KKTC'de düzenlenen 13. Spor Şurası'na Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldı - Son Dakika
Spor

KKTC'de düzenlenen 13. Spor Şurası'na Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldı

KKTC\'de düzenlenen 13. Spor Şurası\'na Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenen 13. Spor Şurası'na Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldı. Şuraya KKTC Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Türkiye'nin Büyükelçisi, ana muhalefet lideri ve çeşitli federasyonların başkanları ile sporcular da iştirak etti. Şurada yapılan konuşmalarda KKTC'ye uygulanan ambargoların kabul edilemez olduğu vurgulandı ve Türkiye'nin KKTC ile spor alanında işbirliğine açık olduğu belirtildi.

07.11.2023 17:05

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) çeşitli temaslar için bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "13. Spor Şurası"na katıldı.

KKTC Başbakanlığınca Girne kentinde düzenlenen şuraya, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, ana muhalefette bulunan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Başkanı Tufan Erhürman, KKTC'den çeşitli federasyonların başkanları ile sporcular iştirak etti.

Acapulco Otel'deki şuranın açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, spor alanında KKTC'ye uygulanan acımasız ambargoların kabul edilemeyeceğini belirterek, "Öğretmenlerimize ve gençlerimize güveniyorum. Tüm engelleri başarıyla aşacağız." ifadelerini kullandı.

Bugün Gazze'de yaşanan gelişmelerin yıllar önce Kıbrıs'ta yaşandığını anlatan Tatar, o dönemde Birleşmiş Milletler (BM) ve İngiltere'nin katliamlara müdahale etmediğini dile getirdi.

Şimdi de ambargo ve izolasyon yoluyla Kıbrıs Türk halkını dünyadan tecrit ettiklerini belirten Tatar, "Tüm bunlara rağmen dost ülkeler ve her zaman destek veren ana vatan Türkiye vardır. Dolayısıyla hiç yılmadan, pes etmeden, buradaki değerlerimizle, markalarımızla, gençlerimiz ve sporcularımızla devam edeceğiz." dedi.

KKTC'li sporcuların Türk milli takımları formasıyla çeşitli başarılara imza attığına işaret eden Tatar, KKTC'li sporcuların uluslararası müsabakalara katılamamasının, dünyanın ayıbı olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak da şurada yaptığı konuşmada, önemli bir tanıtım aracı olan sporun gücünü asla unutmamak gerektiğini ifade etti.

Bakan Bak, sporun bir yaşam tarzı olduğunu gençlere anlatmak gerektiğini belirterek, Türkiye'nin KKTC ile spor alanında her türlü işbirliğine açık olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor KKTC'de düzenlenen 13. Spor Şurası'na Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement