Haftasonu Kaçamağı: Eskişehir - Son Dakika
Turizm

Haftasonu Kaçamağı: Eskişehir

Haftasonu Kaçamağı: Eskişehir

Haftasonu kaçamağı için huzur verici bir rota arıyorsanız, Eskişehir'in ruhunuzu dinlendiren mekanlarına gidebilirsiniz.

04.05.2019 13:28

Porsuk çayı etrafındaki özel atmosfer, Odunpazarı evlerinin özel mimarisi, tarihi ve doğal güzellikleri ile Eskişehir sizi bekliyor.

PORSUK ÇAYI

Avrupai bir görünüme sahip olan Porsuk çayı çevresi, özellikle ilkbaharda ve yaz aylarında huzur verici bir etki oluşturuyor. Porsuk çayı kenarında yürüyüş yapmak ya da gondol sefası yapmak size zamanı unuturken, etraftaki restoran ve kafelerde farklı lezzetleri tadabilirsiniz.

Haftasonu Kaçamağı: Eskişehir

SAZOVA PARKI

Masal Şatosu ile ünlenen Sazova Parkı, ailecek gidebileceğiniz, eğlenceli vakit geçirebileceğiniz bir nokta. Japon bahçesi ve korsan gemisi gibi farklı aktivite alanları ile anılarınızı zenginleştireceksiniz.

Haftasonu Kaçamağı: Eskişehir

MİDAS ANITI

Eskişehir-Kütahya-Afyon üçgeninde kalan Frig Vadisi'nin en ünlü eseri Midas Anıtı, görkemli Frig kaya fasadları örnekleri ile ziyaretçilerini bekliyor. 1800'lü yıllarda keşfedilen Midas Anıtına önce araç sonra da yaya şekilde kısa bir yolculuk yaparak gidebilirsiniz.

Haftasonu Kaçamağı: Eskişehir

ODUNPAZARI EVLERİ

UNESCO Dünya Mirası Listesinde buluna Odunpazarı Evleri, Osmanlı mimarisinin izlerini geleceğe taşıyor. Bu noktada farklı konseptte müzeleri de gezebilir, kültürel bir gezi gerçekleştirebilirsiniz.

Haftasonu Kaçamağı: Eskişehir

Çİ BÖREĞİ MUTLAKA TADIN

Kırım, tatar yemeği olan çi börek, Eskişehir'in en ünlü lezzetlerindendir. Kıyma ve soğandan oluşan harç ile yapılan çi börek ile çıtır çıtır bir lezzeti tadacaksınız.

Haftasonu Kaçamağı: Eskişehir

ANILARINIZI LÜLETAŞI İLE YAŞATIN

Anadolu'nun beyaz altını olarak bilinen "lületaşı" Eskişehir gezisinde biriktirdiğiniz anıları yaşatacak özel bir hediyedir. Sevdiklerinize hediye edebileceğiniz lületaşı tasarımlarını dekor ürünü olarak da kullanabilirsiniz.

Haftasonu Kaçamağı: Eskişehir

Son Dakika Turizm Haftasonu Kaçamağı: Eskişehir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement