Hackerlar Ea Sayfasını Apple Yaptı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Hackerlar Ea Sayfasını Apple Yaptı

Hackerlar Ea Sayfasını Apple Yaptı
20.03.2014 15:33

Kötü niyetli yazılımcılar ve yazılımları her yerde.

Mahmut Saral - -

Gerek oyun üreticileri, gerek film yapımcıları, teknoloji şirketleri, kısacası hackerlar herkes için baş belası diyebiliriz. Hatırlarsanız yakın zamanda birçok önemli hack olayı gerçekleşmişti. Sony'nin PSN'inin hacklenmesi ve milyonlarca kullanıcının bilgilerinin çalınma riskiyle karşı karşıya gelmesi, adeta bomba etkisi yaratmış ve durum karşısında Sony, herkesten özür dilediği bir basın toplantısı gerçekleştirmişti.


Geçmişte hack kurbanı şirketlerden bir tanesi de EA Games'ti. Ve EA, geçtiğimiz günlerde bu durumla bir kez daha karşı karşıya geldi. Güvenlik firması Netcraft'ın fark ettiği güvenlik açığı, hemen EA Games'e iletildi ve EA de gerekli araştırmaları yaptıktan sonra güvenlik açığı için bir önlem aldı. Güvenlik ve gizliliğin çok önemli olduğu belirten EA yetkilileri, güvenlik önlemlerinin artırılması yönünde de çalışmalar yapacak. Peki EA'deki güvenlik açığı neydi?


EA'in sunucularında bir açık bulan hackerlar, buraya Apple'ın kullanıcılardan giriş bilgilerini isteyen site arayüzünü ekledi. Buraya bilgilerini girenlerin daha sonra telefondan kredi kartı bilgilerine kadar birçok bilgisi ele geçirilebiliyor. Tabii tüm bu bilgiler dolandırıcılar için işe yarar şeyler. Arka planda çalışan uygulamalar sayesinde de tüm bu yazılanlar karşı tarafa gidiyor, kullanıcılar da zor durumda kalabiliyor. İşte şimdi bunlar gibi olası bilgi hırsızlıklarının önüne geçilmiş oldu.




Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Hackerlar Ea Sayfasını Apple Yaptı - Son Dakika


Advertisement