Off Final Serisine Doğru - Son Dakika
Spor

Off Final Serisine Doğru

Off Final Serisine Doğru

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasında başlayacak Play-Off final serisi öncesi her iki takımın baş antrenörleri ve takım kaptanları basın toplantısı düzenledi

03.06.2011 14:20

Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown arasında yarın başlayacak Play-Off final serisi öncesi her iki takımın baş antrenörleri ve takım kaptanları basın toplantısı düzenledi.

Ataköy Sheraton Otel'de gerçekleştirilen basın toplantısına, Türkiye Basketbol Federasyonu Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Ligler Koordinatörü Ayhan Özgümüş, Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Neven Spahija, Galatasaray Cafe Crown Baş Antrenörü Oktay Mahmuti, Fenerbahçe Ülker takım kaptanı Ömer Onan, Galatasaray Cafe Crown takım kaptanı Haluk Yıldırım ve basın mensupları katıldı.

TBF Ligler Direktörü Ahmet Araşan, Beko Basketbol Ligi'nde heyecan dolu bir sezonun geride kalmak üzere olduğunu ifade ederek, "Ligde gittikçe artan bir ilgi oluyor. Gerek takımların kalitesi, gerekse performansları, Avrupa kupalarındaki başarı da bu ilgiliye neden oluyor. Bu sezon statü gereği 240 normal sezon ve 18 play-off maçını geride bıraktık. Çok çekişmeli seriler oldu. Maçların hepsi çok zevkli ve heyecanlıydı.

Şimdi finale geldik ve iki takım sezonu en iyi şekilde bize maçlar izlettirecekler. Türk spor camiasında Fenerbahçe Ülker - Galatasaray Cafe Crown eşleşmelerinin ayrı bir yeri var. Bu iki takımın heyecanlı eşleşmelerinin 113'üncüsü olacak. Fenerbahçe'nin, Galatasaray'a karşı bir üstünlüğü var.

Genel olarak birbirlerine üstünlük kurmak açısından da enteresan bir seri olacak. Final serisinde heyecanlı maçlar bizleri bekliyor. Seyrin çok yoğun olacağını bekliyoruz. Bugün spor güvenlik toplantısı olacak ve ekstra önlemler için görüşeceğiz.

Bununla ilgili gerekirse bir duyuru da yapacağız. İki takım, anlaşma gereğince deplasmana kendi seyircisini götürmüyor. Maçın biletleri de satışa sunuldu. Bu nadide finalin, iki güzel salonumuzda oynanacak olması bizi daha mutlu ediyor" diye konuştu.

Fenerbahçe Ülker Baş Antrenörü Neven Spahija, Galatasaray Cafe Crown ile zorlu bir final serisi oynayacaklarını belirterek, "İyi bir antrenöre sahip takıma karşı oynayacağız. Ancak bütün zorlukların farkındayız ve takımımıza güveniyoruz.

Özellikle final serisinde en üst seviyede oynamaya devam edeceğiz. Bir kez daha şampiyon olabilmek için en iyi oyunumuzu ortaya koyacağız" dedi.

Fenerbahçe Ülker takım kaptanı Ömer Onan, basketbolseverlere iyi maçlar izlettireceklerini vurgulayarak, "Herkesin beklediği bir seri oldu. Biz basketbol ailesinin mensupları olarak mutluyuz. Bu senenin hak eden iki takımı final oynuyor. Biz iyi bir seri yakaladık ve az maç kaybettik. Galatasaray Cafe Crown da sezon boyunca iyi bir performans sergiledi.

Final serisinde güzel maçlar izlettirmeye çalışacağız. Son yıllarda şampiyonluğun en büyük adayıyız. Sanki ilk kez şampiyon olacak gibi iyi oynamaya istekli olmaya çalışacağız. Sezon içerisinde büyük sakatlık sorunları yaşadık. Ancak biz elimizden geleni yapacağız. Rakibimiz Galatasaray Cafe Crown'a da başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Galatasaray Cafe Crown Baş Antrenörü Oktay Mahmuti ise keyifli bir final serisi olacağına inandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Herkesin ilgisinin yoğunlaştığı bir ortamda keyifli bir final serisi olacak. Fenerbahçe Ülker'in ne kadar değerli bir yapıya sahip olduğunu söylememe gerek yok. Biz bu rekabet için kimliğimizden vazgeçmedik.

Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Buraya gelmeyi beklemiyorduk ama geldikten sonra da iddialı bir şekilde mücadelemizi göstereceğiz. Ne güzel ki burada yoğun bir ilgi var. Türk basketbolu için önemli bir final serisi. "

Galatasaray Cafe Crown takım kaptanı Haluk Yıldırım da Türk basketbolu için önemli bir seri olacağını belirterek, "Sporcular olarak bu seri için heyecanlıyız. Galatasaray Cafe Crown olarak en iyisini yapmaya çalıştık. Bu seride de böyle olacak.

Camia için bu şampiyonluğun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Serinin dört maç olması takımları yıpratacaktır. Biz Play-Off'ta Galatasaray Cafe Crown olarak özellikle iyi bir form yakaladık. Buraya kadar geldikten sonra şampiyon olmak istiyoruz. Fenerbahçe Ülker önemli oyunculara sahip. Kendilerine de bu seride başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Off Final Serisine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement