Spor Toto Süper Lig'de En Fazla Altyapı Orijinli Oyuncu Bursaspor'da - Son Dakika
Son Dakika Logo

Spor Toto Süper Lig'de En Fazla Altyapı Orijinli Oyuncu Bursaspor'da

Spor Toto Süper Lig\'de En Fazla Altyapı Orijinli Oyuncu Bursaspor\'da
26.02.2014 11:06

Bursaspor 7, Galatasaray 6, Elazığspor ve Gençlerbirliği ise 5'er oyuncu ile altyapıdan gelen en fazla futbolcuya sahip takımlar oldu Kayserispor ve Kasımpaşa'nın kadrolarında ise altyapı oyuncusu bulunmuyor.

HÜSEYİN YEŞİLKAVAK - Spor Toto Süper Lig'de bu sezon en fazla sayıda altyapıdan gelen oyuncu bulunduran takım, Bursaspor oldu.

Bursaspor Kulübünün, benzerlerini İspanya'da Barcelona ve İngiltere'de Manchester City kulüplerinin kullandığı, "Timsah Gözü" adını verilen scouting (futbolcu izleme ağı) laboratuvarında yapılan araştırmaya göre, 18 takımın mücadele ettiği ligde bu sezon Kayserispor ve Kasımpaşa dışında 16 takımın kadrolarında altyapıdan yetişen oyuncular yer alıyor.

Listenin ilk sırasında, 7 oyuncuya ( Sercan Yıldırım, Volkan Şen, Serdar Aziz, Okan Kocuk, Enes Ünal, Batuhan Altıntaş, Ozan Tufan) sahip Bursaspor yer aldı. Galatasaray 6, Elazığspor ve Gençlerbirliği ise 5'er altyapı orijinli futbolcuya kadrolarında yer verdi.

Ligde bu sezon takımların kadrolarında yer alan altyapı oyuncu sayıları şöyle:

Takımlar Oyuncu sayısı Bursaspor 7 Galatasaray 6 Elazığspor 5 Gençlerbirliği 5 Sivasspor 4 Eskişehirspor 3 Gaziantepspor 3 Torku Konyaspor 3 Medical Park Antalyaspor 3 Trabzonspor 3 Beşiktaş 2 Çaykur Rizespor 2 Kayseri Erciyesspor 2 Akhisar Belediyespor 1 Fenerbahçe 1 Kardemir Karabükspor 1 Kasımpaşa 0 Kayserispor 0 - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Spor Toto Süper Lig'de En Fazla Altyapı Orijinli Oyuncu Bursaspor'da - Son Dakika


Advertisement