Bayraktar TB3 SİHA, İlk Defa İniş Takımları Kapalı Uçtuğu 5. Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı - Son Dakika
Teknoloji

Bayraktar TB3 SİHA, İlk Defa İniş Takımları Kapalı Uçtuğu 5. Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen 5. test uçuşunda iniş takımları kapalı şekilde başarılı bir performans sergiledi. Milli SİHA, zorlu hava koşullarında da başarılı uçuşlar gerçekleştirerek önemli bir eşiği daha aştı. Bayraktar TB3, katlanabilir kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Baykar, Bayraktar TB3 için 2024 yılında TCG Anadolu gemisinde testlere başlamayı planlıyor. Ayrıca, Bayraktar TB2 SİHA için 32 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 8 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

10.11.2023 18:59  Güncelleme: 19:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
BAYKAR tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen silahlı insansız hava aracı Bayraktar TB3 orta irtifadaki sistem performansının ölçüldüğü 5'nci uçuş testini başarıyla tamamladı.

Bayraktar TB3 SİHA'nın test süreci devam ediyor. 5. uçuş testi Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirildi.

test uçuşu kapsamında orta irtifada gerçekleştirdiği performans testi sırasında ilk kez iniş takımları kapalı şekilde uçtu. Milli SİHA, 6 saatlik başarılı uçuş testi gerçekleştirdi.

Bayraktar TB3 SİHA, İlk Defa İniş Takımları Kapalı Uçtuğu 5. Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı
Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Bayraktar TB3 SİHA, İlk Defa İniş Takımları Kapalı Uçtuğu 5. Test Uçuşunu Başarıyla Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement