Galatasaray Kulübü, 35. başkanı Duygun Yarsuvat'ı kaybetti - Son Dakika
Spor

Galatasaray Kulübü, 35. başkanı Duygun Yarsuvat'ı kaybetti

Galatasaray Kulübü, 35. başkanı Duygun Yarsuvat\'ı kaybetti

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türkiye'nin önde gelen ceza hukuku profesörlerinden Duygun Yarsuvat, Galatasaray Kulübünde 2014-2015 yıllarında başkanlık görevinde bulundu.

10.09.2021 14:20  Güncelleme: 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Türkiye'nin önde gelen ceza hukuku profesörlerinden Duygun Yarsuvat, Galatasaray Kulübünde 2014-2015 yıllarında başkanlık görevinde bulundu.

İstanbul'da 18 Ağustos 1937'de dünyaya gelen Duygun Yarsuvat, orta öğrenimini Galatasaray Lisesi'nde tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Belçika ve ABD'de ihtisasını ilerleten Yarsuvat, 1966 yılında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Hürriyeti ve İlgili Ceza Hükümleri" başlıklı teziyle hukuk doktoru unvanını aldı. 1971 yılında ise "Trafik Suçları Kriminolojisi" isimli tezi, heyet tarafından ittifakla kabul edilerek doçent olan Yarsuvat, 1978 yılında "Çalışma Ceza Hukuku" başlıklı tezi İstanbul Üniversitesi tarafından kabul edilerek, profesör unvanını aldı.

Duygun Yarsuvat, 1987-1988 ve 1996-1997 yılları arasında Türk Ceza Kanunu Hazırlama Komisyonu üyeliği yaptı. 1988 ve 1992 yılları arasında Avrupa Konseyi Suç Sorunları Komitesi'nde Bilimsel Kriminolojik Konseyi üyeliğine seçilen Yarsuvat'ın bu görevi 4 yıl sürdürdü.

Akademik faaliyetlerinin yanında, 1965 yılından bu yana İstanbul Barosu'na kayıtlı olan Duygun Yarsuvat, 1965 ve 1994 yılları arasında Yarsuvat Hukuk Bürosu'nda avukatlık yaptı.

Galatasaray Üniversitesi'nin 2004-2008 yıllarında rektörlük görevini üstlenen Yarsuvat, akademik hayatına son olarak Yeditepe Üniversitesi'nde ceza hukuku alanında öğretim üyeliği yaparak devam etti.

Bilimsel nitelik taşıyan kitapları, Türkçe, Fransızca ve İngilizce makaleleri bulunan Duygun Yarsuvat'ın üç çocuğu bulunuyor.

Galatasaray'da 77 yaşında başkanlık koltuğuna oturdu

Duygun Yarsuvat, Galatasaray Kulübünde 77 yaşında başkanlık görevine seçildi.

Sarı-kırmızılı kulüpte Ünal Aysal'ın olağanüstü genel kurul kararı almasıyla Alp Yalman ile Duygun Yarsuvat, 25 Ekim 2015'te yapılan seçimde başkanlık için yarıştı.

Alp Yalman'ın 1566 oy aldığı seçimde 1777 oy alan Duygun Yarsuvat, kulübün 35. başkanı oldu. Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulüpte başkanlığa seçilen en yaşlı isim oldu.

Yarsuvat döneminde kulüpte mali konulara ağırlık verilirken, futbol takımında da İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli ile yollar ayrılarak yerine Hamza Hamzaoğlu getirildi.

Kulübün 23 Mayıs 2015'te yapılan olağan seçimli genel kurulunda aday olmayan Yarsuvat, tam 7 ay süren görevini başkanlığa seçilen Dursun Özbek'e devretti.

Galatasaray Futbol Takımı, Duygun Yarsuvat döneminde Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşarak dördüncü yıldızı takma başarısı gösterdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray Kulübü, 35. başkanı Duygun Yarsuvat'ı kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement