Teknik Direktörü Bıçaklayan Ağabeye 24 Yıl İstemi - Son Dakika
Spor

Teknik Direktörü Bıçaklayan Ağabeye 24 Yıl İstemi

Teknik Direktörü Bıçaklayan Ağabeye 24 Yıl İstemi

Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında, Teknik Direktör 42 yaşındaki Yüksel Yeşilova'yı, karşılaşmanın oynandığı sırada sahaya girerek bıçaklayan ağabeyi 56 yaşındaki Murat Yeşilova hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

06.10.2010 13:18

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

SAMSUNSPOR- Mersin İdman Yurdu karşılaşmasında, Teknik Direktör 42 yaşındaki Yüksel Yeşilova'yı, karşılaşmanın oynandığı sırada sahaya girerek bıçaklayan ağabeyi 56 yaşındaki Murat Yeşilova hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet savcısı hazırladığı iddianamesinde sanığın olayı binlerce kişinin gözü önünde, birden çok bıçak darbesi vurarak gerçekleştirdiğini ve bu nedenle suçun adam öldürmeye teşebbüs olduğunu ileri sürerek, Murat Yeşilova'nın 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını talep etti. Tutuklu sanık Yeşilova ise savcılıkta verdiği ifadesinde kardeşini, gelinine tecavüz ettiği için bıçakladığını savunarak, "Amacım öldürmek değildi" dedi.

Bank Asya 1'nci Lig'inde mücadele eden Samsunspor ile Mersin İdman Yurdu'nun 13 Eylü günü Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynadıkları maçın 41'inci dakikasında VİP tribününden sahaya atlayarak, yedek kulübesinde bulunan Teknik Direktör Yüksel Yeşilova'yı 6 bıçak darbesiyle yaralayan Murat Yeşilova hakkındaki soruşturma tamamlandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısına ifade veren Murat Yeşilova, amacının öldürmek olmadığını ileri sürerek şunları söyledi:

"2005 yılında Almanya'da, gelinim evi terk edip oğlumdan ayrıldı. Daha sonra telefon açarak Yüksel Yeşilova'nın 14 aydır kendisine tecavüz ettiğini söylemiş. Oğlum olayı araştırınca, Yüksel'in 2004 yılında gelinimi hasta ziyaretine götürme bahanesiyle arabaya alıp, ıssız bir yere götürüp ilaç içirerek tecavüz ettiğini öğrendi. Tehditle bu ilişkisini 14 ay sürdürmüş. Oğlum bu olayı Almanya'da polise bildirdi. Yargılaması devam etmektedir. Ancak oğlumun yuvası yıkıldı. 2010 yılında Mersin İdman Yurdu'na teknik direktör oldu. Daha sonra aramızda bir çok hakaret ve tehdit olayları oldu. Ben çok zamandır Yüksel ile karşılaşıp onunla hesaplaşmak istiyordum. Ancak hiç karşı karşıya gelemedik. Bana telefon açıp 'oğluna boynuz taktım, sana da boynuz takacağım' diyerek beni tahrik ediyordu. Stadyuma girerken üzerimi özel güvenlikçi aradı. Bıçak küçük olduğu için bulamadı. Karşılaşmayı izlerken Yüksel'i sahanın kenarında görünce dayanamadım ve cam korkuluklardan atlayarak sahaya girdim. Bıçağı iki defa vurduğumu hatırlıyorum. Amacım öldürmek değildi. Her iki takımla da alakası yoktur. Bir futbol karşılaşmasında meydana gelmesinden dolayı çok üzgünüm."

YARALI KARDEŞ: İFTİRA ATIYOR

Hastanede tedavi gördüğü sırada polise ifade veren teknik direktör Yüksel Yeşilova ise, ağabeyinin kendisine bir çok kez iftira attığını söyledi. Almanya'da yaşayan yeğeni ile eşinin ayrılmalarından ağabeyinin kendisini sorumlu tuttuğunu söyleyen Yeşilova şöyle konuştu:

"2004 yılında ağabeyimin oğlu olan Metin ile Almanya'da bulunan bir Türk ailesinin kızının tanışarark evlenmelerine aracılık yaptım. Daha sonra Metin de Almanya'ya gelerek benim evimde yaklaşık 1 yıl kaldılar. 2005 yılında ise anlaşamadıkları için boşandılar. Ağabeyim bu olaydan beni suçladı. O tarihten sonra benim ve ailem hakkında bir çok şikayette bulundu. Murat Yeşilova psikolojik tedavi görmektedir. Bana attığı suçlar asılsızdır. Kendisinden şikayetçiyim."

SAVCI 24 YIL İSTEDİ

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Murat Yeşilova'nın karşılaşmadan önce karayoluyla kente gelip otele yerleştiğini, maç günü de öğleden sonra stadyuma gittiğini belirterek iddianamesinde şöyle dedi:

"Şüphelinin müştekiyi takip ederek Samsun'a kadar gelmesi, yine suçta kullandığı bıçağı gizlice stadyuma sokması ve daha sonra da binlerce kişinin gözü önünde birden fazla kez müştekiye vurmak suretiyle yaralanması nazara alındığında, gerek suç kastının gerekse suç işleme konusundaki ısrarı dikkate alındığında, kastın yaralama değil öldürmeye yönelik olduğu anlaşılmaktadır. Bu nedenle eylemin 'öldürmeye teşebbüs' olarak kabul edilmesi ve sanığın 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması gerekmektedir."

Yargılamaya önümüzdeki günlerde başlanacağı kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Teknik Direktörü Bıçaklayan Ağabeye 24 Yıl İstemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement