Olaylı Derbide Gülen Fenerbahçe: 1-0 - Son Dakika
Spor

Olaylı Derbide Gülen Fenerbahçe: 1-0

Olaylı Derbide Gülen Fenerbahçe: 1-0

Süper Lig'in 25. haftasında Fenerbahçe, şampiyonluk yarışındaki rakibi Beşiktaş'ı konuk etti.

23.03.2015 10:33

Fenerbahçe'de Beşiktaş derbisi öncesi ısındığı sırada sakatlığı nükseden Gökhan Gönül son anda kadrodan çıkarıldı, Mehmet Topuz ilk 11'de sahaya çıktı Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal, mecburi Gökhan değişimiyle beraber, son iki lig maçının kadrosuna göre 3 değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sow ve Diego'yu yedeğe çeken Kartal, Alper Potuk ve Meireles'e 11'de yer verdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, Club Brugge maçının kadrosundan 4 değişiklik yaparak, takımını Fenerbahçe derbisine çıkardı. Sakatlığı geçen Serdar Kurtuluş, derbiye ilk 11'de başladı. Hutchinson ve Sosa 3 resmi maç sonra takımdaki yerlerini aldı, Olcay ise 15 hafta sonra ligde yedek soyundu.

OLAYLI İLK YARI!Gençlerbirliği yenilgisinin ardından zirve yarışında geriye düşmemek için Beşiktaş karşısına mutlak galibiyet hedefiyle çıkan Fenerbahçe, maçtan önce sakatlık nedeniyle ilk 11'de zorunlu değişiklik yaptı. Isınırken sakatlığı nükseden Gökhan Gönül'ün yerine savunmanın sağında Mehmet Topuz ile derbi maça başlayan sarı-lacivertliler, ilk dakikalarda rakibine üstünlük kuramadı. Karşılaşmada ilk tehlikeli pozisyonunu 19. dakikada yakalayan Fenerbahçe, son dönemdeki performansıyla eleştirilen Emenike ile önemli bir gol pozisyondan yararlanamadı. Bu pozisyonun hemen ardından Fenerbahçe 20. dakikada Kuyt ile girdiği gol pozisyonunu değerlendiremedi. EMENIKE KRİZİFenerbahçe'de maçın 31. dakikasında taraftarın kendisini ıslıklamasına tepki gösteren Emenike, oyundan çıkmak istedi. Formasını çıkararak sahayı terk eden Nijeryalı futbolcuyu, güçlükle sakinleştirerek yeniden oyun alanına gönderen teknik heyet, sakatlık geçiren Meireles'in yerine Sow'u oyuna aldı. Maçın 40. daikkasında Mehmet Topal ile yine önemli bir gol pozisyonundan yararlanamayan sarı-lacivertliler, ilk yarıda gol atmayı başaramadı. BILIC İLE EMRE KAPIŞTI!Sarı-lacivertli futbolcu Alper Potuk'un Beşiktaş Yardımcı Antrenörü Edin Terzic ile tartışmasının ardından Fenerbahçe'de Alves de Terzic ile diyaloğa girdi. Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic tartışmalara tepki gösterdi. Bu sırada Emre Belözoğlu da yedek kulübesi önüne kadar yaklaşarak Bilic ve Beşiktaşlılara tepki gösterdi. Futbolcular ve teknik heyetlerin de müdahalesiyle tartışmalar büyümeden sonlandırıldı.

Hafta içinde UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika'nın Club Brugge takımına yenilerek, Avrupa'ya veda eden Beşiktaş ise deplasmanda Fenerbahçe karşısında maça temkinli başladı. Geliştirdiği ataklarda rakip ceza alanında çoğalamayan siyah-beyazlılar, 19 ve 20. dakikalarda arka arkaya kalesinde önemli gol tehlikeleri atlattı. Rakibi karşısında ilk yarıda gol pozisyonu üretemeyen Beşiktaş, zaman zaman kalesinde tehlikeli pozisyonlar yaşasa da ilk yarıyı 0-0 berabere tamamladı. Siyah-beyazlılarda da ilk yarının son dakikasında sakatlanan kaleci Tolga Zengin'in yerine genç kaleci Günay Güvenç oyuna girdi.

FENERBAHÇE DAHA HAREKETLİ

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, ikinci yarıya Emenike - Webo değişikliği ile başladı. Beşiktaş'a göre daha hareketi bir oyun oynayan Fenerbahçe'de tecrübeli oyuncu Kuyt da sakatlandı ve 50. dakikada yerine Diego Ribas dahil oldu. Beşiktaş'ta ise Emre ile kafa kafaya çarpışan Tolgay Arslan oyuna devam edemedi ve Olcay Şahan yerine dahil oldu.

Karşılaşmanın 63. dakikasında Egemen Korkmaz takımı adına hayati bir müdahalede bulundu. Ani gelişen atakta Gökhan Töre süratle topu taşıyarak içeri sokulmak istedi ama Egemen kayarak yaptığı müdaheleyle rakibine vuruş izni vermedi.

OĞUZHAN HAMLESİ

Beşiktaş teknik direktörü Slaven Bilic, karşılaşmanın son 10 dakikalık bölümünde Jose Sosa'yı oyundan alarak Oğuzhan Özyakup'u sahaya sürdü. Beşiktaş, maçtaki en ner fırsatlarından birini de Oğuzhan oyuna girdikten sonra yakaladı. 81. dakikada Olcay'ın pasında cezas ahasına sokulan Demba Ba'nın vuruşunda kalesini terk ederek açıyı kapatan Volkan gole izin vermedi. Dönen topu önünde bulan Oğuzhan'ın bekletmeden yaptığı vuruşta ise top az farkla üstten dışarı gitti.

YİNE SOW SAHNEDE!

Fenerbahçe'de sonradan oyuna giren Moussa Sow, bir Beşiktaş maçını daha boş geçmedi. Duraklama anlarında, 90+1'de sahne alan Fenerbahçe, Moussa Sow'un golü ile 1-0 öne geçmeyi başardı. Ceza sahası dışı sol çaprazda topu kontrol eden Webo, havadan gönderdiği pasla ceza sahası içindeki Sow'u topla buluşturdu. Onun topun gelişine yaptığı sert vuruşta meşin yuvarlak Günay'ın solundan ağlarla buluştu.

Karşılaşmayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, puanını 53'e yükseltti ve 3. sırada yer aldı. Beşiktaş 54 puanla 2. sırada yer alırken, 55 puanlı Galatasaray liderliğini sürdürdü.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Olaylı Derbide Gülen Fenerbahçe: 1-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement