Ankara'da 35 yaşındaki Emre Balcı'nın 4 bin oyuncak arabalık koleksiyonu - Son Dakika
Yaşam

Ankara'da 35 yaşındaki Emre Balcı'nın 4 bin oyuncak arabalık koleksiyonu

Ankara\'da 35 yaşındaki Emre Balcı\'nın 4 bin oyuncak arabalık koleksiyonu

Ankara'da yaşayan Emre Balcı, Türkiye ve farklı ülkelerden topladığı yaklaşık 4 bin oyuncak arabadan oluşan koleksiyonunu evinin odasında saklıyor. Balcı, çocukluğundan beri oyuncak arabalara ilgi duyduğunu ve 21 yıl önce başladığı koleksiyonunu hala büyütmeye devam ettiğini belirtti. Koleksiyonunda sınırlı sayıda üretilen oyuncaklar da bulunan Balcı, farklı şehirlerden oyuncak araba toplamak için seyahat ettiğini söyledi. Türkiye'de bulunmayan üst seviye modelleri yurt dışından getiren Balcı, internet üzerinden de oyuncak araba siparişi verdiğini ifade etti.

20.07.2023 11:20

Ankara'da oturan 35 yaşındaki Emre Balcı, Türkiye ve farklı ülkelerden topladığı yaklaşık 4 bin oyuncak arabadan oluşan koleksiyonunu, evinin odasında özenle saklıyor.

Bir firmada müdür olarak çalışan Balcı, AA muhabirine, çocukluğundan bu yana oyuncak arabalara ilgi duyduğunu söyledi.

Koleksiyon oluşturmaya 21 yıl önce aldığı bir oyuncak arabayla başladığını dile getiren Balcı, o günden bu yana oyuncak araba toplamaktan vazgeçemediğini belirtti.

Balcı, dünyada sınırlı sayıda üretilen oyuncakların da koleksiyonunda bulunduğunu bildirdi.

Gittiği şehirlerden koleksiyonu için oyuncak araba topladığını anlatan Balcı, "Çok fazla geziyorum. Tatile gider gibi oluyor ama aslında araba almaya gidiyorsun. Çünkü amacım tatil yapmak değil, farklı illerden araba almak. Nereye gidersem gideyim istediğim arabaları bulmam lazım." diye konuştu.

Koleksiyondaki parçaların büyük kısmını yurt dışından getirdiğini belirten Balcı, Türkiye'de çok fazla model bulunmadığını, üst seviye modellerin hepsinin farklı ülkelerden geldiğini söyledi.

Oyuncak araba almak için il il dolaştığını belirten Balcı, "Bir gün Rize'ye sadece oyuncak araba almaya gitmiştim. Gitmişken Karadeniz turu yaptım ve varış noktasına varana kadar 25-30 tane araba aldığımı fark ettim." dedi.

Balcı, internet üzerinden de oyuncak araba aldığını bildirdi. Oyuncak arabaların ödemesini 6 ay ile 1 yıl öncesinde yaparak ön sipariş verdiğini anlatan Balcı, henüz üretilmeyen araçlar olduğunu, firmalar ürettiğinde bunların eline ulaşacağını kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yaşam Ankara'da 35 yaşındaki Emre Balcı'nın 4 bin oyuncak arabalık koleksiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement