Erzurum'da Kış Oyunları Canlılığı - Son Dakika
Tur - Tatil

Erzurum'da Kış Oyunları Canlılığı

Erzurum\'da Kış Oyunları Canlılığı

Erzurum'a Gelen Sporcular Tarihi Ve Turistik Değerleri Tanıma Turlarına Başladılar

25.01.2011 16:50

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın yapılacağı Erzurum'da görev alan herkes adeta karınca gibi çalışıyor. Palandöken Dağının doruklarından, tesislere ve hava limanına kadar her tarafta büyük bir hareketlilik yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve büyükelçiler, yabancı bir çok devlet adamının katılacağı açılış töreni 27 Ocak günü saat 19.30'da Cemal Gürsel Stadyumunda başlayacak. Yaklaşık 4 saat sürecek olan açılışı 80 ülke naklen yayınlayacak. Konya'dan yaklaşık 110 semazen görev alacak. Hadise ve Ahmet Özhan konser verecek. Stadyuma giren herkese atkı, bere ve panço ile birlikte ucunda led olan ışıklar verilecek.

Kış oyunlarına 59 ülkeden yaklaşık 3 bin sporcu katılacak. Her gün yaklaşık 12 uçağın indiği Erzurum'a kafileler halinde gelen sporcular otobüslerle kalacakları Atatürk Üniversitesi kampusu içindeki olimpiyat köyüne taşınıyor. Kayak yarışmalarının büyük bir bölümünün yapılacağı Palandöken'de karsızlığa tedbir olarak getirilen ot balyaları da pistlere yerleştirildi.

Palandöken'in 2 bin 800 rakımında pist yapımında gönüllü olarak çalışan Nurdan Ok'un ayağının kayıp düşmesi sonucu boynundan yaralandı. Ok, Palandöken'de arama ve kurtarma tatbikatı yapan Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği elamanları tarafından sedyeye konularak Dedeman Oteli önüne getirildi. Nurdan Ok, ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne götürüldü. Ok'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Cemal Gürsel Stadyumu'nda açılış gösterisini yapacak olan Anadolu Ateşi Dans Topluluğu hazırlık çalışmalarını hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düşmesine rağmen gece-gündüz demeden sürdürüyor.

Açılış ve kapanış törenlerinde unutulmaz bir gösteri yapmak için çalıştıklarını vurgulayan Mustafa Erdoğan,

"Bu organizasyon için Erzurum'un seferber olduğunu görmek bizi çok sevindiriyor. 750'si gönüllü olmak üzere bin 150 kişilik dev bir kadro ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tüm kadro buradayız. Ankara'dan modern dans topluluğunun dansçıları, Devlet Opera ve Balesinin Samsun ve İzmir ekibi, Ankara Tuana Derneği ve Erzurum'un üniversite öğrencileri bizimle çalıyor. Erzurumlu gençler de bu gösteri için hazırlandı. Tamamen, yepyeni bir kurgu ve gösteri. Anadolu Ateşi'nin yaratıcı ekibi, benim yazdığım senaryo üzerinden idealize ettiler. Çok görkemli bir gösteri hazırlıyoruz. Şuan zamanla mücadele ediyoruz. Bir aylık sürede başarılı çalışmalar gerçekleştirdik. Erzurum'un tarihi kentinin 7 kapısı var. Biz bu 7 kapıdan dört kapıyı aldık ve dolayısıyla Anadolu'ya giren kültürler ve Anadolu'ya giren o kültürlerin burada harmanlaşması ortaya çıkacak. Türkiye'nin o eşsiz ebru güzelliğindeki rengarenk görüntüsünü yansıtmaya çalışacağız" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Tur - Tatil Erzurum'da Kış Oyunları Canlılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement