Bakan Soylu'nun suç duyurusunda bulunduğu Samsunspor Başkanı Yıldırım: Sözlerim yanlış anlaşıldı, üzgünüm - Son Dakika
Spor

Bakan Soylu'nun suç duyurusunda bulunduğu Samsunspor Başkanı Yıldırım: Sözlerim yanlış anlaşıldı, üzgünüm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Adana Demirspor her yere rahat rahat giriyor. Süleyman Soylu'nun oğlu dediler, İçişleri Bakanı'nın oğlu dediler. Açık açık bunlar konuşuluyor" ifadelerini kullanan Samsunspor Futbol Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Gelişme üzerine yeni bir açıklama yapan Yıldırım, "Sayın İçişleri Bakanımızın ve emniyet teşkilatımızın, yanlış anlaşılarak şahsım ve kulübüm üzerinden yıpratılmasına vesile olduğum için üzgünüm" dedi.

02.05.2021 01:18  Güncelleme: 09:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Demirspor taraftarlarının rahat rahat stadyumlara girdiğini belirten Yılport Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksek Yıldırım'ın "Ben taraftarımı içeriye alamıyorum, neden onlar her yere rahat rahat giriyor? Süleyman Soylu'nun oğlu dediler, İçişleri Bakanı'nın oğlu dediler. Açık açık bunlar konuşuluyor. Emniyet müdürü önünde önünü ilikliyor dedi, başkanın. Bunlar söyleniyor" ifadeleri büyük tartışma yaratmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine yönelik sözleri nedeniyle Başkan Yıldırım hakkında avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

"TARAFTARLARIMIZIN MAÇLARA GELEMEMESİNİN ÜZÜNTÜSÜ İLE KONUŞTUM"

Yaşanan gelişmelerin ardından yeni bir açıklama daha yapan Samsunspor Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım, "Sayın İçişleri Bakanımızın ve emniyet teşkilatımızın, yanlış anlaşılarak şahsım ve kulübüm üzerinden yıpratılmasına vesile olduğum için üzüntülerimi paylaşır, konuyu kamuoyunun takdirine sunarım." ifadelerini kullandı.

Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, şampiyonluk mücadelesi verdikleri TFF 1. Lig'de "Yeni tip koronavirüs yasaklarına rağmen rakip takımların seyircili olarak sahaya çıkmasına karşılık Samsunspor'un hiçbir şekilde seyirci alamamasının" üzüntüsünü ve şaşkınlığını yaşadıklarını belirtti. 30 Nisan'da ani olarak katıldığı canlı yayında basın mensuplarının sorusunu yanıtladığını kaydeden Yıldırım, taraftarlarının maçlara gelememesinin üzüntüsü ve heyecanıyla bazı sözler sarf ettiğini, bu açıklamayla yanlış anlaşıldığını ifade etti.

"YAŞANAN YANLIŞ ANLAŞILMA NEDENİYLE ÜZÜNTÜLERİMİ PAYLAŞIYORUM"

Yıldırım, pandemi yasakları sürecinde seyirci konusundaki olumsuzlukların önlenmesi amacıyla Türkiye Futbol Federasyonunun stadyumlara seyirci alınmaması konusunda yetkili mercilere yazılı tebligat yaptığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yazılı tebligatlara rağmen bazı illerde gerekli önlemlerin alınmamış olması, bizleri taraftarımız önünde zor duruma düşürmüştür. Benim amacım ve açıklamalarım, Samsun ilimizde kurallara uyulup da bazı illerde uyulmaması sonucu yaşadığımız mağduriyeti gündeme getirmek için yapılmıştır. Bütün ömrü terörle mücadele içinde geçen, ülkemizin birlik ve beraberliği adına gecesini gündüzüne katan Sayın İçişleri Bakanımızın ve emniyet teşkilatımızın, yanlış anlaşılarak şahsım ve kulübüm üzerinden yıpratılmasına vesile olduğum için üzüntülerimi paylaşır, konuyu kamuoyunun takdirine sunarım."

NE OLMUŞTU?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şahsına, ailesine ve emniyet teşkilatına yönelik hakaret ettiği ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle Samsunspor Futbol Kulübü Başkanı Yüksel Yıldırım hakkında avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

YÜKSEL YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Adana Demirspor taraftarının rahat rahat stadyumlara girdiğini belirten Yüksel Yıldırım, şu açıklamalarda bulunmuştu:

"TFF'ye de yazdım açık ve net: Ben taraftarımı içeriye alamıyorum, neden Adana Demirspor her yere rahat rahat giriyor? Süleyman Soylu'nun oğlu dediler, İçişleri Bakanı'nın oğlu dediler. Açık açık bunlar konuşuluyor. Emniyet müdürü önünde önünü ilikliyor dedi, başkanın. Bunlar söyleniyor. Tamam dedim o zaman. Söyleyecek bir şey yok. Türk futbolu bitmiştir. Yüksek Yıldırım'ın önünde kimse önünü iliklemiyor. Beni sallamıyor, takmıyor. Ben de istemiyorum zaten. Ama öbür taraf böyle konuşuyor. 5 bin kişi Adana'da içeriye giriyor. Samsun'da sok bakalım 5 bin kişiyi içeriye. Biz içeriye soksak alacağımız cezanın haddi hesabı olmaz. Oraya da göstermelik cezalar veriliyor. Kaç maçtır böyle gidiyor. İstanbulspor deplasmanında bile sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen taraftar alıyorlar. Hiçbirinde maske yok, sosyal mesafe yok. Ondan sonra da tam kapanma deniyor. Şimdi göreceğiz tam kapanmada neler olacak. Hep çifte standartlar, birileri torpilli. Onlar yapıyor biz yapamıyoruz. Biz yaparsak biz haydut, eşkıya oluyoruz. Kanunlara karşı çıkmış oluyoruz. Onlar torpilli oluyor. Onlar bir yolunu bulmuş, minareye kılıf giydirmiş"

Bakan Soylu\'nun suç duyurusunda bulunduğu Samsunspor Başkanı Yıldırım: Sözlerim yanlış anlaşıldı, üzgünüm
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bakan Soylu'nun suç duyurusunda bulunduğu Samsunspor Başkanı Yıldırım: Sözlerim yanlış anlaşıldı, üzgünüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • haso: GERİ DÖNMEK OLMAZ ONA DÖNEKLİK DENİR 36 1 Yanıtla
  • RAMAZAN AYYILDIZ : Başkan doğru bir şey konuştuysan geri adım atma.Sakın döneklik yapma. 29 2 Yanıtla
  • kudreto: sözüyün arkasında dur,kocaman adamsın, 24 2 Yanıtla
  • Ben : İşte bu ülkeni. Hali adam gibi adam olarak kalamazsın sonuç belli 23 1 Yanıtla
  • Yıldıray Kömeçoğlu: Kendi sahanda AdanaDemirSpora yenilirken nerdeydin başkan..Sözlerinin arkasında bile durmaktan acizsiniz. 18 4 Yanıtla
  • HİS: gayet açık söylemişsin yanlış anlaşılan bişey yok şimdi ıspatla söylediğini 18 2 Yanıtla
  • Ergün: Ya, çıkamazsak taraftara ne deriz korkusundan tüm bunlar. 15 4 Yanıtla
  • Adanalı: Başarısızlığını karşı takımlara iftira atarak güya taraftarından tepki gelmesini önleyecek keşke adanademir ile samsun playoffta karşılaşsa vallahi çok isterdim biz o şike işlerini yapabilseydik 27 yıldır süper lige çıkardık herhalde adanademir bu ligin en iyi takımı maçları izleyenler adı gibi biliyor 10 9 Yanıtla
  • umut: peki iddia edildigi gibi malum takimin taraftari stata girebiliyorsa ustunde durulmasi geren sorun sizce basin aciklamasi yapan baskan midir? 19 0 Yanıtla
  • Tarafsız : U dönüşü yapma Başkan sözünün arkasında dur ama umarım çıkamazsınız senin gibi bir başkanın şimdiden fbye bjkye nasıl maç sattığını görür gibiyim 15 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement