Panathinaikos ile anlaşan Fatih Terim'e Yunan basınından ilginç tepki - Son Dakika
Spor

Panathinaikos ile anlaşan Fatih Terim'e Yunan basınından ilginç tepki

Galatasaray ve Milli Takım'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim'in, Panathinaikos ile anlaşması Yunanistan'da büyük ses getirdi. "İmparator Fatih Terim: 30 yıldır Galatasaray ve Türkiye ile tarih yazıyor" manşetini atan Yunan gazeteleri "Yönetimin kararı mantıklı değil ama Terim harika bir isim. Her teknik direktör gibi sahada yaptıklarıyla değerlendirilecek. Şampiyon yaparsa, her şey unutulur. Alamazsa yıla damga vurdu diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

27.12.2023 09:33  Güncelleme: 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kariyerinde son olarak Galatasaray'ı çalıştıran teknik direktör Fatih Terim yaklaşık 2 yıl sonra yeşil sahalara geri dönüyor. Yunanistan Süper Lig ekiplerinden Panathinaikos ile anlaşmaya varan Terim bugün yeni kulübüne imzayı atacak. Terim'in bu önemli adımı Yunan basınında da ses getirirken bir gazetede yer alan "Yönetimin kararı mantıklı değil ama Terim harika bir isim. Her teknik direktör gibi sahada yaptıklarıyla değerlendirilecek. Şampiyon yaparsa, her şey unutulur. Alamazsa yıla damga vurdu diyeceğiz" ifadeleri dikkat çekti.

"HOŞ GELDİN İMPARATOR FATİH TERİM"

Panathinaikos, teknik direktörlük görevine Fatih Terim'in getirildiğini açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada "Hoş geldin İmparator Fatih Terim" ifadeleri kullanıldı. Başarılı teknik adam da sosyal medya hesabından kulübün paylaşımını alıntılayarak "Merhaba Panathinaikos" açıklamasını yaptı. Fatih Terim bugün Atina'ya giderek kendini Panathinaikos'un hocası yapacak 1.5 yıllık resmi sözleşmeye imza atacak.

13 YILDIR ŞAMPİYON OLAMIYORLAR

13 yıldır şampiyonluk özlemi çeken yeşil-beyazlı takım, Yunanistan Ligi'nde 34 puanla ikinci sırada yer alıyor. Liderlik koltuğunda 35 puanla PAOK oturuyor.

Terim'in Panathinaikos ile anlaşması Yunan basınında ses getirdi: 30 yıldır tarih yazıyor

"TERİM 30 YILDIR TARİH YAZIYOR"

Panathinaikos Futbol Kulübü'nün sahibi Giannis Alafouzos'in sahibi olduğu SKAI MediaGroup bünyesinde yer alan https://Sport-fm.gr sitesinin manşeti şu şekilde gördü; "İmparator Fatih Terim: 30 yıldır Galatasaray ve Türkiye ile tarih yazıyor."

"YÖNETİMİN KARARI MANTIKLI DEĞİL AMA TERİM HARİKA BİR İSİM"

Sitenin editörlerinden Tasos Nikologiannis konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı; "Ivan Jovanovic'in görevinden alınması pek anlaşılabilir bir karar değil ama Panathinaikos'da bu ilk garip karar değil. Jovanovic geldiğinde sıfırdan bir takım aldı, çok büyük zorluklarla liderlik ederek ilk yıl kupayı kazandı. Takımın geleceği için önemli adımlar attı. Yönetimin kararı mantıklı değil ama Terim harika bir isim. Her teknik direktör gibi sahada yaptıklarıyla değerlendirilecek. Şampiyon yaparsa, her şey unutulur. Alamazsa yıla damga vurdu diyeceğiz. Jovanovic'e en azından bir teşekkür borçluyuz."

Terim'in Panathinaikos ile anlaşması Yunan basınında ses getirdi: 30 yıldır tarih yazıyor

BASKETBOLDA ATAMAN, FUTBOLDA TERİM

Panathinaikos futbol takımının Fatih Terim ile anlaşma durumunda kulübün iki ana branşının da birinci adamı Türk olacak. Panathinaikos'un basketbol takımı yazın başantrenörlüğe Ergin Ataman'ı getirmişti. Panathinaikos Futbol A Takım teknik direktörlüğüne Fatih Terim'in getirilmesi durumunda kulübün iki ana branşında da antrenör olarak iki Türk görev almış olacak.

3. KEZ YURT DIŞI GÖREVİ

70 yaşındaki teknik adam, Panathinaikos ile birlikte kariyerinde 3. kez Türkiye dışına çıkmış olacak. Galatasaray ile 1996 - 2000 yılları arasında 4 lig şampiyonluğu ve 1 UEFA Kupası kazandıktan sonra Fiorentina'ya giden Terim, bir sonraki sezon da Milan'ı çalıştırdı. O tarihten sonra Milli Takım ve Galatasaray'da görev alan deneyimli teknik adam, 10 Ocak 2022'den beri kulüp çalıştırmıyordu.

Panathinaikos ile anlaşan Fatih Terim\'e Yunan basınından ilginç tepki

Son Dakika Spor Panathinaikos ile anlaşan Fatih Terim'e Yunan basınından ilginç tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • Mehmet Sirin: Bu işte bir bit yeniği var.kaciyor. 296 43 Yanıtla
  • Serkan Basar: nedense her bişeye bulaşan soluğu yunanda alıyor 234 28 Yanıtla
  • Akın Dündar: Fon patlayınca senaryo yazıldı futbola geri döndü bir anda :D 179 21 Yanıtla
  • kenan mutlu: Yurticinde karapara aklayip yurtdisinda turkiyeyi temsil etmeye gitti 130 20 Yanıtla
  • mesut yuksel: Bulgaristana kacirilan paralari Yunan uzerinden daha rahat alirlar. 112 16 Yanıtla
  • Mahir Tunç: Kaptırdığı paraların acısını çıkartacak 34 9 Yanıtla
  • Goksel: Devlet iyi fon kurmusun diye tebtik ederse 30 6 Yanıtla
  • uğurbelk coşkun: kokoreç e baklavaya cacığa bizim diyen Yunan şimdide Fatih Terim bizim derse şaşırmayın 8 4 Yanıtla

Advertisement