Luis Figo ve Edgard Davids İstanbul'da Genç Yeteneklerle Buluştu - Son Dakika
Spor

Luis Figo ve Edgard Davids İstanbul'da Genç Yeteneklerle Buluştu

Luis Figo ve Edgard Davids İstanbul\'da Genç Yeteneklerle Buluştu

Dünyaca ünlü yıldızlar Luis Figo ve Edgard Davids'in tarafından izlenen ve Inter'in yaz kampına katılacak 10 yetenekli futbolcu adayı çocuk düzenlenen toplantı ile basına tanıtıldı.

03.02.2012 18:08

Dünyaca ünlü yıldızlar Luis Figo ve Edgard Davids'in tarafından izlenen ve Inter'in yaz kampına katılacak 10 yetenekli futbolcu adayı çocuk düzenlenen toplantı ile basına tanıtıldı.

Forum İstanbul Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya, Luis Figo ve Edgar Davids ile birlikte Multi Development Türkiye CEO'su Hulusi Belgü ve Multi Development Türkiye Genel Müdürü Luis Pereira katıldı.

Portekizli Yıldız Luis Figo, yaptığı konuşmada, seçmelere katılan çocukların hepsini ekibiyle birlikte tek tek izlediğini vurgulayarak, "Hareketleri, yetenekleri ve teknikleri değerlendirildi. Forum Alışveriş Merkezleri'nden seçtiğim bu 10 yetenekli çocuk bu yaz Inter Milan'a gidecek ve bu kez de Inter Milan yaz kampında yeteneklerini gösterecekler. Bunun iki anlamı var aslında. Başarısını kanıtlayabilen çocuklara Inter Milan'ın genç takımına girme şansı doğacak. Ancak burada önemli olan yalnızca takıma

girebilmek değil. Çocukların, hayallerinin gerçekleşebileceğini görebilmesidir. İtalya'da dünyanın en büyük kulüplerinden biri olan Inter Milan'ı görecek, teknik kadrosuyla tanışacaklar. Hayallerinin gerçekleştiğini görmek onlara çok şey kazandıracak ve unutamayacakları bir deneyim yaşayacaklar" ifadelerini kullandı.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Figo, Türkiye'nin yıldız futbolcu çıkartabilmesi için neler yapması gerektiği konusuna değinerek, "Geleneksel Türk futbolunda çok iyi takımlar var. Futbolcular da bugüne kadar Avrupa'nın en iyi takımlarında top koşturmuş futbolcular var. Her ülkede futbol söz konusu olduğunda, bazı nesillerden çok büyük yıldızlar çıkıyor. Bazı nesillerden de çok iyi futbolcular çıkmayabiliyor. Nesillerden bağımsız olarak, bu neslin mensuplarına, futbol oynayabilecek imkanları

tanımanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Onlara iyi akademiler kurarsanız ve o akademilerin başına çok iyi teknik direktörler getirirseniz, daha çok gençken çocuklara rekabet etme imkanı verirseniz, hakikaten yıldızlaşan isimleri görürsünüz. Ben fırsat eşitliği taraftarıyım gençlere fırsat verilmesi taraftarıyım. Rekabeti öğrenmeleri ve bu konuda büyük ilham almaları taraftarıyım" dedi.

"BEN DE KÜÇÜK YAŞLARDA GİTTİĞİM BİR FUTBOL OKULUNDA KEŞFEDİLDİM"

Futbol tarihinin önemli yıldızlarından olan Hollandalı Edgar Davids, konuk olarak katıldığı organizasyona davet edildiği için Figo'ya teşekkürlerini sunarken, "Ben de küçük yaşlarda gittiğim bir futbol okulunda keşfedildim. Dolayısıyla bu proje Türkiye'de keşfedilmeyi bekleyen genç yetenekler için bir dönüm noktası olabilir" diye konuştu.

LUİS FİGO VE EDGAR DAVİDS 10 YETENEKLİ TÜRK ÇOCUĞU İLE SAHAYA ÇIKTI

Öte yandan toplantının ardından basına tanıtılan Türkiye'nin 10 yetenekli çocuğu, Edgar Davids ve Luis Figo ile gösteri maçına çıktı. Forum İstanbul'da yoğun ilgiyle izlenen maçta genç yetenekler, Figo ve Davids'e zor anlar yaşattı.

Türkiye'deki 10 Forum Alışveriş Merkezi'nden birer kişi olarak seçilen toplam 10 çocuk, Inter'ın yaz kampı için bu yaz İtalya'ya uçacak. Türkiye'nin gelecekteki futbol yıldız adayı 10 gencin ismi ise şöyle:

Muhammet Sıraç Aydın - Marmara Forum

Eren Güney - Forum Trabzon

Muratcan Fitil - Forum Bornova

Orkun Üstünbaş - Forum Kapadokya

Abdurrahman Efe - Forum Aydın

Aziz Tatlı - Forum Mersin

Mehmet Buğra Maden - Forum Ankara Outlet

Ömer Topbaş - Forum Kayseri

Yiğit Üzümlü - Forum Çamlık

Doğukan Karayel - Forum İstanbul - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Luis Figo ve Edgard Davids İstanbul'da Genç Yeteneklerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement