Sporcular isyan isyan etti ve sonuç aldı! Bikini altı giyme zorunluluğu kaldırıldı - Son Dakika
Spor

Sporcular isyan isyan etti ve sonuç aldı! Bikini altı giyme zorunluluğu kaldırıldı

Norveç Kadın Plaj Hentbolu takımı, bikini altı yerine şort giydiği için cezaya çarptırılmıştı. Uluslararası Hentbol Federasyonu eleştiriler sonrası bikini altı giyme zorunluluğunu iptal etti. Ancak kadın sporculara, bedenlerine sıkı sıkı oturan, dar kıyafet giymeleri önerildi.

01.11.2021 17:07  Güncelleme: 18:18

Kadın plaj voleybolu ve hentbolu takımlarının forma olarak bikini altı ve büstiyer (crop top) giyme zorunluluğuyla ilgili tartışma, kural değişikliği getirdi.

Norveç Kadın Plaj Hentbol Takımı, bikini altı yerine şort giydiği için cezaya çarptırılmıştı. Yoğun eleştiriler sonrası bu kural değiştirildi.

Sporcuların isyanı sonuç verdi! Bikini altı giyme kuralı kaldırıldı

ŞORT GİYİLEBİLECEK

The Guardian'ın haberine göre, Norveç Kadın Plaj Hentbolu Takımı'nı, bir maçta bikini altı yerine şort giydiği için cezaya çarptıran Uluslararası Hentbol Federasyonu, cinsiyetçilik suçlamalarına yoğun şekilde maruz kalınca forma kurallarında değişikliğe gitti. Kadın sporcuların bisiklet şortu ve tank top atlet giymesine izin verildi.

BEDENLERİNE SIKI SIKI OTURACAK

Yeni düzenleme sonrası kadın sporculara 'bedenlerine sıkı sıkıya oturan dar ve kısa pantolon giymeleri gerektiği' söylenildi. Erkek sporcular 'çok bol olmaması şartıyla dizlerinin 10 cm yukarısında normal şort giymeye' devam edecek.

Sporcular isyan isyan etti ve sonuç aldı! Bikini altı giyme zorunluluğu kaldırıldı

Son Dakika Spor Sporcular isyan isyan etti ve sonuç aldı! Bikini altı giyme zorunluluğu kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement