Sapara Finalde Fenerbahçe'yi İstiyor - Son Dakika
Spor

Sapara Finalde Fenerbahçe'yi İstiyor

Sapara Finalde Fenerbahçe\'yi İstiyor

Marek Sapara, finalde Fenerbahçe ile karşılaşmayı umduğunu söyledi.

18.04.2013 13:46  Güncelleme: 15:47

Ziraat Türkiye Kupası'nda Sivasspor'a son dakikada attığı frikik golüyle final ve Avrupa umutlarının devam etmesini sağlayan Marek Sapara, finalde Fenerbahçe ile karşılaşmayı umduğunu söyledi.

KUPA GOLCÜSÜ

Ziraat Türkiye Kupası'nda Medical Park Antalyaspor karşısında 1–0 kazanılan maçta attığı golle takımın gruplardan çıkmasını sağlayan, Çarşamba akşamki frikik golüyle de bordo mavililere tarihinin en kötü sezonunda Türkiye Kupası finaline çıkması için umutlandıran Marek Sapara, finalde Fenerbahçe'yi istiyor. Yarı finalde Sivasspor'u eleyeceklerini inandığını belirten Sapara, "Türkiye Kupası'nda yarı finali geçtikten sonra finalde Fenerbahçe ile karşılaşmayı umuyorum. Fenerbahçe ile final beni çok ama çok heyecanlandırıyor. İki kulüp arasında nasıl rekabet olduğu biliniyor. Onlara karşı oynadığımız maçlar yoğun atmosferde geçiyor. Umarım finale kalırız. Eğer onlar da finale yürürlerse orada, o yoğun atmosferde karşılaşırız" dedi.

FRİKİK KARARINI KAFKAS VERDİ

Son 4 maçtır Tolunay Kafkas'ın kadroda düşünmediği Sapara, son olarak Beşiktaş maçında forma giymişti. Sivasspor maçının son anlarında kazanılan frikiği kullanmak üzere topun başına Adrian ve Soner'le gelen Sapara, atışı kendisinin kullanmasını kenar yönetiminin istediğini belirterek, "Son dakikadaki frikik golünü atmak da bana düştü. Vurduktan sonra topun gidişinden gol olacağını anladım. O anda büyük sevinç yaşadım. Kupa maçları gibi iki ayaklı karşılaşmalarda ilk maçta alınabilecek avantajlı skorlardan birini aldık. Bu nedenle çok mutluyum" ifadesini kullandı.

ARA VERMEDEN BAŞLADILAR

Trabzonspor pazartesi günü Süper Lig'de oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde saat 11.00'de Tolunay Kafkas yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana izinli olan Bamba ve gribal enfeksiyon geçiren Marek Cech katılmadı. Antrenman öncesinde saha ortasında futbolcularıyla yaklaşık 10 dakika süren bir toplantı yapan Tolunay Kafkas, "Kupa maçlarında atılan bir golün ne kadar değerli olduğunu biliyorsunuz. Akşam ele geçirdiğimiz avantajı kullanarak finale çıkacağımıza inanıyorum. Son ana kadar mücadele eden, yardımlaşan bir takım olmalıyız" dedi. Sivasspor maçında ilk 11'de forma giyen oyuncular salonda çalışırken diğer oyuncular antrenmanın basına açık ilk 15 dakikalık bölümünde ısınma hareketleri ve düz koşu gerçekleştirdi.

FENERBAHÇE'NİN ADI YOK!

Trabzonspor, adı Fenerbahçe ile özdeşleşen ve son olarak Genel Müdür olarak sarı lacivertli kulüpte göre yapan Serkan Acar için başsağlığı mesajı yayınladı. Ancak bordo mavililerin mesajında Fenerbahçe'nin adının geçmemesi dikkat çekti. Trabzonspor internet sitesinde yayınlanan başsağlığı mesajında şu ifadeler kullanıldı:

"Türk futbolunun eski unutulmaz sporcularından Serkan Acar'ın vefatından derin üzüntü duyduk. Merhuma Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dileriz."

YEREL BASIN UMUTLU

Sivasspor karşısında alınan 2 -1'lik mağlubiyet yerel basın tarafından 'ümit vaadeden skor' olarak değerlendirildi. Günebakış Gazetesi, "MAREK etmeyin, Trabzon'da bu işi bitiririz", Karadeniz Gazetesi, "Avni Aker'de bu iş biter, Trabzon finale gider", Son Nokta, "Sapara'nın füzeasi, turun habercisi", Türk Sesi, "Sapara umut verdi", İlkhaber, "Sapara varsa bir ihtimal daha var", Taka, "Avni Aker'den finale uçarız", Kuzey Ekspres, "O kupa Trabzon'a gelecek" başlıklarıyla maçı okuyucularına aktardı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Sapara Finalde Fenerbahçe'yi İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement