Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı - Son Dakika
Teknoloji

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı

Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Aslan: "Bir elle değil iki elle, hep birlikte 2023 hedeflerine ulaşma noktasında çalışacağız"

25.10.2013 18:38

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, "Bir elle değil iki elle, hep birlikte 2023 hedeflerine ulaşma noktasında çalışacağız" dedi.

Aslan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Fırat Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, gelişmiş bir ülkenin vatandaşı olma arzusuna kimsenin "hayır" diyemeyeceğini söyledi.

Bireysel zenginlik anlamında var olan milli gelirin, 10 bin 500 dolardan 25, 30, 40 bin dolarlara ulaşmasını arzu ettiklerini belirten Aslan, şöyle devam etti:

"Ülke zenginliği ve 2023 hedefimize baktığımızda bir rüyanın senaryosunu yazıp önümüze koydular. Ne dediler? 'Bir rüyamız var, gelişmiş ülke olmak.' Gelişmiş ülkenin belirteci de kişi başı geliri 25 bin doların üzerine çıkartmak. Dolayısıyla 2023 hedefimiz; kişi başı milli gelirimizi 25 bin dolara çıkartmak. Buna bağlı olarak yapacağımız ihracatı 153 milyar dolardan 500 milyar dolara getirmek. Bunu istiyor muyuz? Kimliklerimiz itibarıyla istemek zorundayız. Onun için çalışmak zorundayız."

Aslan, sanayi ve üniversite işbirliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Rektörlerin son yıllarda milletle ve sanayicilerle kucaklaştığını anlatan Aslan, "Dünyanın değişik yerlerinde, Brezilya'dan tutun Güney Kore'ye, Japonya'ya, ne zaman ki bu ülkelerin sektörü ve üniversiteleri birlikte çalışmaya girişti, ondan sonra basamak atlamaya başlamıştır. Dolayısıyla biz bir elle değil iki elle, hep birlikte 2023 hedeflerine ulaşma noktasında çalışacağız" diye konuştu.

Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Tunceli Valisi Hakan Yusuf Güner, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan ile Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Cevahir Uzkurt'un sunumları ve panelle sona eren toplantıya, AK Parti Elazığ milletvekilleri Sermin Balık ve Şuay Alpay, Elazığ Emniyet Müdürü Ayhan Buran, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl üniversitelerinin rektörleri, kurum ve odaların temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Teknoloji Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement