Nenehatun Amatör Spor Kompleksi'nin temeli atıldı - Son Dakika
Spor

Nenehatun Amatör Spor Kompleksi'nin temeli atıldı

Nenehatun Amatör Spor Kompleksi\'nin temeli atıldı

Darıca'da yapılacak olan Nenehatun Amatör Spor Kompleksi için temel atma töreni düzenlendi.

24.05.2021 14:54  Güncelleme: 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca'da yapılacak olan Nenehatun Amatör Spor Kompleksi için temel atma töreni düzenlendi.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde inşa edilecek Nenehatun Amatör Spor Kompleksi için temel atma töreni gerçekleşti. Spor Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi işbirliği ile yapılacak olan tesisin temel atma törenine Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Kocaeli İl Gençlik ve Spor Müdürü İbrahim Aktürk, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan, Darıca İlçe Spor Müdürü Hikmet Tatoğlu, Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Murat Aydın, Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca İlçe Müftüsü Zeynel Abidin Çınar, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları, amatör spor kulüp temsilcileri, Darıca Gençlerbirliği altyapı sporcuları ve davetliler katıldı.

"Buranın yapılması bizim için elzemdi"

Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık Darıca için canla başla çalışmaya devam edeceklerini ifade ederek, " Ankara'ya gittik geldik yolları aşındırdık. Milletvekillerimize, Spor Bakanlığımıza, büyükşehir belediyemize teşekkür ediyorum. Burada barakalar vardı. O gençler antrenmanlardan sonra barakalarda yağmur altında duşunu alıp giyiniyordu. Buranın yapılması bizim için elzemdi. Darıca'ya muhteşem bir spor tesisi kazandıracağız. İdari bina kısmıyla birlikte ışıklandırması, sahası, tribünleri ile modern bir tesis inşa edeceğiz. Ama nasıl kazandıracağız hep beraber kazandıracağız. El birliği ile ekip ruhu ile kazandıracağız. Zorlu bir süreçti ama artık kolay kısmına geldik. Kısa zamanda bitirip yıl sonuna açmak istiyoruz. Amatör ruha başından beri sahip çıkmaya çalışıyoruz. Gençlik, gençlik, gençlik derken bunu sözde söylemedik. Eylemlerimizde de bunu gösterdik. Kitap kafelerimiz, spor tesislerimiz, sanat akademilerimizle her zaman gençlerin yanında olmaya gayret ettik. Darıca'yı her alanda sporun, gençliğin, kültür sanatın başkenti yapmak için çalışıyoruz. Nenehatun amatör spor kompleksimiz Darıca'nın gençlerinin hizmetinde olacak. Toplam 2 bin 136 metrekare alanında inşa edilecek tesisimizde 3 adet çok amaçlı salon, 6 adet amatör spor kulüp odası, 2 adet ev sahibi ve rakip takım müsabaka odası, hakem odaları, duş alanları yer alacak. Darıca'ya ve spora yakışan bir tesisi kazandıracağız. Bizim çocuklarımız her şeyin en iyisine layık. Bir kez daha spor bakanlığımıza, milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın ve ekibine teşekkür ediyorum. İlçemize hayırlı olsun" dedi.

"Sağlıklı ve mutlu bir toplum için spor çok önemli"

Darıca Kaymakamı Yüksel Kara yapılan tesisin çok önemli bir yatırım olduğunu ifade ederek, "Sporcularımız ve gençlerimiz için çok kıymetli bir yatırım. İnşallah tamamlandığında modern bir tesiste ilçemize yakışan bir alanda spor yapabilecekler. Sağlıklı ve mutlu bir toplum için spor çok önemli. Bu alan da gençlerimizin geleceğine katkı sunacaktır. İlçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dualarla birlikte protokol butona basılarak temel için ilk harç döküldü. Tören, kurban kesiminin ardından hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Nenehatun Amatör Spor Kompleksi'nin temeli atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Erdoğan akyol : Adres neresi hayırlı olsun genclerimize 0 0 Yanıtla
  • Kayseri Atletikspor, U16 Türkiye Şampiyonası'na Kırşehir'de başlıyor
    10:43 Kayseri Atletikspor, U16 Türkiye Şampiyonası'na Kırşehir'de başlıyor

    Kayseri Atletikspor, 2023-2024 sezonu U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe ilk maçına bugün Kırşehir'de çıkacak. Kayseri temsilcisi, Ankara Alkula Gençlik ve Spor ile Ahi Evran Stadı'nda karşılaşacak. Birinci Kademe maçları sonunda grup birincisi olan takımlar ikinci kademe için mücadele edecek.

  • İbrahim Akdağ: Fenerbahçe maçında en iyi şekilde mücadele edip taraftarımıza hediye etmek istiyoruz
    10:40 İbrahim Akdağ: Fenerbahçe maçında en iyi şekilde mücadele edip taraftarımıza hediye etmek istiyoruz

    Sivasspor'un 32 yaşındaki oyuncusu İbrahim Akdağ, Fenerbahçe ile oynayacakları maçla ilgili yaptığı açıklamada, takımın analizlerini yaparak en iyi şekilde mücadele edip taraftarlarına hediye etmek istediklerini söyledi. Ayrıca, takım içindeki rekabetin kendilerine motivasyon sağladığını ve formayı almak için çalıştığını belirtti.

  • Kenan Babaoğlu, 2024 Para-Okçuluk Ulusal Egemenlik Kupası'nda Türkiye Şampiyonu oldu
    10:39 Kenan Babaoğlu, 2024 Para-Okçuluk Ulusal Egemenlik Kupası'nda Türkiye Şampiyonu oldu

    Kayseri Spor A.Ş. Spor Kulübü'nden Kenan Babaoğlu, Antalya'da düzenlenen 2024 Para-Okçuluk Ulusal Egemenlik Kupası Yarışması'nda Türkiye Şampiyonu oldu.

  • Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası İkinci Kez Düzenlenecek
    10:37 Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası İkinci Kez Düzenlenecek

    Gebze Belediyesi Uluslararası Dağ Bisikleti Kupası yarışlarının ikincisi 28 Nisan Pazar Günü Beylik Dağı'nda gerçekleştirilecek.

  • Adana'da Yetişen Genç Boksör Hüseyin Ege Tekdemir Avrupa 3.'sü Oldu
    10:24 Adana'da Yetişen Genç Boksör Hüseyin Ege Tekdemir Avrupa 3.'sü Oldu

    Adana'da çocukken izlediği boks müsabakalarından esinlenerek boksa başlayan 18 yaşındaki milli boksör Hüseyin Ege Tekdemir, Hırvatistan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda Avrupa 3.'sü oldu. Tekdemir, Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil etmenin hayalini kuruyor.

  • Denizli'de Okul Sporları Halk Oyunları Bölge Şampiyonası Son Buldu
    10:11 Denizli'de Okul Sporları Halk Oyunları Bölge Şampiyonası Son Buldu

    Denizli'nin ev sahipliğinde düzenlenen Okul Sporları Halk Oyunları Gençler Bölge Şampiyonası, Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonunda gerçekleşen yarışmalarla sona erdi. 8 ilden 14 ekibin performanslarını sergilediği ve iki gün boyunca süren şampiyonada ikinci gün yarışmaları sonunda Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisi yarışmalarında dereceye giren ekiplere ödülleri takdim edildi. Türkiye Şampiyonasında yarışacak ekipler de belli oldu.

  • Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı
    10:08 Muğla Köyceğiz'de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası Tamamlandı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde düzenlenen ortaokullar arası 6. Türkiye Akıl ve Zeka Oyunları ilçe turnuvası madalya ve ödül töreniyle sona erdi. Turnuvada dereceye giren öğrencilere madalya ve ödülleri Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü tarafından takdim edildi. Dereceye giren öğrenciler, 30 Nisan'da yapılacak olan İl müsabakalarında başarılar diledi.

  • Erzurum'da Türkiye Curling 2. Lig Yükselme Final Müsabakaları Başladı
    09:58 Erzurum'da Türkiye Curling 2. Lig Yükselme Final Müsabakaları Başladı

    Türkiye Curling Federasyonu'nun 2023-2024 sezonu faaliyet programında yer alan Türkiye Curling 2. Lig Yükselme Final Müsabakaları, Erzurum Yakutiye Curling Salonu'nda başladı. 7 il, 15 kulüp, 16 takım, 7 hakem, 16 antrenör ve yaklaşık 80 sporcu bu müsabakalara katılıyor. Yükselme finalleri sonrasında derece yapan takımlar, Erzurum Curling Salonu'nda yapılacak olan Türkiye Curling 2. Lig Müsabakalarına katılmaya hak kazanacaklar.

  • Maraton İzmir Nedeniyle ESHOT ve İZTAŞIT Hatlarında Geçici Güzergah Değişiklikleri
    09:53 Maraton İzmir Nedeniyle ESHOT ve İZTAŞIT Hatlarında Geçici Güzergah Değişiklikleri

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Maraton İzmir nedeniyle bazı ESHOT ve İZTAŞIT hatlarında geçici güzergah değişiklikleri yapacak. Ayrıca, Bostanlı-Üçkuyular Feribotu da çalışmayacak ve yerine yolcu gemisi seferleri düzenlenecek. Maraton katılımcılarının rahat ulaşımı için Bostanlı-Karşıyaka-Pasaport iskeleleri arasında ring seferleri yapılacak.

  • Taha Akgül, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor
    09:49 Taha Akgül, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları için hazırlıklarını sürdürüyor

    Serbest Güreş Milli Takımı'nın teknik kadrosu, Paris 2024 Yaz Olimpiyatları öncesinde kamp çalışmalarını Kastamonu'da tamamladı. Taha Akgül, sakatlığının ardından iyileşerek çalışmalara başladı. Akgül, Rusya A Milli Takımı ile kamp yapacak ve ikinci kez altın madalya hedefliyor.


Advertisement