Türkiye Boks Federasyonu seçimlerinde bekleyiş sürüyor - Son Dakika
Spor

Türkiye Boks Federasyonu seçimlerinde bekleyiş sürüyor

- Türkiye Boks Federasyonu seçimlerinde bekleyiş sürüyor Türkiye Boks Federasyonu seçimlerinde mahkeme ihtiyati tedbir kararı aldı.

03.11.2021 15:53  Güncelleme: 16:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Türkiye Boks Federasyonu seçimlerinde bekleyiş sürüyor

ANKARA - Türkiye Boks Federasyonu seçimlerinde mahkeme ihtiyati tedbir kararı aldı.

Başkanlık için aday olan Selçuk Aydın'ın seçimlerde usulsüzlük yapıldığı başvurusu üzerine mahkeme ihtiyati tedbir kararı aldı. Boks Federasyonu Yönetimi buna karşılık Spor Tahkim Kurulu'na başvuru yaparak genel kurulun gerçekleşmesini istedi. Seçimler hakkında itirazlar sürüyor.

"Bakanlığın vereceği kararlar doğrultusunda biz de gereğini yapacağız"

Türkiye Boks Federasyonu Başkan Vekili Hasan Kartal, "Federasyon seçimlerinde adayların belli bir destek alması lazım. Bu aday arkadaşımız bu desteği alamamış. Bu ne şekilde tespit ediliyor? Bakanlıktaki sayım çerçevesinde seçime girip girmeyeceğin açıklanıyor. Bunlar 45 delegenin desteğini almaları gerekiyordu, bu desteği bulamadılar. Mahkemenin karşı tarafı hiç dinlemeden karar vermesini anlamıyorum. Akşama kadar bekleyeceğiz. Umarım bu sıkıntının sonunda iyi bir genel kurul yaparız. Biz mahkemeye itirazımızı yaptık. Sonuçlar iki tarafa da tebliğ edilecek. Tebliğ süresi en az 5-6 gün. Tahkim kurulundan çıkan sonuca baktığımızda, bizim bu genel kurulu yapmamıza herhangi bir sakınca olmadığını söylüyor. Federasyonlar bakanlığa bağlı kuruluşlardır. Bakanlığın vereceği kararlar doğrultusunda biz de gereğini yapacağız" şeklinde konuştu.

"Yapılan yanlışları belgeleriyle beraber Ankara 11. Asli Hukuk Mahkemesi'ne sunduk"

Mevcut yönetimin genel kurulu uygun şekilde düzenlemediğini belirten Türkiye Boks Federasyonu Başkan Adayı Selçuk Aydın, "Mevcut yönetim tarafından, süreç ana statüye uygun bir şekilde yürütülmedi. Bazı haberlerde bizim yeterli destek alamadığımız söyleniyor. Bizim bu süreçte ihtiyacımız olan 45 imza olmasına rağmen biz 71 tane destek yazısı toplayarak adaylık başvurusu yaptık. Daha fazlasını da alabilirdik. Ancak insanları tarafsız göstermek adına istemedik. Türkiye bir hukuk devletidir. Yapılan yanlışları belgeleriyle beraber Ankara 11. Asli Hukuk Mahkemesi'ne sunduk. Mahkeme de seçim sürecindeki yanlışları görerek genel kurulu durdurdu. Türkiye Boks Federasyonu'nu seçimlerinin daha adil bir ortamda yapılmasını istiyoruz. Yarışa girelim iyi olan kazansın. Mevcut yönetim camiamızı baskı altına almak istiyor. Algılarla insanları yönlendirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"Adaylığımız birtakım haksızlıklarla engellenmeye çalışılmıştır"

Mahkeme kararlarının olmasına rağmen mevcut yönetimin tavrını eleştiren Başkan Adayı Selçuk Aydın, "Bizler boks camiasının neferleri olarak bir oluşum başlattık. Bu oluşum da birçok dünya şampiyonu, olimpiyat madalyası kazanmış arkadaşlarımız bizimle hareket ediyor. Bizim amacımız sadece boks camiasına hizmet etmek. Bunları yapabilmek için de demokratik bir şekilde seçme ve seçilme hakkımızı kullanmak istedik. Maalesef ki seçim sürecinde bizim adaylığımız birtakım haksızlıklarla engellenmeye çalışılmıştır. Mevcut yönetim mahkemeye itirazda bulundu ve ret cevabı aldı. Bizim buradan beklentimiz federasyonumuzun genel kurulunun kayyum tarafından yönetilmesi. Seçim sürecinin adil işlemesi. Biz Tahkim kurulunun bir kısmının iyi niyetli olmadığına inanıyoruz. Bizim burada yasa dışı bir şekilde adaylığımız engellendiği için durumu yargıya taşıdık. Dolayısıyla Tahkim kurulu mahkeme kararının üstünde değildir. Dün mahkeme kararı çıkmış olmasına rağmen bu insanları buraya toplayan federasyonu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kesin delege listesi yayınlanmadan bizim adaylık başvurumuzu aldılar. Kesin delege listesi yayınlanmadan bizden delege listesi istediler. Kesin delege listesi belli olmadan biz hayali delege oylarını toplayamazdık. Biz de kulüp yönetimlerinden destek yazıları aldık. Dolayısıyla bizim destek yazısı gibi bir problemimiz yok. Biz boks camiasının ta kendisiyiz" dedi.

Türkiye Boks Federasyonu seçimlerinde bekleyiş sürüyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Türkiye Boks Federasyonu seçimlerinde bekleyiş sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor
    12:31 Ünlü şarkıcı Lara, Kırıkkalegücü FSK'ya destek çağrısı yapıyor

    Ünlü şarkıcı Lara, pazar günü Gümüşhane Sportif Faaliyetler A.Ş. ile karşı karşıya gelecek Kırıkkalegücü FSK'ya destek için taraftarlara 'stadyuma bekliyoruz' çağrısı yaptı. Lara, 'Haydi Kırıkkalem, bu pazar herkesi Başbınar Stadyumu'na bekliyoruz' dedi.

  • Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor
    12:29 Karşıyaka'nın hücum oyuncuları gol katkısı sağlıyor

    TFF 3. Lig 2. Grup ekiplerinden Karşıyaka'nın hücum oyuncuları Enes Nalbantoğlu ve Fatih Taşdelen, takımın ligde attığı 53 golün 24'üne katkı sağladı. Karşıyaka, zirve takibini sürdürerek play-off maçları öncesinde en azından saha avantajını elde etmeyi hedefliyor.

  • Turgay Yeşilyurt, Tavşanlı'da Karate Semineri Verdi
    12:24 Turgay Yeşilyurt, Tavşanlı'da Karate Semineri Verdi

    Türk karatesinin efsane ismi Turgay Yeşilyurt, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Karate Okulu ve Tavşanlı Belediyesi Spor Kulübü karate takımlarına özel bir 'Kata' semineri verdi. Seminerde Türkiye Karate Federasyonu Genel Koordinatörü Erkan Taşbaşı ve Türkiye Karate Federasyonu Eğitim Kurulu Üyesi Murat Kıroğlu da yer aldı.

  • Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu
    12:18 Körfez Gençlerbirliği Ragbi Takımları Grup Birincisi Oldu

    Körfez Gençlerbirliği Ragbi Kadın ve Erkek takımları Ankara'da düzenlenen 7'li Ragbi U18 Türkiye Şampiyonası'nda grup maçlarını kazanarak final etaplarına grup birincisi olarak katılmaya hak kazandı. 6 sporcu ise milli takıma davet edildi.

  • Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı
    12:17 Denizlispor U15 Gelişim Ligi'nde Play-off'lara Katılmaya Hak Kazandı

    TFF U15 Gelişim Ligi 2. Grup'ta mücadele eden Denizlispor, Nazilli Belediyespor'u 4-1 mağlup ederek 36 puana ulaştı ve play-off'lara katılmaya hak kazandı.

  • Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarına devam ediyor
    12:14 Beşiktaş, MKE Ankaragücü maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Beşiktaş, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında sahasında oynayacağı MKE Ankaragücü maçının hazırlıklarına antrenmanla devam etti. Antrenmanda Mert Günok ve Semih Kılıçsoy'un tedavisi sürerken, Onur Bulut, Arthur Masuaku, Salih Uçan ve Tayfur Bingöl bireysel olarak çalıştı. Ante Rebic ve Omar Colley ise antrenmana katılmadı.

  • Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençlere spor kursları düzenliyor
    12:13 Karşıyaka Belediyesi, çocuk ve gençlere spor kursları düzenliyor

    İzmir'de Karşıyaka Belediyesi tarafından çocuk ve gençlerin sporla buluşmasını sağlamak amacıyla 9 farklı branşta düzenlenen kurslardan 2 binden fazla katılımcı yararlanıyor. Sporla iç içe, sağlıklı nesiller yetiştirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini vurgulayan Belediye Başkanı B. Yıldız Ünsal, 'Karşıyaka'mızın spor kenti kimliğini yeni nesillerimizle birlikte güçlendireceğiz' dedi.

  • Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı
    12:08 Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen 'Büyükler Bahar Kupası Türkiye Serisi-3' tenis şampiyonası, Türkiye'nin çeşitli illerinden 55 sporcunun katılımıyla başladı. Turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 55 sporcu, Bandırma'da kıyasıya bir mücadele verecek. Bandırma Tenis Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Sönmez, turnuva ile ilgili Bandırmalı tenis severlere yaptığı açıklamada şampiyonluk için ter dökecek sporcuların heyecanını paylaştı.


Advertisement