Lige Renk Geldi - Son Dakika
Spor

Lige Renk Geldi

Süper Lig’de zirve renklendi.

20.02.2014 15:36

Kasımpaşa maçı, ligin ikinci yarısında Fenerbahçe'de ilk yarıya oranla bir düşüş olduğunu gösterdi. Evet forvette çok önemli isimler sakat ve bunun sonuca yansımaması mümkün değildi. Ama içerde Konyaspor maçı ile başlayan 4 maçlık seride iki içerde kazandılar iki dışarıda kaybettiler. Pozitif olan kazanma arzusu hiçbir zaman kaybolmadı, ama futbol açısından bir sıkıntı olduğu gerçek. Ama benim kişisel fikrim Fenerbahçe'nin futbolda yaşadığı düşüşü kısa sürede aşacağı şeklinde. Lidersiniz ve rakipleriniz size farklı motive oluyor. Dolayısıyla geniş kadro sakatlar da iyileştiğinde eski havasını bulur. Puan farkı 8 iken bu Galatasaray ya da Beşiktaş mı Fenerbahçe'yi yakalayacak demiştim. Nitekim içerde müthiş oynayan Galatasaray'ın son iki deplasmanı her şeyi anlatıyor.

Galatasaray demişken gerçekten iyi bir kadro oluştu ama Mancini Arena'da başka, dışarıda başka bir profil çiziyor. Takım olarak iki farklı Galatasaray izlemek düşündürücü. Örneğin Antalya'da ilk 25 dakikada 4 atardık diyor Mancini. İtalyan hocaya sormak lazım ülkesinin futbolunun en büyük özelliği nedir! Tabi ki İtalya dendi mi savunma gelir akla. Peki hocam Antalyaspor karşısındaki savunma yakıştı mı diye sorarlar adama. Gökhan Zan'ın kulübede değil sahada olması gerekirdi. Sarı-kırmızılı ekibin yediği iki gol, Beşiktaş ve Chelsea maçı öncesi savunmanın alarm verdiğini gösteriyor.

Beşiktaş, Galatasaray ile oynayacağı maç öncesi sessiz sedasız ikincilik koltuğunda buldu kendini. Bilic'in öğrencileri ligin ilk yarısındaki performansa bir de tekrarlanan Kasımpaşa maçı galibiyeti ekleyince birden Şampiyonlar Ligi adayı oldu. Derbi öncesi genelde tavır bir 'dejavu' beklentisi. Yani ilk yarıda olduğu gibi bu derbide de kazanan Galatasaray olur beklentisi fazla. Ama Beşiktaş ilk yarıdaki Beşiktaş değil. Belki savunma anlamında zaaflar sürüyor ancak orta alanda işler yolunda. Her şeyi bir yana bırakın Almeida faktörü var. Portekizli müthiş bir sezon yaşıyor ve Beşiktaş'a da yaşatacak gibi. Bence Beşiktaş'ın ne yapıp edip Almeida ile sözleşme imzalaması gerekiyor. Çünkü ligimizde kim ne derse desin Almeida'nın alternatifi yok ve Beşiktaş elindeki böyle bir değeri kaçırmamalı...

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Lige Renk Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement