ZONGULDAK - Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası başladı - Son Dakika
Spor

ZONGULDAK - Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası başladı

Zonguldak'ın ev sahipliği yaptığı Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası başladı.

18.09.2021 20:26  Güncelleme: 21:35

Zonguldak'ın ev sahipliği yaptığı Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası başladı.

Türk boksunun efsane isimlerinden Nuri Eroğlu adına düzenlenen, açılış seremonisi başlayan şampiyonada 475 erkek, 142 kadın boksör mücadele ediyor.

Katılımın fazla olması nedeniyle 25 Eylül'de bitecek şampiyonada, erkeklerde 13, kadınlarda ise 12 siklette madalya dağıtılacak.

Şampiyona öncesinde yerin metrelerce altında "kara elmas" olarak adlandırılan kömürü gün yüzüne çıkarmak için ter döken madencileri anlatmak amacıyla tiyatral gösteri gerçekleştirildi.

Müsabakalar öncesinde Vali Mustafa Tutulmaz, Nuri Eroğlu'nun fotoğrafının yer aldığı çerçeveyi efsane isme takdim etti.

"Bireysel sporlarda önemli başarılar elde edilmeye devam ediyor"

Vali Mustafa Tutulmaz, yaptığı konuşmada, şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi.

Emeğin şehrinden yine emek yoğunluklu bir spora ev sahipliği yapmanın ayrı bir onur ve gururunu yaşadıklarını anlatan Tutulmaz, "Kentin geçmişte önemli spor faaliyetlerini ve başarıların temelini oluşturmuş ve önemli başarılara imza atmıştır. Son zamanlarda bireysel sporlarda önemli başarılar elde edilmeye devam ediyor. İnşallah bu başarılarımız kalıcı olur. Bu tür etkinliklerini ilimizde yapılması gençlerimizin sporla olan ilgisini her geçen gün artıracağına inanıyoruz. Burada Zonguldaklılara önemli görev düşüyor. Yaklaşık bin kişi ilimizde. Onları buradan en güzel duygularla ve anılarla yolcu edebilirsek, hepsi ilimizin birer elçisi olacaktır." ifadelerini kullandı.

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç de sporcuları ve antrenörleri kentte ağırlayan yöneticilere ve Zonguldaklara teşekkür ederek, "Türk boksu dünyada beşinci, Avrupa'da üçüncü, Türki cumhuriyetlerinde birinci, İslam ülkelerinde birinci, Afrika ve Asya kıtalarında yine şu anda birinci sıradayız. Biz bunları yaparken bizlere destek veren ve bize yol gösteren sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanımız'a teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu ise sporcuların spor hayatlarında başarılarla ilerlemelerini temenni ederek, "Ülkemizi yurt dışında temsil etmenizi istiyorum. İnşallah birgün sizlerin da ismi aynı şekilde Nuri Eroğlu gibi isminini duvarlarda görmek istiyoruz. Amacımız bu olması gerekir. Bir uluslararası bir müsabaka sonunda Türk bayrağını orada en yukarıda dalgalandırıyorsunuz ya bizim için en mutlu an o oluyor. İnşallah sizlere de bayrağımızı en yukarıda dalgalandırmak nasip olur." dedi.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel de boksörlere müsabakalarda başarılar diledi.

ZONGULDAK - Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Spor ZONGULDAK - Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement