Sezer Panik Yarattı - Son Dakika
Spor

Sezer Panik Yarattı

Sezer Panik Yarattı

Eskişehirspor- Fenerbahçe maçı öncesinde Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında bir savaş yaşandığı ortaya çıktı.

14.07.2011 06:00

Şampiyonluk yolundaki önemli dönemeçlerden birisi olan Eskişehirspor- Fenerbahçe maçı öncesinde Fenerbahçe ve Trabzonspor arasında bir savaş yaşandığı ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nden Nazif Karaman'ın özel haberine göre; iki kulübün, yalnız Sivasspor maçında değil, Eskişehirspor maçı öncesinde de büyük bir rekabete girdiği iddia edildi. Teknik takibe takılan telefon görüşmelerinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın 9 Nisan 2011'de oynanan Eskişehir-Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonsporlular'ın Eskişehirli futbolcularla iletişime geçmesinden rahatsız olduğu ve bu görüşmeleri engellemeye çalıştığı tespit edildi.

Teknik takiple yapılan görüşmelere göre bu maç öncesi Trabzonsporlular, Eskişehirli futbolcuları yakın markaja aldı. Aziz Yıldırım, transfer etmek istedikleri Eskişehirli futbolcu Sezer Öztürk'ün Trabzonspor antrenörü Ünal Karaman ve futbolcusu Selçuk İnan tarafından arandığı iddiasını ve transfer teklifi yapıldığını duyunca küplere bindi ve hemen menajer Batur Altıparmak'la (Selçuk İnan'ın menajeri) görüştü. Yıldırım'ın korkusu, kritik Eskişehirspor maçının hemen öncesinde yapılan bu teklifin şike amaçlı olduğuydu. Maçtan bir gün önceki telefon görüşmesinde şu diyaloglar yaşandı:

'Hemen Selçuk'u ara'

08 Nisan 2011/ Saat 20. 04 Aziz Yıldırım: Selçuk İnan'ı ara tamam mı... Sen Eskişehir'den Sezer'i aradın mı de... Transfer edecek Trabzon seni Ünal ile konuştunuz mu de. Bir ara konuş bana dön ama.

Batur Altıparmak: Cebinizden dönüyorum size tamam.

Aziz Yıldırım: İnan'a de ki, seninle Ünal de Sezer'i aradınız mı? Sezer'e bir şey sordunuz mu? Böyle bir şey var diye kamuoyunda konuşuluyor. Doğruyu söylesin, sonra konuştururum çok kötü olur.

08 Nisan 2011/ Saat 20. 08 Batur Altıparmak: Başkanım... Konuştum... Yok abi dedi ben hiçbir şey... 'Zaten benim onunla muhabbetim yok. Manisa'dan beridir de konuşmuyorum... Hiç kimseyi de aramadım' dedi.

Aziz Yıldırım: Ara de ki Sezer diyormuş de.

Batur Altıparmak: Vay şerefsiz ya...

Aziz Yıldırım: Seninki şerefsiz... Yapmışlar şey Selçuk.

Batur Altıparmak: Aramaz o başkanım, aradım

Aziz Yıldırım: Si... o... ço... . Sen ara bir daha söyle tamam mı?

Emniyet'in, bu tapenin altına Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışına girdiği Trabzonspor tarafından sarı-lacivertli kulübün rakiplerine teşvik ödemesi yapılıp yapılmadığının araştırıldığı yönünde not düşmesi dikkat çekti.

"'HAMSİLER DE BASTIRIYOR"

FENERBAHÇE-SivasSPOR arasında 22 Mayıs 2011'de oynanan şampiyonluk maçı öncesinde de Fenerbahçe ve Trabzonspor'un şike rekabetine girdiği anlaşılmıştı. Trabzonspor'un Sivasspor ile teşvik görüşmeleri yaptığı yönünde bulgulara ulaşılmıştı.

SABAH'ın daha önce yayınladığı 13 Mayıs 2011 tarihli bir görüşmede Fenerbahçe yöneticisi Bülent İbrahim İşçen, Aziz Yıldırım'a "O arkadaş ile görüştüm. Gereğini sen hiç merak etme. O Hamsi tarafı da var ya abi. (Trabzonspor'u kast ediyor. ) Onlar da şey yapıyorlarmış, baskı yapıyorlarmış dedim. Biz bunu engelleyeceğiz dedim" ifadelerini kullanmıştı.

NAZİF Karaman/ ÖZEL İSTİHBARAT/ SABAH

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Sezer Panik Yarattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement