Kime El Atsak Altından 'Rus' Çıktı! - Son Dakika
Spor

Kime El Atsak Altından 'Rus' Çıktı!

Kime El Atsak Altından \'Rus\' Çıktı!

Transfer döneminin son yıllardaki en aktif ülkelerinden birisi olan Rusya, ülkemizin gündeminden de düşmüyor.

31.07.2012 12:25  Güncelleme: 12:52

SPORX ARAŞTIRMA - Transfer döneminin son yıllardaki en aktif ülkelerinden birisi olan Rusya, ülkemizin gündeminden de düşmüyor. Yaptığı transferlerin kimi zaman ses getirmesi ilgimizi çekse de yakın dönemlerde Türk takımlarının talip olduğu futbolcuları kadrolarına katmaları ile gözümüzün onlara dönmesine neden oldular. Özellikle Lokomotif Moskova, Spartak Moskova ve Rubin Kazan bu ekiplerin başında geliyor. Sezonun sona ermesinin ardından ismi Türk takımları ile anılan ancak sonunda Rus ekiplerine imza atan futbolcular ve aynı anda dedikoduları çıkan oyunculara şöyle bir göz atalım: Kim Kallstrom - Spartak Moskova Yaklaşık 3 sezondur ismi Galatasaray ile anılan İsveçli yıldız, İstanbul'a hiç uğramadan Moskova'ya uçtu. Spartak ile sözleşme imzalayan başarılı orta saha oyuncusu yeni takımından yıllık 3 milyon euro alacak.

Vedran Corluka - Lokomotif Moskova Türkiye'nin Hırvatistan ile oynadığımı EURO2012 Elemeleri play-off maçlarından hatırlayacağı Vedran Corluka'nın adı sürekli Fenerbahçe için yazılmıştı. Bundesliga'dan Bayer Leverkusen forması giyen Fenerbahçe'nin stoper ihtiyacını gidermesi düşünülen Corluka tercihini milli takımdan da hocası olan Slaven Bilic'in yöneteceği Lokomotif Moskova'dan yana kullandı. Rus ekibi Corluka için kulübüne 7 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Andrei Arshavin - Zenit Galatasaray bir başka bitmek bilmez aşkı... Arsenal forması giyerken de Zenit'e kiralık olarak imza attıktan sonra da Galatasaray'la ismi anılan Arshavin şu anda bile 'pastanın çileği' olabilecek isimler arasında yer alıyor. Ancak devre arasında İstanbul'a gelmesi beklenirken o futbola başladığı ekip olan Zenit St. Petersburg'u tercih etti. Gökhan Töre - Rubin Kazan Milli Takım forması ile gösterdiği performansın yanı sıra kariyerinde hem Chelsea hem de Hamburg forması giymiş olması Gökhan Töre'yi Türk ekipleri için çekici kılıyordu. Özellikle Galatasaray'ın ciddi bir şekilde ilgilendiği gurbetçi oyuncu için devre arasında sarı-kırmızılı takımla anlaştığına dair haberler dahi çıkmıştı. Ancak sezonun sona ermesiyle birlikte Gökhan Töre, Hamburg'a veda etti ve yolu Gökdeniz Karadeniz'in de formasını terlettiği Rubin Kazan'la kesişti. Bu transfer için Dağıştan ekibi 6 milyon euro bonservis bedelini kasasından çıkardı. Dame N'Doye - Lokomotif Moskova Kopenhag'dan ayrılacağının açıklanması ve Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'le yanyana çekilen fotoğraflarının ardından Karadeniz temsilcisinin yıldız oyuncusu transfer etmesine kesin gözüyle bakılıyordu. Çıkan haberlere göre Trabzonspor, N'Doye yıllık 1.1 milyon euro verecek kulübüne ise 6 milyon euro bonservis ödeyecekti ancak devreye Ruslar girdi. Gelecek sezona iddialı bir takım kurmaya çalışan Lokomotif Moskova, Senegalli forvete yıllık 1.8 kulübüne ise 7.5 milyon euro teklif edince imzalar Rusya'da atıldı.

AYNI AVA KANCA ATTIKLARIMIZ Olayın bir diğer yüzü ise belki Avrupa basını tarafından ortaya atılan iddialar belki de gerçeğin ta kendisi; ancak Türk kulüplerinin talip olduğu oyuncuların isimlerinin Rus ekipleriyle de anılması gözlerden kaçmayan bir başka detay...

Simon Kjader - Fenerbahçe/ Spartak Moskova

Fenerbahçe'nin stoper adayları arasında yer alan Simon Kjaer için Udinese ve Lille'nin devrede olduğu ancak en yüksek teklifi 5 milyon euroluk bedelle sarı-lacivertli yönetimin yaptığı ortaya çıktı. Danimarkalı oyuncunun transferini sonlandırmak için Wolfsburg ile masaya oturan Fenerbahçe'nin karşısında Rus takımı Spartak Moskova çıktı. Moskova temilsicinin, 23 yaşındaki futbolcunun transferi için 7 milyon euroluk bir bütçe ayırdığı Rus basınında yüksek sesle konuşulmaya başlandı. John Heitinga - Fenerbahçe/ Spartak Moskova Everton forması giyen Hollandalı savunmacı Fenerbahçe'nin Yobo'ya alternatif olarak elinde tuttuğu isim olarak düşünülüyor. Tabii ki Spartak Moskova izin verirse... Dimitar Berbatov - Galatasaray/ Zenit St. Petersburg Fenerbahçe'nin belalısı nasıl ki Moskova ekipleri ise Galatasaray'ın da başında bir Zenit sıkıntısı mevcut. İngiltere'den transfer edilmek istenen ancak Zenit'i seçen Arshavin gibi Manchester United'dan koparılmaya çalışılan Berbatov'a da mavi-beyazlı ekibin talip olduğu çıkan haberler arasında yer alıyor. Felipe Melo - Galatasaray/ Spartak Moskova Her ne kadar S. Moskova teknik direktörü Unai Emery tarafından yalanlansa da iki tarafın Rusya'da görüşme yaptığı medyayı oldukça meşgul etmişti.

Kaynak: Sporx.com

Son Dakika Spor Kime El Atsak Altından 'Rus' Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement