Kardemir D.ç. Karabükspor'un Yeni Başkanı Taner Canyurt Oldu - Son Dakika
Spor

Kardemir D.ç. Karabükspor'un Yeni Başkanı Taner Canyurt Oldu

Kardemir D.ç. Karabükspor\'un Yeni Başkanı Taner Canyurt Oldu

Kardemir D.Ç Karabükspor'un Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa Taner Canyurt seçildi.

29.06.2013 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardemir D.Ç Karabükspor'un Olağanüstü Genel Kurulu'nda başkanlığa Taner Canyurt seçildi.

Vali Nafiz Kayalı Gençlik Merkezi Salonu'nda düzenlenen ve tek listeyle gidilen olağanüstü kongrede, Taner Canyurt, oy kullanmaya gelen 90 üyeden 80'inin oyunu aldı.

Gençlik Merkezi'nde yapılan Kardemir D.Ç Karabükspor Olağanüstü Genel Kurulu'nda konuşan Kardemir D.Ç. Karabükspor Kulüp Başkanı Nevzat Şahin, geçen sezon yaptıkları yanlış transferler nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Şahin, göreve geldiklerinde Türk futbolunun büyük sıkıntılardan geçtiğini bu sıkıntılardan takımın da nasibini aldığını söyleyerek, "Bu sıkıntılar Türk futbolunda hala devam ediyor. Geçen sezon yaptığımız yanlış transferler nedeni ile sıkıntılar yaşadık. 13 oyuncuyu göndererek 11 yeni oyuncu aldık. Bu sebeple bütçemize ek mali yük getirdik ve riskler aldık. Ligde kalmayı başardık. Çok sevinçli günlerimizde oldu, Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'u deplasmanlar da 3-1'lik skorlarla yenerek bir ilki yaşadık. Ancak ikinci yarı bu başarıyı gösteremedik. 3-2 gibi bir skorlar son maçta Fenerbahçe'yi yenerek 40 puanla ligde kaldık. Tabi bu ne kadar başarıysa. Aldığımız kötü sonuçlar nedeni ile maddi kayıplarımızda oldu. Çünkü yayıncı kuruluş alınan başarıya göre ödeme yapıyor. Bunun üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu.

Bütün sıkıntılara rağmen kadrolarına Spor Toto Süper Lig'de her takımın kadrosunda görmek istediği birçok genç yeteneği katma başarısı gösterdiklerini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"Alt yapımıza önem verdik. Bir çok oyuncumuzu milli takımlara gönderdik. Diğer branşlarda da başarılar elde ettik. Kardemir D.Ç Karabükspor'u her alanda iyi temsil ettik. Bize hep destek veren başta TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e ve yönetimine teşekkür ediyorum. KARDEMİR'e Çelik-İş Sendikası'na, siyasetçilerimize ve Karabük'e de teşekkür ediyorum."

Bu görevin dün gece yarısı saat 2.30'da kendisine verildiğini söyleyen Taner Canyurt, "Elimi değil, kafamı bedenimi bu taşın altına koydum. Gece uyumadan liste hazırladım. Öyle veya böyle bunu birinin göğüslemesi gerekiyordu. Eğer olmasaydı, bu kulüp kayyuma gidecekti. Genç insanlar kendi beynine ve yüreğine güvenmedi. Bir çok genç arkadaşı listeye aldım ama bana şu abim bu abim istemiyor diye kabul etmediler" dedi.

Çok ağır bir yükün altına girdiklerini ve bu görevin kendisine Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) yönetimi tarafından verildiğini de anlatan Canyurt, "Çok ağır bir yük altına girdiğimi bilmenizi isterim, bu kente uzun yıllar emek vermiş biri olarak takımın daha çok yıpranmasına gönlüm razı olmadı. İnşallah daha iyi yerlere geleceğiz. Karabüklüler'in ve taraftarlarımızın desteği ile iyi şeyler yaşanacak. Fabrika, geçmişteki desteğini takıma vermeye devem ettirecek. Bu takım KARDEMİR'e mal olmuştur. Adı Kardemir Karabükspor'dur. KARDEMİR ben bunu istemiyorum diyemez. Karabük'ün bu takımada ihtiyacı var, bundan kimse vaz geçemez. Herkese hayırlı olsun. Bugünden itibaren başta teknik direktör olmak üzere transfer çalışmaların başlayacağız" ifadesinde bulundu.

Başkan Canyurt'un yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

"İhsan Mutlu, Ahmet Gölbek, Ahmet Karabacak, Ulvi Üngören, Volkan Türker, Hüseyin Akgün, Bülent Toraman ve Alaattin Danışman." - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Kardemir D.ç. Karabükspor'un Yeni Başkanı Taner Canyurt Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement