Alphabet'in cirosunda 77 milyar dolarlık artış oldu! - Son Dakika
Teknoloji

Alphabet'in cirosunda 77 milyar dolarlık artış oldu!

Alphabet\'in cirosunda 77 milyar dolarlık artış oldu!

Google'ın çatı şirketi Alphabet, düzenlediği etkinlikte 2023'ün üçüncü çeyreğine ait mali durum raporunu paylaştı. Rapor sonucunda yapılan açıklamaya göre şirket hem gelir hem de kar kısmında yükselmeye gitti. Şirketin son üç aydaki cirosu geçtiğimiz yıldaki aynı döneme göre yüzde 11 artış gösterdi ve 77 milyar dolarlık bir artış oldu. Google ise 19,69 milyar dolar net kar elde etti. Ayrıca Alphabet, YouTube reklam gelirlerinden 7,95 milyar dolar, Google Cloud hizmetlerinden de 8,41 milyar dolar kazandığını açıkladı. Diğer yatırımlarından elde ettiği ciro ise 297 milyon dolar oldu.

25.10.2023 21:00

Teknoloji dünyasının önemli isimlerinden Google'ın çatı şirketi olan Alphabet, bugün düzenledi. Etkinlik kapsamında ise Google 2023'ün üçüncü çeyrek kazanç durumuna dair bir rapor paylaştı. Rapora göre şirket hem gelir hem de kar anlamında önemli bir gelişme yaşadı. İşte detaylar!

Alphabet'in cirosunda 77 milyar dolarlık artış oldu!

Google'ın çatı şirketi Alphabet, düzenlediği etkinlikte 2023'ün üçüncü çeyreğine ait mali durum raporunu paylaştı. Rapor sonucunda yapılan açıklamaya göre şirket hem gelir hem de kar kısmında yükselmeye gitti. Peki, raporlara göre Google ne kadar kazandı?

Yapılan açıklamalara göre şirketin son üç aydaki cirosu geçtiğimiz yıldaki aynı döneme göre yüzde 11 artış gösterdi. Bununla birlikte 77 milyar dolarlık bir artış oldu. Kazanılan paranın 19,69 milyar dolarlık kısmı ise net kar olarak kaldı.

Google ve Apple, İsrailFilistin için kısıtlamaya gitti!

Ortaya çıkan bu sonuçlar ise yatırımcıları büyük oranda memnun etti. Öte yandan Alphabet, YouTube reklam gelirlerinden 7,95 milyar dolar kazanırken, Google Cloud hizmetlerinden de 8,41 milyar dolar kazandığını ifade etti. Google Cloud hizmetlerinin geçtiğimiz yıl 590 milyon dolar zarar ettirdiğini göz önüne alırsak büyük gelişme olduğunu söylemek mümkün.

Tüm bunların dışında Alphabet, Calico, CapitalG, Verily, Nest, Waymo ve X gibi işletmelerdeki ortaklıklarından meydana gelen "Other Bets" yatırımları hakkında da açıklama yaptı. Şirket geçtiğimiz yıla göre bu yıl bu yatırımlardan 297 milyon dolar ciro elde etti. Geçtiğimiz yıla göre bu yılki zarar 40 milyon dolar azaldı ve 1,19 milyon dolar oldu.

Peki, siz Google kazanç durumları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Alphabet'in cirosunda 77 milyar dolarlık artış oldu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement