Trabzonspor Son 2 Yılı Solladı! - Son Dakika
Spor

Trabzonspor Son 2 Yılı Solladı!

Trabzonspor Son 2 Yılı Solladı!

Antalyaspor'u mağlup ederek puanını 27'ye yükselten Trabzonspor, son 2 sezonda sergilediği performansı geride bıraktı.

29.12.2013 18:44

Spor Toto Süper Lig'de Medical Park Antalyaspor'u 2-1 yenen Trabzonspor, son 3 sezon içerisinde en fazla puanını topladı.

Teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında ilk yarıyı 24 puanla kapatan Trabzonspor, Medical Park Antalyaspor'u yenerek puanını 27'ye yükselterek son 3 sezon içerisinde en fazla puanı elde etti.

2011-2012 sezonunda ilk yarıda 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet alarak 24 puanla kapatan Karadeniz ekibi, 2012-2013 sezonunda da yine 6 galibyet, 6 berabelik ve 5 mağlubiyetle aynı puanı toplamıştı.

Bordo-mavililer, bu sezon ise ilk yarıda 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 5 mağlubiyetle 27 puan toplayarak ilk yarıyı 7. sırada bitirdi.

3 HAFTA SONRA GALİP GELDİ

Trabzonspor, ligde 3 hafta sonra kazanarak devre arasına galibiyet moraliyle girdi.

Ligde en son sahasında Kayseri Erciyesspor'u 3-1 yendikten sonra, Gaziantepspor'a deplasmanda 3-2 mağlup olan, Bursaspor ile sahasında 2-2 berabere kalan ve geçen hafta da İstanbul'da Galatasaray'a 2-1 yenilen bordo-mavililer, Medical Park Antalyaspor'u yenerek kötü gidişatına son verdi.

SAHASINDA 314 GÜNDÜR YENİLMİYOR

Ligde geçen sezon 17 Şubat 2013'te Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmayı 3-0 kaybeden bordo mavililer, o tarihten itibaren 314 gündür Hüseyin Avni Aker Stadı'nda mağlubiyet yüzü görmedi.

Bordo mavililer, söz konusu dönemde Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde yaptığı 21 maçta, 17 galibiyet ve 5 beraberlik elde etti.

Karadeniz ekibi, bu maçlarda 49 gol atarken, kalesinde 16 gol gördü.

TEKNİK DİREKTÖR AKÇAY, MAĞLUBİYET GÖRMEDİ

Trabzonspor'a, sezon başında pilot takımı 1461 Trabzon'dan gelen teknik direktör Mustafa Akçay, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yenilgi yaşamadı.

Akçay yönetiminde bordo mavililer, bu sezon sahasındaki 15 resmi maçta, 11 galibiyet, 4 beraberlik alarak rakiplerine galibiyet yüzü göstermedi.

EMRE GÜRAL 4, MALOUDA 5. GOLÜ KAYDETTİ

Trabzonspor'un galibiyet golünü atan Emre Güral, ligde 4. golünü kaydetti. Malouda ise gol sayısını 5'i yükseltti.

HASTANELİK OLDULAR

Trabzonspor'da Emre Güral, 81. dakikada attığı golde Medical Park Antalyasporlu Musa Nizam ile kafa kafaya çarpıştı. Sakatlanan iki oyuncudan Emre Güral yürüyerek, Musa Nizam ise sedyeyle ambulansa alındı ve hastaneye götürüldü.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Trabzonspor Son 2 Yılı Solladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement