Cumhurbaşkanlığı Seçimi Google'a Konu Oldu - Son Dakika
Teknoloji

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Google'a Konu Oldu

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Google\'a Konu Oldu

Google, bugün yapılacak olan 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi için özel bir Doodle hazırladı.

10.08.2014 10:44  Güncelleme: 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arama motoru Google özel günler için çeşitli Doodle'lar hazırlamaya devam ediyor. Google, bu özel günlerde hazırladığı Doodle'ları ana sayfasına yerleştirerek bu özel günleri kullanıcılarına hatırlatmayı amaçlıyor. Son olarak birkaç gün önce Cumhuriyet döneminin en tanınmış Türk kadın sanatçılarından Safiye Ayla'nın 107. doğum gününü hatırlatan Google, şimdi ise bugün yapılacak olan 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ne özel bir Doodle hazırladı.

SEÇİM SONUÇLARINA ULAŞILACAK

Google'ın hazırladığı Doodle'a tıkladığımızda ise "2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi"nin Google'daki arama sonuçlarına ulaşabiliyoruz.

Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimleri

1923'te Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana 10 farklı Türk vatandaşını cumhurbaşkanlığı makamına getiren 18 cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü dört defa, Celâl Bayar üç defa, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Turgut Özal, Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve Abdullah Gül bir defa cumhurbaşkanlığına seçildiler. Kenan Evren ise seçilmeden cumhurbaşkanı oldu.

Cumhurbaşkanları 2007'de anayasada yapılan değişikliğe kadar meclis tarafından bir defa yedi yıllığına seçilmekteydi, bundan sonra halk tarafından en fazla iki defa beş yıllığına (5+5) seçilecektir. (Vikipedi)

Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Cumhurbaşkanlığı Seçimi Google'a Konu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement