Karate: 22. Dünya Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Karate: 22. Dünya Şampiyonası

Karate: 22. Dünya Şampiyonası

Kadınlar Kumite Milli Takımı, bronz madalya için mücadele edecek.

07.11.2014 22:05

22. Dünya Karate Şampiyonası'nın 3. günü akşam seansında kadınlar kumite müsabakaları yapıldı.

Almanya'nın Bremen kentinde düzenlenen şampiyonada Merve Çoban, Meltem Hocaoğlu, Tuba Yakan ve Serap Özçelik'ten oluşan Kadınlar Kumite Türk Milli Takımı, dünya üçüncülüğü için mücadele etme hakkı kazandı.

2014 Avrupa Şampiyonu ve son dünya üçüncüsü Kadın Kumite Milli Takımı, şampiyonada üçüncü turda Mısır engeline takıldı. Güçlü rakibi karşısında seriyi puan averajıyla kaybeden ay-yıldızlı ekip, repesaj maçında puan averajıyla Ukrayna'ya üstünlük sağlayarak, üçüncülük maçı yapma hakkını elde etti. Milliler 9 Kasım Pazar günü İspanya ile bronz madalya mücadelesi yapacak.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yaptığı açıklamada, erkeklerde kata ve kumite dalında finale kalmaları gerektiğini belirterek, "İkisinde de hakemlerin hatası büyük rezalet oldu. Diğer yandan, sonuçlara genel anlamda bakıldığında 7 üçüncülük, 2 final yapacağız. Bu ciddi bir sayı. İnşallah bunların hepsini alırsak, madalya sayısı olarak bugüne dek elde ettiğimiz en büyük başarıyı yakalayacağız" diye konuştu. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Karate: 22. Dünya Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement