20 Yıldır Devam Eden Randevu - Son Dakika
Yaşam

20 Yıldır Devam Eden Randevu

20 Yıldır Devam Eden Randevu

Eskişehir'de yaşları dostluklarını sürdüren bir gurup ihtiyar, yaklaşık 20 yıldır pazar günleri hariç her gün buluşarak eski günleri yad ediyorlar.

14.06.2013 09:56  Güncelleme: 10:18

Eskişehir'de yaşları 70 ile 88 arasında değişen ve yarım asırdan fazladır dostluklarını sürdüren bir gurup ihtiyar, yaklaşık 20 yıldır pazar günleri hariç her gün buluşarak eski günleri yad ediyorlar.

Aralarında karikatürist, sanayici, iş adamı, çiftçi ve doktor gibi birçok meslek grubundan emeklinin bulunduğu ihtiyarlar grubu, tarihi Odunpazarı Bölgesi'nin çeşitli mekanlarında yaz tatilleri ve pazar günleri hariç buluşuyor. Kimileri ilkokuldan beri, kimileri ise mahalleden tanışıklı olan dostlar, yaklaşık 20 yıldır gerçekleştirdikleri buluşmalarda, muhabbet edip tavla oynayarak ve birbirleriyle şakalaşarak emekliliklerinin tadını çıkarıyorlar. Zaman zaman aralarında küçük atışmalar da yaşansa ihtiyarlar grubunu ölüm hariç birbirinden kimse ayıramıyor. Buluşmalara ilk başladıklarında yaklaşık 20 kişi olduklarını belirten dostlar, geçen zaman içerisinde 7 arkadaşlarını kaybettiklerini söylediler.

Dostluk örneği gösteren grubun üyelerinden 82 yaşındaki Zeki Tarım, hayatlarını kaybedene kadar günlük buluşmalarını gerçekleştireceklerini belirterek, "Bizim aramızda arkadaşlığı 1945'lere dayanan kişiler var. Herkes emekli olana kadar normal hayatını sürdürdü. Emekli olduktan sonra herkes bu muhitte 19 senedir pazar günleri hariç öğleden sonraları burada buluşuyoruz. Ölene kadar bu buluşmalarımızı gerçekleştirmek istiyoruz" dedi.

78 yaşındaki Yılmaz Doğru ise, böyle dostluk grubunun içerisinde yer almaktan çok mutlu olduğunu kaydetti. Gruba sonradan girdiğini anlatan Doğru, "Ben bu birlikteliğe sonradan girdim. Eskişehir dışında okudum ama Odunpazarlı'yım. Buradaki arkadaşlarla ticaret hayatında tanıştık. 2008'de ticareti bıraktıktan sonra bu gruba girdim ve biraz yenilik getirmek için arkadaşları toplayıp çeşitli aktiviteler gerçekleştirilmesine öncülük ettim. Ayrıca grubun en genci benim, bütün arkadaşlar 80'in üzerindedir" diye konuştu.

ZAMAN ZAMAN MÜNAKAŞA ETSELER DE HİÇ KAVGA ETMİYORLAR

83 yaşındaki Lütfü Çuhacı da, dostlar olarak pazar günleri hariç her gün buluştuklarını ve herkesin birbiriyle çok iyi anlaştığını aktardı. Çuhacı, zaman zaman aralarında münakaşalar olduğunu ama hiç kavga etmediklerini anlatarak şunları söyledi:

"Esnaflık yaparken kapattığım dükkanı 10 sene kiraya vermedim. Bütün arkadaşlarımızla uzun yıllarımız orada geçti. Daha sonra Odunpazarı bölgesinde toplanmaya başladık. Buluşmaya başladığımız günden bu yana çok arkadaşımızı kaybettik ama onların yerine yeni takviyeler geldi. 10-15 emekli arkadaş çok güzel geçiniyoruz. Yalnız aramızda futbol, siyaset, sinema gibi konularda zaman zaman münakaşalar oluyor, ama hiç kavga etmiyoruz."

İhtiyarlar grubu, bu dostluklarının yeni nesillere de örnek olması temennilerinde de bulundular. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam 20 Yıldır Devam Eden Randevu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement