Twitter'da Gücünüzü Artıracak 9 Önemli Taktik - Son Dakika
Teknoloji

Twitter'da Gücünüzü Artıracak 9 Önemli Taktik

Twitter\'da Gücünüzü Artıracak 9 Önemli Taktik

Geziparkı olaylarından sonra Türkiye'de popülerliği giderek artan ve sayıları 15 milyon'a yaklaşan Türk Twitter kullanıcıları, Twitter'ı Türkiye'de yeni bir pazarlama kanalına dönüştürmüş oldu.

26.08.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geziparkı olaylarından sonra Türkiye'de popülerliği giderek artan ve sayıları 15 milyon'a yaklaşan Türk Twitter kullanıcıları, Twitter'ı Türkiye'de yeni bir pazarlama kanalına dönüştürmüş oldu.

Bildiğiniz üzere kalabalıklar pazarlamacı, satışçı ve siyasetçileri kendine çeker.

Her kafadan bir sesin çıktığı; markaların, satıcıların, sanatçı ve siyasalbot'ların işgali altındaki Twitter'da zamanı daha etkin kullanmak, alternatif gündemi en iyi şekilde takip edip, kitlelerle doğru iletişim kurabilmek için artık hashtag'li tweet atmak ve mention'ları takip etmekten fazlasını yapabilmek gerek.

Twitter'da zamanı etkin kullanmak, kişisel ve kurumsal sosyal medya hedeflerinizi gerçekleştirmek için bilmeniz gerektiğini düşündüğüm 10 önemli özelliğe, gelin birlikte göz atalım.

1) Hashtag kullanımı

"Hashtag nedir", eminim çoğunuz biliyorsunuzdur ama bilmeyenler için kısa bir hatırlatma yapalım. "#" sembolüne "hash" deniyor. Twitter'da herhangi bir kelimenin başına bu sembolü yerleştirdiğinizde, yolladığınız tweet'i önüne "#" sembolü koyduğunuz kelimeyle kategorize etmiş oluyorsunuz. Kategorize edilen kelimeler Twitter'da çok daha kolay listelenebiliyor. Twitter'ın arama algoritması her geçen gün daha da gelişiyor olsa da, başında "#" sembolü bulunan kelimeler Twitter arama sonuçlarında önceliklendiriliyor.  Twitter'da  Hashtag kullanarak tweet'lerinizin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Twitter profilinizde hashtag kullanarak, ilgili arama sonuçlarında profilinizin önde çıkması ihtimalini artırabilirsiniz.

2)   Twitter'da detaylı arama yapmak

Twitter'ın sağ üst köşedeki arama kutucuğunun sade ve gösterişsiz tasarımı sizi aldatmasın. Twitter'ın arama motoru çok güçlü. Twitter'ın arama motorunun gücünü aşağıdaki arama opertörlerini kullanarak keşfedebilirsiniz.

Örnek Tweeter Arama Operatörü Kullanımı

Yaptığı aksiyon

#teknoloji

içinde #teknoloji hashtag'i bulunan tweetleri arar

"abc def"

"abc def" kesme işaretlerinin arasındaki kelimeleri olduğu gibi arar

hakan OR akben

Içinde hakan ya da akben bulunan tweetleri arar

Hakan -akben

içinde hakan olan ancak akben olmayan tweetleri arar

from: hakanakben

hakanakben kullanıcısından atılan tweetleri arar

to: hakanakben

hakanakben kişisine attığınız tweetlerde arar

galatasaray since: 2014-08-22

içinde galatasaray geçen, 2014 yılının 8'inci ayının 22'sinden itibaren atılmış tweetleri listeler

fenerbahçe untill: 2014-08-14

içinde fenerbahçe geçen, 2014 yılının 8'inci ayının 14'üncü gününe kadar atılmış olan tweetleri listeler

"kahvaltı" near: istanbul

Içinde "kahvaltı" geçen istanbul'dan atılan tweetleri arar

fenerbahçe -galatasaray

Içinde "fenerbahçe" geçen ancak galatasaray geçmeyen olumlu tweetleri arar

Photoshop

içinde "photoshop" geçen olumlu tweetleri arar

iPhone

Içinde "iphone" geçen olumsuz tweetleri arar

3)   Twitter listeleri oluşturmak

Zamanın ciddi bölümünü Twitter'daki alternatif gündemi takip etmek için geçirdiğimiz şu günlerde Twitter takip listeleri oluşturarak, konsantre bir twitter deneyimi yaşayabilirsiniz.

Twitter listeleri Twitter'da gereksiz zaman kaybetmenizi önleyecek harika bir özellik.

Twitter listeleri oluşturmak için; Ayarlar -> Lists'e tıklayabilirsiniz ya da "g" ve "l" tuşlarına basın. Ardından "Create new list" linkine tıklayın. Oluşturmak istediğiniz listenin adını ve detayını yazın. Gizlilik ayarlarını yapın ve kaydedin. Listeniz hazır!

Twitter listesine eklediğiniz kişiyi takibe alma zorunluluğunuz yok. İstediğiniz zaman kişiyi listenizden çıkarabilirsiniz.

4)   Siz kimlerin listesindesiniz?

Sosyal medyadaki popülerliğinizle bağlantılı olarak sizi Twitter listelerine eklemiş kişiler olabilir. İnsanların gözünde hangi konularda uzman olarak değerlendirildiğinizi, hangi listelere eklendiğinizden yola çıkarak tahmin edebilirsiniz.

5)   Twitter'dan mesaj arşivinizi istemek

Twitter'dan yazdığınız tüm mesajların arşivini isteyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Bunun için yapmanız gereken tek şey;

"Ayarlar" bölümüne girip en altta bulunan "Request your archive" butonuna tıklamak. Twitter yolladığınız mesajların tümünü toparladıktan sonra size içinde link olan bir e-posta gönderiyor. Linke tıklayıp arşivinizi indirebiliyorsunuz. İlk attığınız tweet'i görmek, yıllar içinde değişen ilgi alanlarınız ve gelişiminizi izlemek için işe yarar bir özellik.

6)   Twitter hesabınızı kullanan uygulamaları kontrol etmek

Twitter o kadar popüler oldu ki, artık çoğu web sitesi ve uygulama Open ID politikalarını twitter üzerine kurgulamış; herhangi bir siteye sadece twitter kullanıcı adı ve şifrenizle kaydolup, giriş yapabiliyorsunuz. Bu durum beraberinde ciddi güvenlik tehlikeleri de getiriyor elbet.

Twitter'a erişim onayı verdiğiniz uygulamaları sık sık kontrol edip, gereksiz gördüğünüz ya da artık kullanmadığınız uygulamaların izinlerini kaldırmanızda fayda var.

Bunun için yapmanız gereken Twitter profilinizde "Settings" bölümüne girip, sol sütundaki "Apps" linkine tıklamak ve solda beliren uygulamaları kontrol ederek, size tanıdık gelmeyen ya da artık kullanmadığınız uygulamaları "Revoke Access" butonuna basarak profilinize olan  erişiminizi sonlandırmak.

7)   Twitter #discover ile kişiye özel içeriklere erişmek

Twitter'ın #discover özelliği gerçekten şaşırtıcı derecede başarılı. Üst menüde bulunan hemen notifications butonunun sağındaki #discover linkine tıkladığınızda, twitter'da ana sayfada önünüze düşen alelade tweet'lerden farklı olarak özel bir algoritmayla filtrelenmiş içerikler önünüze çıkıyor.

Twitter, sizin paylaşımlaırnız, daha önce beğendiğiniz ya da Retweet'lediğiniz içeriklere göre sizin okumaktan keyif alacağınız içerikleri karşınıza çıkarıyor. Twitter'da kişisel beğenilerine göre filtrelenmiş içerikleri okumak isteyen kullanıcılar için zaman kazandırıcı bir özellik.

8)   Twitter kısa yolları

Twitter önünüzde açıkken klavyede "?" tuşuna basarak tüm Twitter kısa yol tuşlarının listesine erişebilirsiniz.

Programları kısa yollarıyla kullanmanın sayısız avantajı var. Sizi zamandan kurtarır, gereksiz mouse ve bilek hareketleriyle yorulmazsınız. Kısayollar tembel adam hastalığıdır, candır! : )

9)   Bilgilendirme e-postalarını kapatmak

Son olarak,  eğer Twitter'dan durmadan gelen bildirim e-postaları ilginizi dağıtıyor ve canınızı sıkıyorsa bunu kapatmanızı öneririm. Twitter e-posta bildirimlerini kapatmak için;   "Ayarlar" a girin, soldaki menüden E-mail notifications'ı tıklayın. Yeni açılan sayfada sağ üst köşedeki "Turn off" butonuna basın.

Şimdi söz sizde!

Twitter, bir süredir çok popüler ve sosyal medya mesaimizin ciddi bir bölümünü işgal ediyor. Peki siz yukarıdaki yöntemlerden hangisi beğendiniz? Twitter'ı nasıl kullanıyorsunuz? Önerilerinizi aşağıdaki yorum alanında paylaşın, sohbete devam edelim.

Hakan Akben

The post Twitter'da Gücünüzü Artıracak 9 Önemli Taktik appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Twitter'da Gücünüzü Artıracak 9 Önemli Taktik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement