Tüfad Başkanlığına İsmail Dilber Yeniden Seçildi - Son Dakika
Spor

Tüfad Başkanlığına İsmail Dilber Yeniden Seçildi

Tüfad Başkanlığına İsmail Dilber Yeniden Seçildi

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) 22.Olağan Genel Kurulu'nda, İsmail Dilber üst üste 8.kez başkan seçildi.

05.11.2012 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) 22. Olağan Genel Kurulu'nda, İsmail Dilber üst üste 8. kez başkan seçildi.

Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen TÜFAD Genel Merkez 22. Olağan Genel Kurulu'nda 830 delegeden 545'i katıldı. Tek adayın yer aldığı ve açık oylamayla yapılan genel kurulda İsmail Dilber, 8. kez TÜFAD başkanlığı görevine getirildi.

Spor Toto Süper Lig'de antrenörlük yapan teknik direktörlerden sadece Sanica Boru Elazığ spor Teknik Direktörü Yılmaz Vural'ın katıldığı genel kurulda, Trabzonspor eski Başkanı ve TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, eski A Milli Futbol Takımı teknik direktörlerinden Tınaz Tırpan, Metin Türel, İşitme Engelliler A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Ali Metin ile çok sayıda faal teknik direktör ve antrenör katıldı.

Ayrıca genel kurulda Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba'nın da yer aldığı 21 kişilik yeni yönetim kurulu asil ve yedek üyelerinin yanı sıra 3 kişilik denetim kurulu asıl ve yedek üyeleri de belirlendi.

İsmail Dilber'in listesinde şu isimler yer alıyor:

Yönetim Kurulu Asil Üyeler

Abdullah Tanyolaç, Ahmet Birdal, Alaaddin Naganlu, Abdusselam Gökçan, Bülent Fil, Hakkı Bayrak, Hüdai Doğu, Ali Cömert, Mehmet Sümer, Metin Türel, Münir Yılmaz, Nevzat Güzelırmak, Nurettin Balaban, Osman Tezcan, Osman Yozgat, Remzi Demirer, Üstün Türközer, Samet Aybaba, Selami Tavukçuoğlu, Tınaz Tırpan.

Denetleme Kurulu Asil Üyeler

Mustafa Meteertem, Tevfik Ata Tekin, İsmet Savcılıoğlu.

ÖZKAN SÜMER: "TÜRK FUTBOLUNDA YÜREĞİMİ PARÇALAYACAK KADAR DERİN ACILAR YAŞADIĞIM BİR DÖNEM"

Trabzonspor eski Kulüp Başkanı ve TÜFAD Onursal Başkanı Özkan Sümer, genel kurulda yaptığı konuşmada, TÜFAD'ın herşeye rağmen yasal çerçeve içinde Türk futboluna karşı sorumluluğunu yerine getirmek yönünde enerjisini ve kararlılığını devam ettirdiğini belirtti.

Türk futbolunu koruyucu görev yürütürken hiçbir zaman yılgınlık göstermemeleri gerektiğini belirten Sümer, "Her durumda olabildiğince katkı yapmak, hizmet etmek ve heyecanımızı devam ettirmek durumundayız. Futbolun geldiği şu noktada gerçekten çok rahatsızlık yaşıyoruz. Bir kısım şeyler futbolu doğru gidişatından uzaklaştırdı ve rahatsız edici bir kısım mecralara sürükledi. Bunun engelleyecek en güçlü parçası da maalesef dışlandı ama vazgeçmeyeceğiz. Bu geldiğimiz noktadan sonra söylemesi gereken çok güzel bir kızıldereli sözü var; 'taşlı toprağın doğaya değil kazmaya ihtiyacı var.' Arkadaşlar kazmamızı hazırlayalım. Çok çok hüzünlüyüm ve acılıyım. Yüreğimi parçalayacak kadar derin acıları yaşadığım bir dönem. Uğrunda bu kadar mücadele verdiğimiz ülke futbolunun geldiği noktadan sonra bu düşüş gerçekten kabul edilecek bir durum değil. O yüzden yıkılacak durumdayım. Türk futbolunu kaldırın ya da gülüverin şuracıkta" ifadelerini kullandı.

İSMAİL DİLBER: "TOPUN VE ÇOCUĞUN OLDUĞU HER YERE TÜFAD GİDER"

TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, Türkiye'nin 3-5 şehirden ibaret olmadığını belirterek, "Topun ve çocuğun olduğu yere TÜFAD gider, başka kimse gitmez. Ülke futbolu da bu şekilde kalkınır. Kimseye de bırakmayız" dedi.

Antrenör Meslek Yasası'na ilişkin değerlendirme yapan Dilber, "Oyuncuların yasaları var fakat antrenörlerin sendikaları yok. Antrenörlerin sendikalaşmasının zararları olacağı düşücesiyle bu işe hiçbir zaman bulaşmadık, bulaşmayacağız" diye konuştu.

Dilber, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 2011 yılında yapılan genel kurulunda alınan Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) kararlarını hatırlatarak, bu kararların "eski TFF Başkanı Levent Bıçakçı'nın hilesiyle" genel kurulda kabul edildiğini belirtti.

"ÖZEL SPOR MAHKEMELERİ MUTLAKA KURULMALI"

TFF'nin biran önce devlete müracaat ederek,

ekonomisi tehlikede olan spor kulüplerini kurtarmak adına özel spor mahkemelerini kurmak zorunda olduğuna dikkat çekerek, bugünkü tablonun çok daha kötüsünün 5 yıl sonra yaşanabileceğine dikkat çekti.

UÇK kararlarıyla ilgili zaman zaman bazı antrenörlerin kapının önüne konulup paralarının verilmemesinin gündeme geldiğini söyleyen Dilber, "Yönetim kurulu başkanı antrenörü beğenmez, 'seninle çalışmıyorum' diyebilir. Bu dünyanın her yerinde böyle. Bu konuya müdahale etme şansımız yok. Dün başka bir takımdan ayrılan bir arkadaşımız, bugün başka bir takımda çalışıyor. Yani mikrofonun başında palavra konuşan insanlara bakmayın. Onlar sadece ceplerini dolduruyorlar. Ülkeye en ufak faydaları yok" ifadelerini kullandı.

17 milyon gencin bulunduğu Türkiye'de 230 bin lisanslı oyuncunun bulunduğuna işaret eden Dilber, "Bugün mevcut 18 bin antrenörden 12 bini faal durumdayken bile başa baş gidiyoruz. Lisanslı sporcu sayısını 1 milyona çıkartırsak, bu sporcuları hangi teknik adam yönetecek. Türkiye'de teknik direktör sayısı az" diye konuştu.

"İSTANBUL'U İSTANBUL GİBİ TEMSİL EDİN YOKSA BİZ EDERİZ"

TÜFAD İstanbul Şubesi'nin genel kurul üst delegelerini seçmeye girişimine sert tepki gösteren Dilber, "İstanbul bizim kalbimiz. İstanbul'a İstanbulludan daha fazla sahibiz. Yönetim kurulu toplantılarına ve genel kurula çağırıyoruz. Hiç kimse TÜFAD'da menfaat için koşmadı, 20 yıldır ben de koşmadım. İstanbul'un temsili böyle olmaz. Yüreğinizi ortaya koyun ve İstanbul'u İstanbul gibi temsil edin yoksa biz ederiz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Tüfad Başkanlığına İsmail Dilber Yeniden Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement