Turnuvaya Veda Ettik - Son Dakika
Spor

Turnuvaya Veda Ettik

Turnuvaya Veda Ettik

Türkiye, FIFA U20 Dünya Kupası son 16 Turu'nda Fransa yaptığı maçı 4-1 kaybetti.

02.07.2013 22:56

Ülkemizde düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın son 16 Turu'nda, Türkiye ile turnuvanın favorileri arasında gösterilen Fransa karşı karşıya geldi.

Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nda oynanan ve İspanya Futbol Federasyonu'ndan Alberto Undiano düdük çaldığı mücadelede çeyrek final biletini cebine koyan taraf, sahadan 4-1'lik skor ile ayrılan Fransa oldu. Fransa'ya galibiyeti golleri 19. dakikada Kondogbia, 34. dakikada Bahebeck, 68. dakikada Arsenal'ın yeni transferi Sanogo ve 74. dakikada Veretout kaydederken, Millilerimizin tek sayısı ise 77. dakikada Sinan'ın ayağından geldi. Bu sonuç ile Millilerimiz turnuvaya veda etti.

Karşılaşmaya favori olarak çıkan Fransa, mücadeleye hızlı başladı. Arka arkaya ataklar ile kalemizde tehlikeli olan Fransa, 19. dakikada Geoffrey Kondogbia'nın duran topta oluşan karambolde kaydettiği gol ile 1-0 öne geçti. Bu golden sonra da tempoyu düşürmeyen Fransa, 34. dakikada Bahebeck'in ayağından bulduğu gol ile skoru 2-0'a getirdi ve soyunma odasına iki farklı üstünlükle gitti.

FRANSA PENALTI KAÇIRDI!

Mücadelenin ikinci yarısında da oyunun kontrolü Fransa'daydı. Fizik olarak üstünlüğünü iyi kullanan Fransa, 65. dakikada bir penaltıdan yararlanadı. Bu rağmen Fransızlar, karşılaşmanın 68. dakikasında Arsenal'ın yeni transferi Sanogo'nun karşı karşıya pozisyonda kalecimiz Aykut'u mağlup etmesi ile skoru 3-0'a getirdi. Fransa'nın 3 farklı öne geçmesinin ardından oyundan düşen millilerimiz, bu golden yalnızca 6 dakika sonra, 74. dakikada Veretout'ın attığı gol ile 4-0 geriye düştü.

BEKLEDİĞİMİZ GOL GEÇ GELDİ

Millilerimizin maçın ilk dakikalarından itiberen aradığı ve beklediği gol geç geldi. 77. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun şık pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Sinan Bakış, soğukkanlı bir şekilde topu kontrol etti ve müsait pozisyonda Fransız kaleci Alphonse Areola'yı mağlup etmeyi başardı. Sinan'ın bu golü ile skor 4-1'e geldi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında her iki takım da gol sevinci yaşayamazken, alınan bu sonucun ardından çeyrek final biletini cebine koyan taraf 4-1'lik skor ile Fransa oldu. Fransa çeyrek finalde, Yunanistan'ı 3-1'lik skor ile mağlup eden Özbekistan ile karşılaşacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Turnuvaya Veda Ettik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement