"Kimseden Korkum Yok" - Son Dakika
Spor

"Kimseden Korkum Yok"

"Kimseden Korkum Yok"

Röportaj: Hilmi SEVER hilmis@sporx.

03.01.2011 16:01

Röportaj: Hilmi SEVER

hilmis@sporx.com

Türk futbolunun kalbi yine Antalya'da atıyor. Gerek Süper Lig takımları, gerekse de çok sayıda Avrupa takımı Antalya'da yeni sezona hazırlanıyor. Sporx.com da her yıl olduğu gibi bu yıl da Antalya'da Türk futbolunun nabzını tutuyor. Editörümüz Hilmi Sever, Antalya'da takımların kamp çalışmalarını takip ediyor, öne çıkmış futbolcularla özel röportajlar yapıyor. Özel röportajlar serisine Sezer Öztürk ile başlıyoruz.

Transferin en gözde isimlerinden olan ve adı sürekli Beşiktaş ile anılan Eskişehirspor'un yıldız futbolcusu Sezer Öztürk, takımının kamp yaptığı Antalya'daki Calista Otel'de editörümüz Hilmi Sever'in sorularını yanıtladı. Şimdi bu röportajla sizleri başbaşa bırakıyoruz...

***

Türk futbolununun son yıllarda yetiştirdiği önemli yeteneklerden biri olan Sezer, uzun süredir takip ettiğim ve beğendiğim oyuncuların başında geliyor. 2009'un son aylarında Manisaspor ziyaretimiz sırasında da röportaj yapmak istediğim bir oyuncuydu ancak o dönemde kadro dışı olduğu için bu şansı yaklayamamıştık. O günlerde de Galatasaray'a transferi son aşamaya gelmişti ancak daha sonra bu transfer bazı nedenlerden dolayı gerçekleşmedi.

Sezer ile Antalya'da bu kez Beşiktaş'a transferinin son aşamaya geldiği bir dönemde röportajımızı gerçekleştirdik. Almanya'da doğup büyüyen Sezer son derece sıcak bir şekilde bizi karşıladı. Daha önce karşılaşmasak da o da Sporx'teki röportajlarımı beğenerek okuduğunu ve bu nedenle röportaj teklifimizi kabul ettiğini söyleyerek söze başladı.

Sezer'i bu röportajda transferiyle ilgili sorularla çok fazla sıkmak istemedik. Çünkü bilindiği gibi oyuncu tarafından hiç bir sıkıntı yok. Kulüplerin anlaşması bu transferin gerçekleşmesini sağlayacak ve arada da ufak pürüzler kaldı. Ama tabii bu konuyla ilgili birkaç soru sormadan da olmazdı.

- Beşiktaş'a transferin gündemde bununla ilgili neler söylemek istersin?

"Ben de gelişmeleri izliyorum. Kulübümüze Türkiye'den ve Avrupa'dan resmi teklifler geldiğini biliyorum ama en ciddisi Beşiktaş. Başkanımız da ilk tercihinin Beşiktaş olacağını açıklamıştı."

"İLLA Kİ BEŞİKTAŞ'A GİDECEĞİM DEMEDİM"

- Beşiktaş'ta oynamak istiyorum diye bir açıklaman oldu mu?

"Ben illa Beşiktaş'a gitmek istiyorum gibi bir şey söylemedim. Eskişehirspor da çok büyük bir camia ve taraftarlarını da çok seviyorum. Tabii profesyonel bir futbolcuyum ve buna göre kararımı vereceğim."

- Eskişehirspor ile lige sıkıntılı başladınız daha sonra ise puanları üst üste aldınız...

"Eskişehirspor çok büyük bir camia, ülkemizin en önde gelen kulüplerinden biri. Bülent Hoca gelince toparlandık, puan tablosunda da istediğimiz yere doğru çıkmaya başladık. Bu takım kalite olarak çok daha fazla şeyler yapabilir. İlk yarının son haftalarında çok iyi bir çıkış yakaladık bunu da devam ettirmenin peşindeyiz."

"GUTI DAHA YAKIN GELİYOR"

- Beşiktaş'a transfer olduğunu düşünürsek. Quaresma, Guti ve Simao gibi yıldızlardan hangisiyle oynamak seni daha çok mutlu eder?

"Bana en sıcak isim Guti geliyor. Oyun tarzımız birbirine benzediği için onu kendime daha yakın buluyorum. Tabi Simao ve Quaresma da çok yetenekli oyuncular."

"BEN HER TAKIMDA OYNARIM"

- Beşiktaş'ın hücum hattının neredeyse tamamı yabancı oyunculardan oluşuyor. Bu transferin gerçekleşmesi halinde forma rekabetini kazanabileceğine inanıyor musun?

"Ben her takımda oynarım. O kapasiteyi kendimde görüyorum. Tüm hücum gücünün yabancılarda olduğu bir takımda daha kolay da sivrilebilirim. Sonuçta onlar da futbolcu ben de futbolcuyum. Daha üç hafta önce Beşiktaş'ı mağlup ettik. Baktığınız zaman Beşiktaş'la aramızda sadece 4 puan var."

"ÇALIŞMAYI ASLA BIRAKMAM"

- Sezer Öztürk kendini nasıl anlatır?

"Çok istekli ve gayretli bir insanım. Yetenekliyim diye çalışmayı asla bırakmıyorum. Saha içinde zaman zaman agresif biriyim bu da futbolda gerekli bir şey. Aynı zamanda yapımda böyle."

- Takımın öne çıkan isimleri olarak sen ve Batuhan gözüküyor. Batuhan'la ilgili neler söyleyeceksin?

"Batuhan genç kardeşimiz. Biraz sivri dilli ancak onun kalbinde kötü bir şey yok, her şey dilinde. Herkes onu kazanmak istiyor. Eleştiriliyor ama attığı gollerle de takımımıza üç puanlar kazandırıyor. Batuhan'ın yeteneğini herkes biliyor ve daha çok çalışırsa Avrupa'da rahat bir şekilde oynayabileceğini düşünüyorum."

2-3 YILA KADAR AVRUPA...

- Senin Avrupa hedefin var mı?

"Aslında 2-3 yıla kadar Avrupa'da oynamak istiyorum. Ama öncelikli hedefim Milli Takım. Ay-yıldızlı formanın değişilmez ismi olmak istiyorum. Milli Takımın, Amerika kampına gittim ancak forma şansı bulamadım. Bu tabii ki beni tatmin etmedi. Her maça çağırılıp, milli takım formasını terletmek istiyorum ama şu ana kadar olmadığına göre performansımı artırmam lazım. Performansım artınca beni es geçeceklerini düşünmüyorum."

- İkinci yarıda performansını artmış olarak görebilecek miyiz?

"Takımımızla birlikte benim de performansım artıyor. İkinci yarıda daha iyi oynayıp hedeflerime çabuk ulaşacağımı düşünüyorum."

EMRE, ARDA, SELÇUK, BURAK VE SEZER...

- Milli takımda orta sahada hangi isimlerle birlikte oynamak isterdin?

"Emre ağabey (Belözoğlu), Arda, Selçuk İnan ve Burak Yılmaz ile birlikte iyi bir orta saha olacağımızı düşünüyorum."

- Hangi ligde forma giymek istersin? Takım tercihin var mı?

"Bundesliga'da forma giymek isterim. Takım da Bayer Leverkusen olsun isterim. Orada 11 sene futbol oynadım. O takımda kendimi yeniden ispatlamak isterim."

- Türkiye'de yetenekli oyuncular neden çok eleştirilir?

"Çünkü onlardan daha fazla işler bekleniyor. Yetenekli oyuncu son dönemlerde çok olmadığı için her şey onların üzerine kurulur ve en ufak bir başarısızlıkta da suç onların üstüne yıkılır. Bu bence yanlış. Yetenekli futbolcuları daha fazla destekleyip, eleştirilerden uzak tutarak onları futbolumuza kazandırmalıyız."

"ALEX VE SELÇUK"

- Sana göre şampiyonluğa en yakın takım hangisi?

"Trabzonspor farklı bir şekilde lider ve bu nedenle onlar şampiyonluğa yakın gözüküyor."

- Süper Lig'de beğendiğin oyuncular kimler?

"Alex ve Selçuk İnan'ı beğeniyorum."

- Dünyada beğendiğin oyuncular kimler?

"En beğendiğim oyuncu Zidane. Messi, Xavi ve Iniesta da çok yetenekli ve çalışkan futbolcular."

- Manisaspor'dayken de Galatasaray'a transferin son aşamaya gelmişti ama gerçekleşmemişti...

"Belki o zaman Galatasaray'a gitseydim durumum çok daha farklı olabilirdi. Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyorlar ve belki de kendimi gösteremeden oradan ayrılacaktım. Bu nedenle her şeyin hayırlısı diyorum."

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor 'Kimseden Korkum Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement