Sinan Şamil Sam, Son Röportajında Hayatını Anlatmıştı - Son Dakika
Spor

Sinan Şamil Sam, Son Röportajında Hayatını Anlatmıştı

Hayatını kaybeden Sinan Şamil Sam, geçen yıl verdiği bir röportajında "Aşk şarabı acıdır, içme şaşkın" diyerek duygu dolu sözler sarf etmişti.

30.10.2015 10:39  Güncelleme: 10:41

Karaciğer yetmezliği bulunan ve geçtiğimiz günlerde böbrek yetmezliği başlaması üzerine yoğun bakıma alınan eski Dünya Kıtalararası Ağır Sıklet Boks Şampiyonu Sinan Şamil Sam, tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

CUMARTESİ GÜNÜ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK

Sinan Şamil Sam geçtiğimiz Salı günü tedavi gördüğü Sancaktepe Via Hospital Hastanesi'nden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilmişti. Sam, tedavi gördüğü yoğun bakımda bu gece saat 01.30 sıralarında yaşama veda etti. Ailesi ve arkadaşları acı haber üzerine hastaneye geldi. Sam'ın Cumartesi günü Ankara'da son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

3 GÜN ÖNCE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ

Sam, en son 3 gün önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla, tedavi gördüğü Sancaktepe Via Hospital Hastanesi'nden Marmara Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledilirken görüntülenmişti.

ANNESİ BAŞBAKAN'A SESLENMİŞTİ

Sinan Şamil Sam'ın annesi Sevim Sam, hastane girişinde yaptığı açıklamada, "Sinan'ın durumu hiç iyi değil. İnşallah burada iyi olur. Allah razı olsun. Başbakan'ı çok bekledik ama, gelmedi. Keşke gelseydi. Ben de onu çok seviyorum. Sevgilerimi, saygılarımı yolluyorum Başbakanıma..." demişti.

SON RÖPORTAJI

Karaciğer yetmezliği nedeniyle 41 yaşında hayata veda eden Sinan Şamil Sam, geçen yıl verdiği bir röportajında duygu dolu açıklamalara imza atmıştı.

İşte şampiyonun o sözleri: "Profesyonel boks acı bir iştir. Profesyonelliğe giriyorsanız, derece yapıp, şampiyonluklar elde edip o arenaya gitmelisiniz. Yoksa amatörden de boşuna olursunuz ve milli takıma bir daha gidemezsiniz. O zaman her şey biter. O yüzden 'Aşk şarabı acıdır, içme şaşkın' diyorum.

"PROFESYONEL BOKS, KİRALIK KATİLLİKTİR"

Altyapınız yoksa, silahla nişan almayı bilmiyorsanız, nasıl kiralık katil olacaksınız? Profesyonel boks bir bakıma kiralık katilliktir. Sizi korumaları lazım, altyapınızın sağlam olması lazım. Profesyonel boks adım adımdır, 4 rauntla başlarsın, 12'ye çıktığınızda artık dünya klasmanındasınızdır. Büyüklerle dövüşmek zorunda kalırsınız, artık kaçış yoktur.

"VÜCUDUMDA KIRILMADIK KEMİK KALMADI"

24-25 sene bu sporu yapmışım, neyini özleyeceğim. 100 tane yumruk atıyorsun, 99 tane yiyorsun. Bir yumrukla maçı kazanıyorsun. Sonuçta 'dayak yemedim' öyle mi, bir de bana sorun. Vücudumda kırılmadık kemik, açılmadık göz altı kalmadı. Gözümün altına 58, kaşıma 7 dikiş attılar, 12'den fazla ameliyat oldum. Bileğim kırıldı, liflerim yırtıldı. Fıtık ameliyatı oldum.

"BAYANDAN BOKSÖR OLMAZ"

Boks, erkek sporudur. Bayandan boksör olmaz, fizik olarak mümkün değil. Göğüs faktörü, geniş kalça faktörleri var. Boks bayanların yapacağı iş değil."

"ÖLÜP DE DÜNYAYI KÖTÜLERE Mİ BIRAKACAĞIM!"

Sağlık sorunlarının sporu bıraktıktan sonra da devam ettiğini vurgulayan Sam, "Boğazımda varis oluştu. Mide kanaması yaşadım. Karaciğerimde sıkıntı çıktı, stent takıldı. Şu an sıkıntım yok. Ölüp de dünyayı kötülere mi bırakacağım. Tüm yaşadıklarıma rağmen ayağa kalkıp yürüyüp konuşabiliyorsam, nispeten düzelme var demektir. Tuz yemem yasak ama bazen ucunu kaçırıyorum. Karaciğer rahatsızlığı bulunanların fazla yorulmaması lazım. Yoksa gider 2 saat torba döver, ip atlarım" diye konuştu.

"SON 4 KİLOYU VEREMEDİM"

Sinan Şamil Sam, bütün çabalara rağmen karaciğer nakli gerçekleşmediği için yaşamını yitirdi. Kendi ifadesine göre bu naklin yapılamamasının en önemli sebebi fazla kiloları idi. Sam bu durumu, "Canlıdan canlıya nakillerde kiloya önem veriyorlar. Kız kardeşimin kilosu bayağı düşük çıktı, bu nedenle kendisinden nakil olamadı. Rejim yaptım, kilo verdim ama son 4 kiloyu veremedim" sözleriyle anlattı.




Sinan Şamil Sam, Son Röportajında Hayatını Anlatmıştı

Son Dakika Spor Sinan Şamil Sam, Son Röportajında Hayatını Anlatmıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • oyum: hdp ye 1 29 Yanıtla
  • Darül Harb: Azrail kapını çaldığı vakit, Kliçko kardeşler olsan ne yazar? En azametli insan bile ölümün acısından kedi gibi titriyor. Allah rahmeti ile muamele etsin . 18 0 Yanıtla
  • bogazin bogası: Allah mekani cennet etsin inşAllah 17 1 Yanıtla
  • Hasan : Allah rahmet eylesin kardasim 16 0 Yanıtla
  • Fatih aracı: Şampiyon mekanın cennet olsun ailenin ve sevenkerinin tüm dünyanın başı sağolsun nur içinde yat 14 1 Yanıtla
  • AKP COCUKLARIMIZIN GELECEGIDIR: Allah rahmet eylesin cok üzüldüm valla. 5 10 Yanıtla
    He olm he: Attığın basliktan belli üzüldüğün dangalak 1 0
  • Tuna: Yaptığın spor değil, cinayetttir.Gariptir ki,bir yığın insan bu cinayetleri izlemekte ve bundan keyif almakta..! Islamı öğrenmeyip, yaşamayıp ölenlere yazık olmuştur 0 10 Yanıtla
    Sinan abi: Nasıl bi yorum bu...ne İslami yobaz . adam ölmüş.rahmet dile...işte bunlar din elden gidiyor diyen isyan eden lerin torunları yavsklr.adam olun Trabzonspor başkanı gibi deil tabi artist parçası hükümet destekli mafya bozuntulari.skmin mafyalari mert olun adam sansınsınlar. 3 0
  • ADANALI : Allah gani gani rahmet eylesin 7 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement