Sarı-kırmızı 10 Transfer Gözdesi - Son Dakika
Spor

Sarı-kırmızı 10 Transfer Gözdesi

Sarı-kırmızı 10 Transfer Gözdesi

Galatasaray'da 14 Mayıs'ta yapılacak olan olağanüstü kongre öncesi başkanlık yarışı da kızışmaya başladı.

20.04.2011 10:00

Galatasaray'da 14 Mayıs'ta yapılacak olan olağanüstü kongre öncesi başkanlık yarışı da kızışmaya başladı. Ünal Aysal ile Mehmet Helvacı arasında geçmesi beklenen seçim yarışı öncesinde özellikle Aysal cephesinde yaşanan gelişmeler sarı-kırmızılı taraftarı heyecanlandırıyor. Aysal'ın başkan seçilmesi halinde transfer dönemine dev bir bütçe ile girmesi beklenen Galatasaray için daha şimdiden bir çok iddia ortaya atılmaya başlandı.

Kritik başkanlık seçimleri öncesinde WEBASLAN. com'da sarı-kırmızılı taraftarlara bir günlük de olsa 'başkan olma' heyecanını yaşatıldı. "Galatasaray taraftarına bugün 5 transfer yapsaydınız kimi alırdınız" şeklinde bir soru yöneltildi. Sarı-kırmızılı taraftarların 1182 yorum yollayarak fikirlerini, isteklerini paylaştığı haber sonucunda transfer edilmesi istenen 10 isim ön plana çıktı. İşte o isimler...

GUILLERMO OCHOA: Meksika Milli Takımı'nın kalesini koruyan Guillermo Ochoa, Club America'da forma giyiyor. Henüz 25 yaşında olmasına rağmen Club America'nın kalesini başarılı bir şekilde koruyan genç eldiven, 2004 yılından bu yana takımıyla 240 maça çıktı. 1. 83 boyunda olan Ochoa'nın kulübü ile olan sözleşmesi bu yıl sonunda sona erecek. Meksikalı kalecinin bonservis bedeli 7 milyon avro olarak değerlendiriliyor.

SERDAR KESİMAL: 2009 yılının başında Köln'den Kayserispor'a transfer olan Serdar Kesimal, Almanya'dan son dönemlerde transfer edilen en iyi gurbetçi futbolcular arasında yer alıyor. 21 yaşındaki futbolcu Kayserispor'da Amisulashvili ile iyi bir ikili olarak tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu sezon takımında 25 kez ilk 11'de sahaya çıkan genç oyuncu 2 de gol attı. Serdar'ın, A Milli Takım'a da uzun süre faydalı olması bekleniyor. Taraftarların savunmada en çok görmek istedikleri isim!

DANNY NOUNKEU: Fransa Ligue 1 ekiplerinden Touluse'dan Gaziantepspor'a transfer edilen Danny Nounkeu, takımının defans hattının en önemli oyuncusu. 24 yaşındaki Kamerunlu, yaptığı kritik müdahalelerle dikkatleri çekiyor. Kısa sürede ligimize uyum sağlamayı da başaran Nounkeu kırmızı siyahlı ekibin ligde oynadığı 15 maçta görev aldı.

HAMİT ALTINTOP: Bundesliga takımlarından Bayern Münih'te top koşturan Milli futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitiyor. Hemen her transferin döneminde adı çeşitli Türk takımları ile anılan Hamit belki de ilk kez bu denli Türkiye macerasına yakın... Bayern'in Hamit ile olan sözleşmesini yenilemek istememesi ve Hamit'in geçtiğimiz günlerde verdiği demeçte Türkiye'de oynayabileceğinin sinyallerini vermesi transfer için büyük bir umut ışığı...

EDEN HAZARD: Belçika'nın son dönemlerde yetiştirdiği en büyük yıldızlardan olan Hazard, Fransa Ligue 1 takımlarından Lille'de forma giyiyor. 20 yaşındaki oyuncu hem takımının hem de ülkesinin en iyi oyuncusu olarak gösteriliyor. Bileklerine hakimiyeti, hızı ve akıl dolu şutlarıyla birçok özelliği birarada bulunduran Hazard'ın peşinde Avrupa'nın dev kulüpleri de bulunuyor. Bonservis bedeli 18 milyon Avro olan oyuncunun Lille ile 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

SELÇUK İNAN: Trabzonspor'da oynadığı futbolla Milli takımın da vazgeçilmezleri arasına girmeyi başaran Selçuk 26 yaşında. Sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan oyuncu Türkiye'de Trabzonspor'dan başka takımda oynamayacağını dile getirmişti. Takımının şampiyonluk yürüyüşünde büyük katkısı olan Selçuk, bu sezon bordo mavili ekipte tam 28 karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkma başarısı gösterdi.

MEHMET EKİCİ: Profesyonel kariyerine 2007 yılında Bayern Munich'in altyapısında başlayan Mehmet Ekici, kısa sürede göstermiş olduğu gelişim ile dikkatleri üzerine çekti. 2008 yılında Bayern Münih'in A Takımı'na yükselmeyi başarmasına rağmen Bavyera temsilcisinde forma şansı bulamayan Mehmet, 2010 yılında Nürnberg'e kiralandı. Nürnberg'te sergilediği müthiş performansla A Milli Takım'a kadar yükselmeyi başaran Mehmet'in Bayern ile olan sözleşmesi 2011 Haziran'ın da sona eriyor.

MUSTAFA PEKTEMEK: Hazırlık kampında geçirdiği sakatlığın ardından sahalara uzun süre veda etmek zorunda kalan 23 yaşındaki Mustafa Pektemek gerek kanatlarda gerekse forvette görev oynayabiliyor. Ligin 21. haftasına yetişen genç oyuncu kırmızı siyahlı ekipte 5 maça çıkarken 5 de gol kaydetmeyi başardı. Kulübüyle 2013 yılına kadar sözleşmesi bulunan Mustafa'nın bonservis bedeli 3 milyon avro olarak değerlendiriliyor.

EMENIKE: Karabükspor'da gösterdiği üstün performansla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Nijeryalı golcü 24 yaşında. Geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Lig'de gol kralı olan Emenike, bu sezon da 13 gol kaydetti. Özellikle Rus ekiplerinin de takibinde olan golcü oyuncunun sezon sonunda Karabükspor'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

CENK TOSUN: Devre arasında Bundesliga takımlarından Frankfurt'dan Gaziantepspor'a transfer olan Cenk, henüz 20 yaşında. Galatasaray'ın uzun süre takibinde olmasına rağmen deyimi yerindeyse elinden kaçırdığı golcü oyuncu, yeni takımında gösterdiği etkili oyun ile Milli takıma kadar yükselmeyi başardı. Türkiye Kupası'ndaki performansıyla göz dolduran Cenk, bu sezon ligde 10 maça çıkarken 8 de gol kaydetti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Sarı-kırmızı 10 Transfer Gözdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement