Nvidia ve Mediatek Birleşiyor Mu? - Son Dakika
Teknoloji

Nvidia ve Mediatek Birleşiyor Mu?

Nvidia ve Mediatek Birleşiyor Mu?

İki dev şirket hakkındaki söylenti gündeme bomba gibi düştü.

02.07.2015 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Teknoloji paparizleri bu sefer dev bir aşkın peşinde! Nvidia ve MediaTek'in ismi bir arada anılınca gündem bir anda değişti. Şaka bir yana, MyDrivers ve Economic Daily News-EDN gibi kaynaklarda Nvidia ve MediaTek'in tek çatı altında olabileceğine dair raporlar yayınlandı. MediaTek'in Tayvan Menkul Kıymetler Borsası'na gönderdiği dosyalar ise iddianın diğer dikkat çekici noktalarından biri. Fakat MediaTek söylentiler hakkında ise herhangi bir yorum yok dedi.


EDN'nin raporuna göre aslında MediaTek ve Nvidia birleşme de dahil olmak üzere bir çeşit işbirliği düşünüyor. Bu işin ucunda mobil cihazlar için GPU ve sistem çipi çözümleri var. Ayrıca makalede otomotiv pazarı için birlikte çalışabilecekleri vurgulanmış. İşin bu kısmı MediaTek ve Nvidia'yı biraz daha öne çıkarabilir.


MediaTek, mobil cihaz çip pazarında giderek sertleşen rekabette payını korumaya bakıyor. Ama bununla birlikte yüksek fiyatlı ve yüksek marjlı araç çip çözümleri ile payını farklı şekilde genişletebilir. Nvidia zaten Audi, Volkswagen ve Skoda'ya çip tedarik ettiğini açıkladı. Nvidia, Tegra X1 ile akıllı otomobil endüstrisine girmeyi hedeflemişti. Şimdilik söylenenler bu kadar ayrıntı ile sınırlı. Gelişmeler oldukça sizlere bildirmeye devam edeceğiz.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Nvidia ve Mediatek Birleşiyor Mu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement