Samsun 19 Mayıs Yarı Maratonu - Son Dakika
Spor

Samsun 19 Mayıs Yarı Maratonu

Samsun 19 Mayıs Yarı Maratonu

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında '19 Mayıs Yarı Maratonu' düzenlendi.

19.05.2013 14:20

Samsun'da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında '19 Mayıs Yarı Maratonu' düzenlendi.

Fuar Caddesi'nden başlayan yarı maratonun startını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, kurusıkı tabanca ile havaya ateş ederek verdi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları sırasında sporcular Kurtuluş Yolu üzerindeki Fuar Caddesi'nden başlayarak Atakum ilçesindeki Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü'nden geri dönüp, başladıkları yere gelerek toplamda 21 kilometre sonrasında parkurunu tamamladılar.

Maratonda ferdi sıralamada erkeklerde 1 saat 4 dakika derece ile birinci Kenyalı Mosses Too, 1 saat 4 dakika 24 saniye derece ile ikinci İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nden Hasan Pak, üçüncü ise 1 saat 4 dakika 34 saniye ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nden Mehmet Çağlayan oldu.

Bayanlarda ise, 1 saat 16 dakika 35 saniye derecesi ile Mersin'den Nilay Esen birinci, 1 saat 19 dakika 48 saniye derecesi ile İstanbul'dan Bahar Doğan ikinci olurken, 1 saat 33 dakika 45 saniye ile Mersin'den Aybeniz Mutaf üçüncü oldu.

Takım sıralamasında ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesspor Kulübü birinci, İstanbul Beştelsiz Spor Kulübü ikinci ve Trabzonspor'da üçüncü oldu. Bayanlarda da Trabzon Karşıyaka birinciliği elde etti.

Dereceye giren sporculara ödüllerini ve kupaları, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Milletvekilleri Mustafa Demir ve Çağatay Kılıç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Adalet Komisyonu Başkanı Hüsamettin Otçu, Bölge İdaresi Mahkemesi Başkanı Ali Telli, Baro Başkanı Necat Anıl ve Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yunus Bekdemir tarafından verildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Samsun Valisi Hüseyin Aksoy'a atletizme katkılarından dolayı plaket verildi. Vali Aksoy'un plaketini Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi adına Atletizm Federasyonu Genel Koordinatörü Muharrem Or tarafından takdim edildi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Samsun 19 Mayıs Yarı Maratonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement