Projeleri!

Galatasaray'da başkan adayları, hem vaadlerini hemde yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

05.05.2011 10:00  Güncelleme: 10:01

Galatasaray'da başkan adayları, Divan Kurulu Toplantısı'nda kulüp üyeleriyle biraraya gelerek hem vaadlerini hemde yönetim kurulu üyelerini tanıttı.

Sırasıyla Mehmet Helvacı, Turgay Kıran ve Ünal Aysal'ın kürsüye çıkarak yaptığı konuşmalarda adaylar seçim vaadlerini üyelerle paylaşarak yaptıkları konuşmalarla seçimler öncesi son Divan Kurulu Toplantısı gerçekleşti.

İşte adaylar ve başkanlık koltuklarına geldiklerinde yapmayı vaad ettikleri projeler:

ÜNAL AYSAL

Konuşmasına kulübü eski günlerine döndürmeyi plankladığını açıklayan Aysal seçim vaadlerini 7 madde halinde üyelere açıkladı. İşte Aysal'ın 7 vaadi:

Kulübün mevcut banka piyasa borçların düzene sokulması ve yüksek meblalı borçların yeniden yapılandırılması.

Tüzük gözden geçirilerek çeşitli hukiki açıkların ortadan kaldırılması

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nın üstünün kapatılması ve bu sayede daha karlı bir yatırım haline getirilmesi

Kulübe ait olan Kalamış'taki inşaatın bitirilmesi ve kapalı bir havuz projesi.

Mecidiyeköy'deki arazi projesinin yeniden incelenmesi.

Riva projesi ihalesinin şeffaf bir şekilde ve kulübün en büyük menfaat kazanacağı doğrultuda yapılması.

Kulübün lokomotifi olan futbol branşında başarı ve Şampiyonlar Ligi'nde en az ilk 8'e girilmesi.

Mevcut yayınını sürdüren Galatasaray TV'nin şifresiz yayına geçmesi.

MEHMET HELVACI

Galatasaray Kulübü'nde 14 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda başkan adayları arasında yer alan Mehmet Helvacı, yaşanılan üzüntü verici dönemin seçimle sonlanacağını söyledi.

Conrad Otel'de yapılan Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı'nda başkan adaylarının üyelere çalışmalarını ve projelerini anlatmaları için konuşma hakkı verildi, kürsüye gelen ilk isim ise Mehmet Helvacı oldu. Helvacı, yaklaşık 30 dakika süren bir konuşma içerisinde vaadlerini ve projelerini üyelerle paylaştı: İşte Helvacı'nın vaadleri:

Futboldaki planlarını, futbol kimliğini futbol aklı ile kazanmak, UEFA 2012 kriterlerine uyum, aile ortamının oluşumunda eski futbolcuların rolü, kadro revizyon ile 4 yabancı, 6 yerli oyuncunun transferi, transferde büyük isimlerden büyük yeteneklere geçiş ve altyapının katkısının artırılması konu başlıklarıyla anlatan Helvacı, diğer amatör branşlarda da özellikle tesisleşme konusu öncelikli olmak üzere çalışmaları olacağını söylerken, golf, tenis ve satranç branşlarını da kuracaklarını bildirdi.

Helvacı ayrıca kulübün mali yapısının düzene girmesi, hukuki deneyimlerini Galatasaray'ın menfaatleri doğrultusunda kullanma ve 7 yıllık yöneticlik hayatında hayata geçiremediği projelerini, başkan olduğu takdirde hayata geçirmeyi planladığını sözlerine ekledi.

TURGAY KIRAN

Galatasaray Kulübü Başkan adayı Turgay Kıran, Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada kulübün yönetimsel, sportif, ekonomik ve hukuksal sorunları olduğunu belirterek, "Kültürümüz bize sorunları çözmek için mücadeleyi işaret eder. Bizlere düşen belirsizliklerin üstesinden gelmektir. 14 Mayıs milattır, bir başlangıç noktasıdır. Bizim en önemli gücümüz Galatasaray aşkımız. Gelin güçlü bir başlangıç yapalım" dedi.

Kıran, sorunların nedeni ve Galatasaray'ın geçmişi konusunda bilgi sahibi olduklarını anlatan Turgay Kıran, "Değerlerimizi bir başkanlık yarışı uğruna feda edemeyiz. Gücümüzü bir tek hedef için kullanacağız, amaçlarımız gerçekleştirmek. Amacımız ileri gitmektir. Gençlerle kol kola hedeflerimizi doğrultusunda ilerleyeceğiz. 46 yaş ortalamasıyla yönetime aday en genç ekibiz" şeklinde konuştu.

Kıran sözlerine şöyle devam etti;

"Özlem duyduğumuz sportif başarı için altyapı çalışmalarını güçlendireceğiz. Tüm çalışmaları uzman kadrolara emanet edeceğiz. Önümüzdeki sezon Galatasaray'ın şampiyon kadrosunu kuracağız. Maddi değerlere ilişkin ilkemiz akılcı varlık yönetimidir. Kaynaklarımızı en etkin şekilde kullanacağız. Markamızını küresel ölçeğe taşınması bir gerekliliktir. Galatasaray bir dünya markasıdır. İdari açıdan, kurumsal yönetimin gereklerini yerine getireceğiz. Yönetim işleri ehline devredilecektir. Söz veriyoruz yönetime katılımı sağlayacağız. Mali konularda hedefimiz doğru gelir gider yönetimidir. Borçla yönetiliyoruz, verimli kaynak yönetimi artı değer yaratan finans anlayışımız borç dönemini bitirecektir. Kendi mevcut varlıklarımızı verimli yöneterek, 1 metrekaremizi satmadan yöneteceğiz. Bir söz daha veriyorum. Tüm zamanların eylem yönü en kuvvetli ekibi biz olacağız. "

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor İşte Adaylar ve Projeleri! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement