Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: "En Büyük Sıkıntımız Zaman" - Son Dakika
Spor

Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: "En Büyük Sıkıntımız Zaman"

Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: "En Büyük Sıkıntımız Zaman"

Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor ile karşımlaşacak olan Sivasspor'un Yeni Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "En büyük sorunumuz zaman ve sakat oyuncuların çokluğu.

25.10.2010 14:28

Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor ile karşımlaşacak olan Sivasspor'un Yeni Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "En büyük sorunumuz zaman ve sakat oyuncuların çokluğu. Devre arasına kadar iyi sonuçlar alıp, devre arasından sonra takımı layık olduğu yere getirmek istiyoruz." dedi.

Sivasspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını kendi tesislerinde yaptığı çalışma ile sürdürdü. Teknik Direktör Rıza Çalımbay yönetiminde gerçekleştirilen çalışmaya sakatlıkları nedeni ile Sedat Bayrak, Hayrettin Yerlikaya, Murat Sözgelmez, İbrahim Şahin ve Ceyhun Eriş katılmadı. Sakatlığı süren kaleci Ramoviç ise bir süre koşu yaptıktan sonra ağrılarının artması üzerine çalışmayı bıraktı. Ceyhun boyrnunda tutulma olduğu için çalışmaya katılmadığı ve önemli bir sorunu bulunmadığı bildirildi. Antrenmanda çabukluk ve istasyon çalışmaları ve dar alan çalışmasına yer veren Teknik Direktör Rıza Çalımbay, yarı saha ve tam saha çift kale çalışması yaptırdıktan sonra son bölümde ise kenar ortalarından gol vuruşu ve şut çalışması yaptırdı. Kadrodışı kaldıktan sonra Riza Çalımbay'ın gelmesi ile affedilen Mehmet Yıldız ve Keita'nın da hırslı oldukları gözlendi.

Antrenman sonrası değerlendirmelerde bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Sorunlar var. Sorunlar olmasa takım zaten burada olmazdı. Mesut hocada bunlarla uğraşmış ama şanssızlıklardan dolayı istenen olmamış. Mesut hoca geçen yıl zor bir dönemde alıp takımı iyi yerleree getirmişti. Biz de öyle bir dönemde aldık. Üzüldüğüm şey sakatların çok olması. Kamanan'ın olmaması da sıkıntı oldu. Kalecimizin de sakatlığı var. Teknik direktör için en önemli sıkıntılardan biri de zaman yok. 2 gün sonra maç oynayacağız. Sonrasında çok önemli Beşiktaş maçı oynayacağız. 15 gün bir süremiz olsaydı takımı dahi tanıyıp, daha iyi hazırlayacaktık. Devre arasına kadar iyi gidebilirsek, devre arasından sonra takımı daha iyi yere getireceğiz." dedi. Türkiye Kupası'nda da var olmak istediklerini söyleyen Çalımbay, "Bütün maçları en iyi şekilde bitirmeyi hedefliyoruz. Kendi sahamızdaki tüm maçları kazanmak istiyoruz. Bu hafta ayrıca Beşiktaş maçı oynayacağız. 3 ihtimalli bir maç. Bir de fikstür dezavantajımız var. İçeride az deplasmanda çok maçımız var. Ancak ne kadar çok puan toplarsak bizim için mükemmel olacaktır. Devre arasında takviyelerle, çalışma ile herşeyi yapacağız ve mutlaka Sivasspor'u layık olduğu yere getireceğiz" diye konuştu.

Kadrodışı bırakıldıktan sonra takıma tekrar dönen Keita ve Mehmet Yıldız ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Çalımbay, "Antrenmanlarda olabilen şeylerden biri olmuş. Doğal olarak Mesut hoca bu oyuncuları kadrodışı bırakmış. Mesut Hoca benim çokm iyi arkadaşım, gelmeden önce 1 saat konuştuk. Bu konuda da fikrini sordum, affetmenin doğru olacağını söyledi. Yoksa bir antrenöre saygısızlık yapılmış olsa affetmem mümkün değil. Konu futbolcuların kendi arasında olduğu için, yönetimin de anlayışı ile affettik. Şu anda herkese ihtiyacımız olan bir dönemdeyiz. Bu arkadaşlarımız aramıza katıldı. İnşallah faydalı da olacaklardır." dedi.

KAPTAN YENİDEN MEHMET YILDIZ

Bu arada kadrodışı bırakıldıktan sonra kaptanlığı da alınan Mehmet Yıldız'a bu ünvanı geri verildi. Yönetimin kaptanlıga getirdiği Ceyhun'un da Mehmet'in takıma yeniden dönmesi nedeni ile kapktanlık görevini ona devretmeyi istediği, yönetimin de bu doğrultuda karar aldığı bildirildi.

ERAYDIN AYTEKİN - HALİFE YALÇINKAYA - SİVAS - DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: 'En Büyük Sıkıntımız Zaman' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement