Mehmet Özdilek: Futbolda Şiddeti Her Fırsatta Kınıyoruz - Son Dakika
Spor

Mehmet Özdilek: Futbolda Şiddeti Her Fırsatta Kınıyoruz

Mehmet Özdilek: Futbolda Şiddeti Her Fırsatta Kınıyoruz

Medical Park Antalyaspor teknik direktörü Mehmet Özdilek, futbolda şiddeti her fırsatta kınadıklarını, bununla ilgili kamuoyuna devamlı doğru mesajlar vermeye çalıştıklarını söyledi.

17.05.2013 17:55

Medical Park Antalya spor teknik direktörü Mehmet Özdilek, futbolda şiddeti her fırsatta kınadıklarını, bununla ilgili kamuoyuna devamlı doğru mesajlar vermeye çalıştıklarını söyledi.

Mehmet Özdilek ile takım kaptanı Uğur İnceman ve Deniz Barış, Antalya'da bir ilköğretim okulunun düzenlediği söyleşiye katıldı. Medical Park Antalyaspor yöneticisi Emin Altıner'in kızı olan okul başkanı Sanem Altıner'in başkanlık seçimini kazanması halinde Mehmet Özdilek'i okula getireceği sözünü vermesi ile gerçekleştirilen söyleşiye, çok sayıda öğrenci katıldı.

AİLELER ÇOCUKLARA DERS BASKISI YAPIYOR

Söyleşi öncesi teknik direktör Özdilek'in Beşiktaş forması altında attığı gollerin yer aldığı 2 dakikalık video gösterimi yapıldı. Özdilek, kendisinin eğitim aldığı dönemde çok şanslı olmadığını, daha kısıtlı imkanlarda eğitimini tamamladığını, hem spor hem eğitim hayatını birlikte götüremediğini ve sporu tercih ettiğini söyledi. Öğrencilere eğitim hayatının çok önemli olduğunu anlatan Özdilek, geçmişte anne babaların çocuklarının öğretmen, doktor veya herhangi bir devlet memuru olmalarını istediğini, şimdi ise ebeveynlerin çocuklara ders çalışmaları konusunda çok baskı yaptığını, bu baskının çocukları sıktığını aktardı.

Kendisinin de iki kızı olduğunu, mümkün olduğunca baskı altına almamaya çalıştığını dile getiren Özdilek, bu yıl kızlarının okula başlamasıyla eğitimin çok zor olduğunu anladıklarını ve bu zorluktan biraz olsun uzaklaştırmak için piyano kursuna yolladıklarını anlattı.

HERKES MUTLAKA HEDEF KOYMALI

Öğrencilere, derslerine iyi çalışmaları gerektiğini ve kendilerine hedefler belirlemelerinin önemli olduğunu anlatan Mehmet Özdilek, hedefi olmayan gemiye hiç bir rüzgarın yardımcı olmayacağını, hedeflere ulaşmak için daha fazla çalışmaları gerektiğini, zamanın çabuk geçtiğini belirtti. Özdilek, Beşiktaş'ın formasını giydiği tarihlerde takım kaptanlığı, milli takımda oynama, futbolu zirvede bırakmak gibi hedefler belirlediğini ve tüm hedeflerine ulaştığını belirterek, "İnsanın başaramayacağı hiçbir hedef yok. Bugünden itibaren hayatınızı planlamaya başlayın. Bu ülkenin sizin gibi eğitimli gençlere ihtiyacı var" dedi.

Antalyaspor'a 2008 yılında geldiğini ve 5 yılın geride kaldığını anlatan Özdilek, göreve geldiği gün ile içinde bulundukları zaman arasında çok fark olduğunu, Antalyaspor'un çok yol kat ettiğini söyledi.

EMRE BELÖZOĞLU'NA GÖNDERME

Mehmet Özdilek, bir öğrencinin "Fenerbahçe futbolcusu Emre Belözoğlu'nun saha içindeki davranışlarını nasıl buluyorsunuz" sorusuna, şöyle yanıt verdi:

"Bu soru bana tuzak bir soru gibi geliyor. Sadece isimsel olarak ifade etmek çok doğru değil. Futbol çok geniş kitlelere hitap eden bir dal. Bu dalın içindeki en önemli unsur oyuncular. Oyuncuların saha içi davranışları, performansları çok önemli. Bu sadece Emre ile bağdaşan bir soru değil, genel hatlarıyla bakmak lazım. Özellikle saha içinde oyuncuların küfür, fevri ve agresif hareketlerinin toplumun çok büyük bölümünü etkilediğini göz önünde bulundurursak, saha içinde daha çok performanslarıyla yorumlanmalı. Ama ben bunu 10-15 yıl önce de söylüyordum, şimdi de söylüyorum. Futbolda şiddeti kınamaya çalışıyoruz, bununla ilgili kamuoyuna devamlı doğru mesajlar vermeye çalışıyoruz. Maalesef bugün itibarıyla bunu futbolun içinde düzeltme şansımız yok gibi görünüyor."

ÖZDİLEK: 135 GOL ATTIM

Hayatında attığı en değerli golün hangisi olduğu yönündeki soruya ise Özdilek, attığı 135 golün de kendisi için değerli olduğunu, ancak Galatasaray'a röveşata ile ve Fenerbahçe'ye attıklarının güzel gollerden olduğunu kaydetti.

FOTOĞRAF - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Mehmet Özdilek: Futbolda Şiddeti Her Fırsatta Kınıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement