Rüzgar Sörfü - Son Dakika
Spor

Rüzgar Sörfü

Rüzgar Sörfü

Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası yarışları,. 19 24 Ağustos tarihleri arasında Alaçatı'da yapılacak

30.07.2013 15:27

Rüzgar sörfünün en önemli organizasyonlarından kabul edilen Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası, 19-24 Ağustos tarihleri arasında İzmir Alaçatı'da yapılacak.

Organizasyonun tanıtım toplantısı, Profesyonel Windsurfçüler Birliği (PWA) Başkanı Jimmy Diaz, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ve Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat'ın yanı sıra Türk sporculardan Çağla Kubat ile Dilara Uralp'in de katılımıyla Galatasaray Adası'nda gerçekleştirildi.

PWA Başkanı Jimmy Diaz, toplantıda yaptığı konuşmada, Alaçatı'nın bu sporun Türkiye'deki simgesine dönüştüğünü belirterek, "Alaçatı, 7 yıldır PWA'nın değişmez evlerinden birine dönüşmüş ve her yıl PWA bünyesindeki yarışlarda en heyecan verici müsabakaların gerçekleştiği, rüzgar sörfü için dünyanın en  iyi merkezlerinden biri haline gelmiştir" dedi.

Rüzgar sörfünün verilen destekllerle son yıllanda giderek geliştiğine dikkati çeken Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk ise "Pegasus Hava Yolları'nın verdiği destekle son 5 yılda sporcu scyısında önemli artış sağlanmıştır. Bu artış, spora verilen desteğin olumlu sonuçlarının önemli bir göstergesidir. Bakanlığımızın spor altyapısı ve büyük spor destekçisi firmalarımız ile beraber 2020 Olimpiyatları'nın en büyük adayıyız. İnancım, ülkemizin, 2020 Olimpiyatları'nda ev sahipliğini başarıyla yapacağı yönündedir. Ülke olarak başarıyla gerçekleştirmiş olduğumuz 17. Akdeniz Oyunları da bunun bir göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da ilçe olarak bu organizasyona ev sahipliği yaparak rüzgar sörfündeki yerlerini sağlamlaştırdıklarını aktarıp, bu sene de muhteşem bir organizasyon olacağına olan inançlarını vurguladı.

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat ise konuşmasında, yarışlara 7 yıldır destek verdiklerini ve bu desteklerinin bölge ekonomisine de önemli katkı sağladığını dile getirdi.

Kadınlarda şampiyon Türkiye'de belli olacak

Alaçatı'nın ev sahipliğinde 19-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak organizasyonda, 4 ayaktan oluşan erkekler yarışlarının 3'üncüsü ve 2 ayaktan oluşan kadınlar yarışlarının ise son yarışları yapılacak.

Kadınlarda Pegasus Airlines PWA Windsurf Dünya Kupası'nın bu sezonki şampiyonu Alaçatı'da belli olacak ve erkeklerde ise şampiyon sporcu, ekim ayında Almanya'nın Sylt kentinde düzenlenecek son ayak yarışlarının ardından kesinlik kazanacak.

Organizasyonda, erkeklerde Björn Dunkerbeck, Antoine Albeau, Julien Quentel ve Micah Buzianis, kadınlarda ise  Sarah-Quita Offringa, Karin Jaggi ve Valerie Arrighetti  gibi önemli sporcular 55 bin avroluk ödül için mücadele verecekler. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Rüzgar Sörfü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement